ШАМПИОНИ ЗАДОВОЉНИ САРАДЊОМ Студентска менза и даље ”храни” Стонотениски клуб особа с инвалидитетом "Спин"
Студентски центар Нови Сад продужио је сарадњу са стонотениским клубом „Спин“, који окупља врхунске такмичаре са инвалидитетом, чија чланица је и славна српска стонотенисерска репрезентативка, параолимпијска шампионка Борислава Перић – Ранковић.
Кухиња студентског центра "Нови Сад" наставиће да свакодневно испоручује оброке успешним спортистима из клуба „Спин“, како би несметано могли да се посвете тренинзима и освајањима нових медаља.
Договор о продужењу сарадње постигнут је током данашњег ручка у студентској мензи, ком су присуствовали директор Студентског центра "Нови Сад" Зоран Мартиновић, и представници СТК "Спин" Борислава Перић – Ранковић, Нада Матић, Сања Богуновић, Кристина Аранчић, Немања Ћурић, Марина Минић и тренер Златко Кеслер.
Борислава Перић Ранковић освајач бројних медаља на најпрестижнијим спортским такмичењима истакла је да је исхрана врло значајан аспект тренажног процеса и да је сарадња веома важна за чланове клуба.
- Спортистима је потребна разноврсна храна, а сарадња са Студентским центром "Нови Сад" и подршка коју добијамо кроз обезбеђене оброке омогућава нам да се у потпуности фокусирамо на тренинге и припреме за нова такмичења. Захваљујући овој подршци, лакше је превазилазити изазове и наставити да доносимо медаље нашој земљи. Драго нам је што је Студентски центар препознао значај нашег рада и што заједно градимо темеље за нове успехе - рекла је Перић Ранковић.
Директор СЦНС "Нови Сад" Зоран Мартиновић истакао је да су кухиња и ресторан студентске мензе посвећени обезбеђивању разноврсне и квалитетне исхране студентима Новосадског универзитета, али да с посебним задовољстом остварују сарадњу са успешним спортистима који својим резултатима промовишу праве вредности.
- Продужење сарадње са Стонотениским клубом "Спин" је врло значајно за нашу установу. Наши врхунски спортисти заслужују најбоље услове, а ми смо поносни што можемо да допринесемо њиховим успесима и што наши оброци постају део њиховог шампионског пута - рекао је Мартиновић.
На менију студентске мензе свакодневно се за сва три оброка налази велики списак јела и намирница, међу којима су више врста пица и сендвича, јаја, гибаница, више врста пецива, више врста сирева, шункарица, пите, слане палачинке, бечка шницла, крменадла, печење, ћуреће бело месо, свињски гулаш, шаран, пастрмка, филета ослића, пилећи батак са карабатаком, ћевапи, ражњићи и многа друга јела, као и више врста супа и салата.
За припрему хране годишње се утроши око 131 тоне различитог меса и рибе, око 300 тона поврћа и 40 тона воћа.