АНИЦА ДОБРА БЛИСТА И У СЕДМОЈ ДЕЦЕНИЈИ Ево како то постиже – рецепт несебично поделила с публиком
Глумица Аница Добра лагано је упловила у седму деценију живота, али је то не спречава да буде витална, да има савршену линију и буде пуна енергије, која јој је неопходна за посао којим се бави.
Једна од наших најпознатијих глумица има савршен рецепт за напитак који регулише телесну масу и даје јој снагу да издржи напорна снимања
Глумица Аница Добра лагано је упловила у седму деценију живота, али је то не спречава да буде витална, да има савршену линију и буде пуна енергије, која јој је неопходна за посао којим се бави.
Она се одувек трудила да буде негована и да одржава оптималну телесну тежину, а у младости су је многи сматрали срспким секс симболом. Ипак, она себе никада није тако доживљавала.
Како је у више наврата истицала више јој пријају комплименти које добија као глумица, него као жена.
- Све те критичаре који за мене кажу да сам секс симбол водим одмах на пиће!. Осврћући се на прошле улоге, тешко да бих могла да пронађем неку на основу које би људи могли да кажу тако нешто за мене. Сматрам да сваки квалитетан глумац, који има добру харизму, може да буде све што је потребно, не само секс симбол. Припадам средњој генерацији и више ни не очекујем да неко хвали мој изглед. Међутим, увек ми прија комплимент који се не односи на лепоту, већ првенствено на глуму - рекла је Аница Добра у интервју за "Курир".
- Пет пута годишње пијем чај од свежег ђумбира, а када снимам, он је обавезан сваког дана. У велики термос убацим мало лимуна или меда, и у сваком тренутку је поред мене. Обично ‘сабијем’ два литра - открила је она.
Ђумбир је биљка која се користи у кулинарству и традиционалној медицини због својих бројних здравствених предности. Његова корисна својства проистичу из богатства биоактивних састојака, као што су гингерол, шогол, и ресвератрол, који имају антиинфламаторна, антиоксидативна и друге повољне ефекте на људски организам.
Он је веома богат протеинима и влакнима који олакшавају процес варења, а додатно подстиче производњу жучи, што потпомаже разградњу масних наслага.
Како се припрема чај од ђумбира?
Припрема чаја од ђумбира је једноставна и може се направити на неколико различитих начина, у зависности од жељених ефеката и укуса. Ово је основни рецепта за припрему чаја од свежег ђумбира.
Састојци:
1-2 цм свежег корена ђумбира
2 шоље воде
1 кашичица меда
Сок од пола лимуна
Припрема:
Оперите корен ђумбира и ољуштите га (ако желите, можете оставити кору, јер она није штетна). Затим га исецкајте на танке кришке или рендајте (око 1-2 цм корена је довољно за 2 шоље чаја).
Кување: Ставите исецкани или рендани ђумбир у воду и кувајте на средње јакој ватри око 10 минута. Ако желите јачи чај, можете га кувати и 15-20 минута.
Процедите: Након што је чај кувао, процедите га кроз цедиљку у шољу, уклањајући комадиће ђумбира.
Додајте зачине: По жељи, можете додати мало меда за заслађивање и сок од лимуна за додатну свежину и витамине.
Сервирање: Пијте чај док је још топао. Чај можете пити 1-2 пута дневно, посебно ујутро или пре спавања.
Glossy