ЈЕДНА ШОЉА ПОСЛЕ ЈЕЛА И ХОЛЕСТЕРОЛ ИДЕ ДОЛЕ Ево који је то природан начин за РЕГУЛАЦИЈУ МАСНОЋА У КРВИ
Међу природним методама регулације нивоа холестерола, зелени чај се појављује као један од најефикаснијих савезника здравља.
Савремена наука све смелије истиче својства зеленог чаја која промовишу здравље, а која су већ цениле древне источне цивилизације. Само га пијте редовно да бисте снизили ниво холестерола и дали себи енергију. Управо су катехини, а посебно епигалокатехин галат (ЕГЦГ) кључни за здравствене предности зеленог чаја.
Њихови снажни антиоксидативни ефекти могу да помогну у смањењу нивоа лошег ЛДЛ холестерола, док побољшавају стање доброг ХДЛ холестерола. Они делују тако што инхибирају апсорпцију холестерола у цревима и подржавају његову елиминацију из тела, што омогућава ефикаснију контролу његовог нивоа у крви.
Да бисте осетили благотворно дејство зеленог чаја, потребно је да га редовно конзумирате. Стручњаци препоручују да пијете две до три шоље дневно, најбоље после јела, како би се подржао процес варења и максимизирала апсорпција вредних састојака. Важно је напоменути да индивидуалне предиспозиције и начин живота могу да утичу на коначне резултате.
Да бисте у потпуности искористили потенцијал зеленог чаја, не заборавите да га правилно припремите. Идеална температура воде је 70-80°Ц, а време кувања не би требало да прелази три минута. Препоручује се избегавање шећера или млека како се не би инхибирала апсорпција активних састојака.
Напомена: Зелени чај, иако се генерално сматра безбедним, не препоручује се свима. Особе које пате од анемије, труднице и особе преосетљиве на кофеин треба да буду опрезне или да ограниче његову конзумацију. Такође могу да постоје опасности за особе са осетљивим стомаком, код којих зелени чај може да изазове иритацију.