overcast clouds
6°C
07.02.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОВО ЈЕ ПРИРОДНИ ПРОБИОТИК! После једне шоље бићете као нови, ОДМАХ ДЕЛУЈЕ, ево како да га направите

07.02.2025. 13:33 13:44
Пише:
Извор:
Дневник, Еспресо
кисело млеко
Фото: pixabay/ilustracija

Толико је кремасто да ћете олизати сву шољу.

За домаће кисело млеко кажу да је природни пробиотик. Толико је кремасто да ћете олизати сву шољу.

У наставку прочитајте поступак припреме.

Састојци

1 л пуномасног млека

1 чаша киселог млека

по потреби вода за наливање киселог млека

Припрема

Млеко ставити на лагану ватру да се умлачи, прстом проверити да ли је топло. У ванглу сипати кисело млеко, додати мало топлог млека и промешати, па додати у топло млеко и промешати. Ставити чаше у дубљу тепсију, сипати кисело млеко у часе. Око киселог млека сипати топлу воду. Кисело млеко ставити у топлу рерну преко ноћи да се стегне. Ујутру је готово за дегустацију.

Извор:
Дневник, Еспресо
Пише:
Пошаљите коментар