Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

OVO JE PRIRODNI PROBIOTIK! Posle jedne šolje bićete kao novi, ODMAH DELUJE, evo kako da ga napravite

07.02.2025. 13:33 13:44
Piše:
Izvor:
Dnevnik, Espreso
кисело млеко
Foto: pixabay/ilustracija

Toliko je kremasto da ćete olizati svu šolju.

Za domaće kiselo mleko kažu da je prirodni probiotik. Toliko je kremasto da ćete olizati svu šolju.

U nastavku pročitajte postupak pripreme.

Sastojci

1 l punomasnog mleka

1 čaša kiselog mleka

po potrebi voda za nalivanje kiselog mleka

Priprema

Mleko staviti na laganu vatru da se umlači, prstom proveriti da li je toplo. U vanglu sipati kiselo mleko, dodati malo toplog mleka i promešati, pa dodati u toplo mleko i promešati. Staviti čaše u dublju tepsiju, sipati kiselo mleko u čase. Oko kiselog mleka sipati toplu vodu. Kiselo mleko staviti u toplu rernu preko noći da se stegne. Ujutru je gotovo za degustaciju.

Izvor:
Dnevnik, Espreso
Piše:
Pošaljite komentar