ЕВО НА КОЈЕ НАЧИНЕ МОЖЕТЕ УКЛОНИТИ ГОРЧИНУ ИЗ ОРАХА Не бацајте их, испробајте ове трикове
Ако сте икада покушали да грицкате орахе који дуго стоје, вероватно сте приметили да им се променила текстура и укус.
Ораси су чест састојак колача, пита и других посластица на нашој трпези. Али може да се деси да ораси које сте купили буду горки. Немојте да их баците, јер постоје два начина да орасима повратите леп укус. Важно је да знате да горчине из ораха можете да се решите само ако она није настала неправилним условима складиштења или кварењем ораха.
Језгра ораха потопите у воду. Ставите их у дубоку посуду и сипајте у њу воду собне температуре да их покрије. Исперите их, а затим сипајте нову воду. Поновите поступак неколико пута. Као резултат, опна ће бити уклоњена са ораха, а она најчешће ствара горчину.
Други начин да уклоните горак укус ораха јесте да их загрејете у тигању. На овај начин, не само да се уклања слој који даје горчину већ ораси добију мало другачији укус, јер ће бити пропржени, али тај укус ораха је савршен за торте и колаче.
Krstarica/dnevnik.rs