НЕ ЗАБОРАВИТЕ ДА ЈЕ ПИЛЕЋА СУПА ПРИРОДНИ ЛЕК ПРОТИВ ПРЕХЛАДЕ Овај рецепт ће вам помоћи да се осећате боље
Хладни дани су идеални за оброк који не само да греје, већ и освежава – пилећа супа је управо то.
Пронађите рецепт за супу која осваја на први залогај и која је, према многима, најбољи природни лек у сезони прехлада, преноси danas.rs.
Састојци:
– 1 цело пиле (око 1.5 кг)
– 2-3 шаргарепе
– 1 главица црног лука
– 2-3 чена белог лука
– 1 кромпир (или више, по жељи)
– 1 веза першуна
– 1 ловоров лист
– Со и бибер по укусу
– Вода (око 2-3 литра)
Припрема:
Оперите цело пиле и ставите га у велики лонац. Прелијте водом (2-3 литра) и ставите на средњу температуру да прокључа. Док се пиле кува, очистите и исецкајте лук, шаргарепу и кромпир.
Када вода проври, додајте лук, шаргарепу, ловоров лист и мало соли. Кувајте на лаганој ватри око 1-1.5 сат, док пиле не омекша. У међувремену, повремено промешајте и додајте воду по потреби.
Када је пиле кувано, извадите га из супе и оставите да се охлади. У супу додајте сецкани кромпир и кувајте још 15-20 минута, док кромпир не омекша. У међувремену, скините месо са костију и исецкајте га на комаде.
Када је кромпир готов, додајте сецкано пилеће месо у супу. Додајте со и бибер по укусу.
На крају, додајте сецкани першун и послужите вруће.
Пријатно и јавите нам како вам се допао рецепт!