СТАРИНСКИ ЧУПАВЦИ СА КОКОСОМ И ЧОКОЛАДОМ Бисквит мекан као душа, а не постоји једноставнији рецепт ОВАКВЕ ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ
Чупавци су колач без ког некада није могло да се замисли неко славље, а био је незаобилазан и након недељног ручка.
Праве се од једноставних састојака које свака домаћица има код куће, а успевају из прве. Уколико сте се пожелели старинскох колача онда је овај рецепт идеалан за вас.
Састојци:
За бисквит:
- 3 јајета
- 10 кашика шећера
- 13 кашика уља
- 100 мл млека
- 16 кашика брашна
- 1 прашак за пециво
За прелив:
- 150 мл млека
- 150 г чоколаде
- 150 г маргарина
- 150 г шећера
- 100 г кокоса
Припрема:
Улупајте беланца па додајте шећер, кашику по кашику. Затим додајте жуманца једно по једно све време мутећи. Улијте млеко И сједините. На крају додајте брашно и прашак за пециво. Смесу истресите у четвртаст плех средње величине и пеците на 180 степени око 25 минута. Печен бисквит оставите да се мало прохлади па тек онда сеците.
Маргарин и млеко ставите у шерпицу и загревајте на лаганој ватри уз мешање. Кад је маргарин скоро отопљен додајте чоколаду и шећер, па мешајте док не добијете компактну смесу. Оставите да се прохлади, а затим охлађени бисквит умочите у чоколаду, а потом уваљате у кокос.
(stil.kurir.rs)