НАПРАВИТЕ САВРШЕНЕ КНЕДЛЕ, БЕЗ РИЗИКА ОД РАСПАДАЊА! На овај начин биће ваздушасте у супи
Свака домаћица када крене да кува научи да прави супу која је поприлично једноставна, али кнедле за супу умеју да буду компликоване.
Често испадну тврде или се распадну, али у мору рецепата за савршене кнедле предлажемо вам један од најбољих.
Успева из прве, а тајна је у два најобичнија састојка.
Обавезно у смесу за кнедле додајте јогурт и истопљену маст, јер ће тако оне бити мекане и неће се распадати и лепити. И још једна ствар је битна код припреме кнедли, а то је јаје увек мутите раздвојено, а то значи беланце и жуманце засебно.
Састојци:
50 г кукурузног брашна
40 г гриза
80 мл јогурта
1/4 кашичице соли
прстохват шећера
1 јаје
1 кашика масти
Припрема:
Одвојите жуманце и беланце, па жуманце умутите са шећером. Беланца посолите и умутите у чврст шне, па у њега додајте жуманце. Лагано сједините и сипајте јогурт, просејано кукурузно брашно и гриз, истопљену маст и лепо промешајте. Узмите две кашичице и ставите смесу између, па обликујте кнедле. Сипајте у супу и кувајте.