Ризница витамина
ОД ЊЕ НЕМА ЗДРАВИЈЕ Ову воћку називају и ризницом здравља, прави је МЕЛЕМ за пробаву, крвни притисак и анемију ЧУВА ВИТКУ ЛИНИЈУ
Урме се сматрају правом ризницом витамина, одличне су за одрасле, али и за децу, а због утицаја на здравље препоручују их и стручњаци. Природни шећер који се налази у урмама је савршена алтернатива обичном шећеру. Лако се варе и смањују осећај глади.
Анемични пацијенти, како наводи Стил, би требало да једу што више урми, јер су оне одличан извор гвожђа. 100 г урми садржи око 0,90 г гвожђа, што је око 11% препоручене дневне вредности.
Гвожђе, као део хемоглобина унутар црвених крвних зрнаца, одређује носивост кисеоника у крви. Највише потребе за гвожђем имају деца у пубертету и труднице.
5 разлога због којих треба јести урме:
1. Пребогате гвожђем: Урме су одличан извор овог важног минерала, и баш због тога се препоручују трудницама, деци и људима који пате од анемије.
2. Спречава дијареју: Урме су богате калијумом, који олакшава рад црева и стимулише развој добрих бактерија.
3. Регулише пробаву: Осим што спречава дијареју, урме решавају и проблем са затвором.
4. Чува витку линију: Ако желите да спречите гомилање масних наслага, потрудите се да сваког дана поједете неколико урми на празан стомак, пише ХеалтхyДефинитион. Али, пазите да не претерујете са урмама - препуне су шећера.
5. Регулише крвни притисак: Ако патите од хипертензије, слободно можете да једете урме, јер не садрже натријум, а богате су калијумом. Такође, 6 урми садржи готово 80 мг магнезијума, који је веома важан за здрав крвоток.