clear sky
21°C
23.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0531
usd
108.1722
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПОЧЕЛА ЈЕ ВЛАДАВИНА ШКОРПИЈА Један од најмистериознијих знакова хороскопа, ево с ким се најбоље слажу

23.10.2024. 11:44 12:06
Пише:
Шкорпија
Фото: pixabay/ilustracija

Почела је владавина Шкорпије. Ево како овај знак приступа животу, љубави и каријери.

У недељу је почела сезона Шкорпије, фиксног воденог знака, која траје до 21. новембра. Осмим знаком зодијака влада Плутон, а ако познајете барем једну Шкорпију онда вероватно знате за њихову мистичну и тајанствену енергију.

У наставку сазнајте како овај знак приступа животу, љубави и каријери.

Особине Шкорпије

Енергија Шкорпије често се чини смиреном и пригушеном, али је испод површине набијена емоцијама.

Њена владајућа планета Плутон повезана је с подземљем, смрћу и поновним рођењем. С Плутоном се сусрећемо када осећамо да треба да пређемо праг, испитамо дубоке емоционалне процесе или пронађемо истину копајући дубоко у скривене делове себе.

Шкорпија је фиксни знак, што значи да припадници тог знака воле стабилност, рутину и породични живот - баш као и њихов супротни знак, Бик. О Бику можемо размишљати као о природном свету и свему што је видљиво, а о Шкорпији као о подземљу или било којим емоцијама, мислима, и тајнама које се крију испод површине.

Шкорпија се често повезује с осмом кућом у астрологији која између осталог влада сексом, смрћу и поновним рођењем.

Шкорпије су обично дискретне, па чак и мистериозне, с дозом тајанствености око себе. Остале особине личности укључују неустрашивост, одважност (захваљујући Марсу), страст, креативност и искрену оданост.

Међутим, овај знак може бити помало опсесиван. То значи да би се Шкорпија могла гледати на други фиксни знак, Водолију, и с времена на време изашао из оквира слике како би добио шири поглед на живот.

Друга велика прилика за раст укључује отпуштање ствари. Шкорпије могу бити злопамтила и задржати негативну енергију или опсесивне обрасце размишљања о људима или ситуацијама које су им нанеле неправду. Запамтите да љутња штети само ономе ко је љут.

Коначно, Шкорпијама би било добро да упамте да њихови пријатељи, партнери и сарадници не читају мисли. Увек би требале да комуницирају емоције и разговарају о томе како се осећају. Не чувајте све те тајне у себи, пустите их напоље!

Шкорпије у љубави

Типична Шкорпија позната је као изразито страствена, сексуална и замишљена. Овај знак тражи некога с ким ће истражити нову територију - партнера с којим може отпутовати у најскривеније жеље, истражити сексуалност и упознати га на дубљем нивоу.

У сексуалном животу типичне Шкорпије постоји регенеративна, истраживачка, па чак и исцељујућег квалитета. У спаваћој соби, емоционална интимност и права сексуална повезаност једнако су им важни као експериментисање и разиграност.

Шкорпије су генерално више заинтересоване за дугорочна партнерства него за необавезне везе. Али захваљујући природи воденог знака, обично им је угодније да осећају него изражавају емоције. Ако сте у новој вези са Шкорпијом, можда ћете морати често да је питате како су и о чему размишљају. Но, с временом ће полако откривати ​​себе и своју праву природу.

Шкорпије увек траже истину, јако добро знају када лажете и прећуткујете им нешто.

Шкорпије у пријатељствима

У почетку може бити тешко да "прочитате" Шкорпију јер може да делује повучено, мистериозно или хладно. Али немојте се заваравати: пуно тога се догађа испод површине! Шкорпије су споре и опрезне, али ће убости само кад су угрожене.

Ако повредите Шкорпију, припремите се на последице. Тамна страна овог знака укључује замерање, чување тајни и тражење освете. Но, ако вам верују, биће искрен, предан и одан пријатељ на ког се увек можете ослонити и поделити своје тајне.

Шкорпије на послу

Шкорпије воле слабо позната подручја подсвести па могу бити изврсни терапеути, астролози, читачи тарота или гуруи. Исто тако, сваки посао који укључује истраживање или дубинску анализу је њихова територија. Будући да осма кућа влада туђим финансијама, финансијски саветник је још једна могућа каријерна опција за Шкорпије.

Шкорпија воли дубинску анализу и може се неко време усредсредити на један задатак или тему, понекад чак и опсесивно.

Енергија Шкорпије такође је повезана са свим стварима које су "табу" или друштвено неприхватљиве. То значи да њима сви у канцеларији долазе са својим најличнијим, неизрецивим проблемима и тајнама.

Као што смо већ споменули, Шкорпије су неизмерно лојалне, па често остају у једној компанији или професији цео живот. Не воле оговарање или ситничавост и често имају магнетске особности које привлаче сараднике и клијенте.

Компатибилност с другим знаковима

Шкорпије обично гравитирају према људима који им могу помоћи да разумеју најдубље делове људске природе - и успут сруше друштвене табуе.

Генерално, најкомпатибилнији знакови за пријатељства и романтичне везе са Шкорпијама су водени знакови (Рак, друге Шкорпије и Рибе) јер говоре истим емоционалним језиком, те земљани знакови (Девица, Бик, Јарац) које цене због њихове стабилности и приземности.

С друге стране, ваздушни знакови (Близанци, Водолија, Вага) превише су полетни за интензивне Шкорпије, док с ватреним знаковима (Ован, Стрелац, Лав) могу имати сексуалну хемију, али не и дугорочни потенцијал.

stil.kurir.rs/elle.rs/dnevnik.rs
 

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар