КРОФНЕ МЕКАНЕ, А НЕЋЕ БИТИ МАСНЕ АКО ИХ ОВАКО ПРАВИТЕ Ево који тајни састојак пекари увек убацују
21.10.2024.
14:50
14:54
Коментари (0)
Крофне нас подсећају на детињство, када су нас баке дочекивале са топлим и слатким пецивом које је мирисало већ са улазних врата.
Мекане и ваздушасте свима су омиљене, а њихова једина мана је што се прже у доста уља, па могу да буду масне.
Наиме, ако додате прашак за пециво или соду бикарбону у тесто, оно неће упити уље, али за овај трик већина домаћица зна. Такође, оно мора да буде добро загрејано, јер тако тесто неће упити вишак.
Постоји још један магични састојак за који многи не знају, а то је алкохол који се додаје у тесто.
Крстарица