clear sky
10°C
04.03.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НАПРАВИТЕ САВРШЕНЕ КНЕДЛЕ, БЕЗ РИЗИКА ОД РАСПАДАЊА! На овај начин биће ваздушасте у супи

04.03.2025. 13:34 13:48
Пише:
Извор:
Дневник/Крстарица
supa

Свака домаћица када крене да кува научи да прави супу која је поприлично једноставна, али кнедле за супу умеју да буду компликоване.

Често испадну тврде или се распадну, али у мору рецепата за савршене кнедле предлажемо вам један од најбољих.

Успева из прве, а тајна је у два најобичнија састојка.

Обавезно у смесу за кнедле додајте јогурт и истопљену маст, јер ће тако оне бити мекане и неће се распадати и лепити. И још једна ствар је битна код припреме кнедли, а то је јаје увек мутите раздвојено, а то значи беланце и жуманце засебно.

Састојци:

50 г кукурузног брашна

40 г гриза

80 мл јогурта

1/4 кашичице соли

прстохват шећера

1 јаје

1 кашика масти

Припрема:

Одвојите жуманце и беланце, па жуманце умутите са шећером. Беланца посолите и умутите у чврст шне, па у њега додајте жуманце.  Лагано сједините и сипајте јогурт, просејано кукурузно брашно и гриз, истопљену маст и лепо промешајте. Узмите две кашичице и ставите смесу између, па обликујте кнедле. Сипајте у супу и кувајте.

Извор:
Дневник/Крстарица
Пише:
Пошаљите коментар