КАКО ДА ЦЕЛА КУЋА НЕ СМРДИ НА ЛУК За време динстања, урадите ово и неће се данима осећати
После динстања лука у кући остане непријатан мирис, чак и данима, јер луфтирањем не може потпуно да се уклони
Скоро свако јело почиње динстањем црног лука, а непријатан мирис се рашири по целој кући и упије у ствари, па се данима осећа. Главни кривац за тај непријатан мирис је ослобађање сумпора из лука, до којег долази приликом термичке обраде. Ипак, постоји начин помоћу којег се то може избећи.
Примените трик професионалних кувара
Кувари приликом динстања црног лука користе соду бикарбону. После сецкања црног лука, ставите га на загрејано уље и додајте једну кашичицу соде бикарбоне. Уколико се ради о већој количини лука (више од 500 г), потребно је додати супену кашику соде бикарбоне. Измешајте и лук динстајте као обично.
Може да замени и брашно
Осим што ће сода бикарбона помоћи да се мирис црног лука не шири по кући, можете избећи и запржавање јела, јер ће сода бикарбона лепо згуснути лук и постићи исти ефекат у јелу као запршка коју сте направили са брашном.
АЛО/ Дом и савети