clear sky
21°C
18.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ВИДЕО, ФОТО) ОТВОРЕН САЈАМ СПОРТА У НОВОМ САДУ Министар Зоран Гајић: Инспирација да још више радимо за добробит српског спорта; Више излагача него прошле године

18.10.2024. 13:06 15:18
Пише:
sport
Фото: С. Шушњевић

Сајам спорта на Новосадском сајму свечано је отворен пригодним програмом на главној бини у хали Мастер и трајаће до 18 часова.

На овогодишњој манифестацији чији је мото „Свако дете има право да одрасте здраво” окупило се 180 излагача што је 20 одсто више него на прошлом издању. 

Српска Атина је још једном показала да има чиме да се поноси, како бројним спортским клубовима и организацијама, тако и успешним спортистима, олимпијцима и параолимпијцима, а што је најважније младим нараштајима који су одабрали спорт као свој пут. 

Сајам је званично отворио министар спорта Зоран Гајић. 

– Када се дође у Нови Сад осети се мирис спорта и укус великих шампиона како у колективним тако и индивидуалним спортовима – рекао је на почетку обраћања Зоран Гајић. – Овај град има веома развијену инфраструктуру и историју вежбања, тако да нимало не чуди када се види све ово. Импресивно је и за све нас је ово посебно надахнуће спортским вредностима, а оно што је најважније, гледајући сву ову децу ми смо из ове хале изашли мотивисанији да, свако у свом домену, још више радимо за добробит српског спорта. 

sajam
Фото: С. Шушњевић

Посетиоци су имали прилику да се опробају у разним спортовима, слушају едукативна предавања, па и да упознају и сликају се са спортистима. 

– Захваљујем се свима на уложеном труду да овај дан протекне у сјају спорта и омладине чиме показујемо као и годинама раније да смо одговорни у спровођењу спортске и омладинске политике града – рекла је члан Градског већа за спорт и омладину Татјана Медвед. – На сајму смо промовисали спорт, здраве стилове живота и бављење физичким активностима. Присутни су били и истакнути спортисти који су узор и инспирација младима да виде како се трудом и посвећеношћу остварују врхунски резултати. Спортисти су најбољи амбасадори земље и истинских вредности, подједнако као и омладинске организације.

Свечаној церемонији отварања присуствовали су и државни секретари за спорт Огњен Цвјетићанин и Марко Кешељ, као и генерални секретар Олимпијског комитета Србије Ђорђе Вишацки. 

Дане Баста: Тим све јачи 

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста напоменуо је да је Нови Сад поред тога што је био Европска престоница културе и Омладинска престоница Европе, и град спорта.

– Имамо све више излагача, деце и говорника из године у годину што је добро. Сада је Сајам спорта појачао и Олимпијски комитет Србије што говори да је овај тим све јачи и да Нови Сад заслужује овакво поштовање и да буде град спорта. Деци сам пожелео да пронађу спорт којим ће се бавити јер је то прави пут. Секретаријат ће и у наредном периоду подржавати ову манифестацију – истакао је Дане Баста.

Сајам спорта одржава се под покровитељством Града Новог Сада, а подршку су пружили и Градска управа за спорт и омладину, Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Олимпијски комитет Србије.

Улаз је бесплатан.

Ђорђе Вишацки: Подршка олимпијском циљу

Генерални секретар Олимпијског комитета Србије Ђорђе Вишацки истакао је важност оваквих манифестација.

– Врхунски резултати који наши спортисти постижу су начин да промовишемо најбоље вредности које спорт носи са собом. Захваљујем се Покрајинском секретаријату за спорт и омладину и Граду Новом Саду што све ове године подржава оно што је и основни циљ Олимпијског комитета Србије, поред наступа на олимпијским играма, а то је промоција тих резултата и вредности који наши спортисти носе са собом и преношење истих на млађе генерације, што је данас преко потребно – поручио је Вишацки.

sajam
Фото: С. Шушњевић
sajam
Фото: С. Шушњевић

 

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар