broken clouds
11°C
28.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0653
usd
108.4741
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОВА ВРСТА ПРЕЉУБЕ ЈЕ СВЕ ЧЕШЋИ РАЗЛОГ РАСКИДА Да ли сте чули за њу?

28.10.2024. 18:51 19:02
Пише:
ilustracija
Фото: Pixabay.com

Мало ко је чуо за њу, а често се догађа.

Јесте ли икада чули за финансијску прељубу?

Реч је о ускраћивању истинитих информација о сопственим финансијама свом партнеру, која може да доведе до прекида везе или брака баш попут „класичне“ преваре.

Финансијска невера има многа лица – она може да подразумева скривање новца од партнера, отварање тајних рачуна, тајно задуживање код банака и/или пријатеља и друга сумњива понашања везана за новац.

И не, не морате да имате милионе на рачуну да бисте партнера финансијски преварили. У суштини финансијске преваре налази се неповерење према партнеру и немогућност да му се призна на шта заправо трошите новац.

Не морате свом партнеру да откријете баш сваки трошак који направите у дану, али ако кријете ципеле или нову хаљину у ормару, или новац који сте позајмили својој пријатељици јер се плашите реакције друге стране – вероватно имате проблем.

Истраживања су показала да су финансијски проблеми један од главних разлога развода међу супружницима.

Срећом, од финансијске преваре лакше је опоравити се него од других облика невере. Треба само бити искрен с партнером и заједнички решити проблеме.

ilustracija
Фото: Pixabay.com

Ево који се парови налазе у великом ризику од финансијске преваре:

1. Имате велики дуг

Прећутна прекорачења на картицама текућих рачуна и кредити саставни су део наших живота. И ту не говоримо само о куповини великих ствари попут куће или аутомобила. Довољно је уплатити летовање из снова на неку егзотичну дестинацију или купити квалитетни намештај за дом на рате да бисте ушли у повећи дуг.

Ако су дугови транспарентни у вашем дому – свака страна зна шта и колико отплаћује сваког месеца, то не мора да буде никакав проблем за вашу везу. Опстанак везе долази у питање када једна страна почне да скрива своје навике трошења, задужује се код пријатеља или банке да би покрила своје лоше одлуке и слично.

2. Немате фонд „за црне дане“

Мањак новца за одређену ствар или ситуацију изазива стрес многим паровима, поготово ако немате фонд за „црне дане“. Разговарајте са својим партнером о некој врсти заједничке штедње која би могла да вас спаси у тренутку када вас погоде ти црни дани. Планирајте за будућност заједно јер бисте у супротном врло лако могли да посрнете и почините финансијску неверу.

ilustracija
Фото: Pixabay.com

3. Један партнер финансијски зависи о другоме партнеру

Највећи ризик од финансијске преваре имају они парови код којих један зарађује, а други зависи од његових примања. Тачније, када једна особа покушава да контролише другу количином новца која јој је доступна у вези. Особа без новца хтеће се дочепа своје финансијске слободе. Да би то постигла, тајно ће се запослити, задужити и цело време лагати свом партнеру, што би могло да доведе до краха везе или брака.

Извор:
Крстарица
Аутор:
Пошаљите коментар
Не верујте им! МУШКАРЦИ СА ОВАКВОМ БРАДОМ СУ СКЛОНИ ПРЕВАРИ А ево шта их нагони на прељубу
брада

Не верујте им! МУШКАРЦИ СА ОВАКВОМ БРАДОМ СУ СКЛОНИ ПРЕВАРИ А ево шта их нагони на прељубу

15.10.2024. 16:04 16:27
НА ПРЕЉУБУ ЈУ ЈЕ НАГОВОРИЛА ВРАЧАРА, ПОКАЈАЛА СЕ И ОТИШЛА У МУШКИ МАНАСТИР Ево зашто је Преподобна Теодора проглашена ЗА СВЕТИЦУ
Teodora

НА ПРЕЉУБУ ЈУ ЈЕ НАГОВОРИЛА ВРАЧАРА, ПОКАЈАЛА СЕ И ОТИШЛА У МУШКИ МАНАСТИР Ево зашто је Преподобна Теодора проглашена ЗА СВЕТИЦУ

24.09.2024. 06:15 11:55
Приватни детектив КОЈИ ПРАТИ ПРЕЉУБНИКЕ већ десет година ОТКРИВА КОЈИ ИХ ДЕТАЉИ УВЕК ОДАЈУ

Приватни детектив КОЈИ ПРАТИ ПРЕЉУБНИКЕ већ десет година ОТКРИВА КОЈИ ИХ ДЕТАЉИ УВЕК ОДАЈУ

30.05.2024. 17:39 17:46