Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(VIDEO, FOTO) OTVOREN SAJAM SPORTA U NOVOM SADU Ministar Zoran Gajić: Inspiracija da još više radimo za dobrobit srpskog sporta; Više izlagača nego prošle godine

18.10.2024. 13:06 15:18
Piše:
sport
Foto: S. Šušnjević

Sajam sporta na Novosadskom sajmu svečano je otvoren prigodnim programom na glavnoj bini u hali Master i trajaće do 18 časova.

Na ovogodišnjoj manifestaciji čiji je moto „Svako dete ima pravo da odraste zdravo” okupilo se 180 izlagača što je 20 odsto više nego na prošlom izdanju. 

Srpska Atina je još jednom pokazala da ima čime da se ponosi, kako brojnim sportskim klubovima i organizacijama, tako i uspešnim sportistima, olimpijcima i paraolimpijcima, a što je najvažnije mladim naraštajima koji su odabrali sport kao svoj put. 

Sajam je zvanično otvorio ministar sporta Zoran Gajić. 

– Kada se dođe u Novi Sad oseti se miris sporta i ukus velikih šampiona kako u kolektivnim tako i individualnim sportovima – rekao je na početku obraćanja Zoran Gajić. – Ovaj grad ima veoma razvijenu infrastrukturu i istoriju vežbanja, tako da nimalo ne čudi kada se vidi sve ovo. Impresivno je i za sve nas je ovo posebno nadahnuće sportskim vrednostima, a ono što je najvažnije, gledajući svu ovu decu mi smo iz ove hale izašli motivisaniji da, svako u svom domenu, još više radimo za dobrobit srpskog sporta. 

sajam
Foto: S. Šušnjević

Posetioci su imali priliku da se oprobaju u raznim sportovima, slušaju edukativna predavanja, pa i da upoznaju i slikaju se sa sportistima. 

– Zahvaljujem se svima na uloženom trudu da ovaj dan protekne u sjaju sporta i omladine čime pokazujemo kao i godinama ranije da smo odgovorni u sprovođenju sportske i omladinske politike grada – rekla je član Gradskog veća za sport i omladinu Tatjana Medved. – Na sajmu smo promovisali sport, zdrave stilove života i bavljenje fizičkim aktivnostima. Prisutni su bili i istaknuti sportisti koji su uzor i inspiracija mladima da vide kako se trudom i posvećenošću ostvaruju vrhunski rezultati. Sportisti su najbolji ambasadori zemlje i istinskih vrednosti, podjednako kao i omladinske organizacije.

Svečanoj ceremoniji otvaranja prisustvovali su i državni sekretari za sport Ognjen Cvjetićanin i Marko Kešelj, kao i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki. 

Dane Basta: Tim sve jači 

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta napomenuo je da je Novi Sad pored toga što je bio Evropska prestonica kulture i Omladinska prestonica Evrope, i grad sporta.

– Imamo sve više izlagača, dece i govornika iz godine u godinu što je dobro. Sada je Sajam sporta pojačao i Olimpijski komitet Srbije što govori da je ovaj tim sve jači i da Novi Sad zaslužuje ovakvo poštovanje i da bude grad sporta. Deci sam poželeo da pronađu sport kojim će se baviti jer je to pravi put. Sekretarijat će i u narednom periodu podržavati ovu manifestaciju – istakao je Dane Basta.

Sajam sporta održava se pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, a podršku su pružili i Gradska uprava za sport i omladinu, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Olimpijski komitet Srbije.

Ulaz je besplatan.

Đorđe Višacki: Podrška olimpijskom cilju

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki istakao je važnost ovakvih manifestacija.

– Vrhunski rezultati koji naši sportisti postižu su način da promovišemo najbolje vrednosti koje sport nosi sa sobom. Zahvaljujem se Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu i Gradu Novom Sadu što sve ove godine podržava ono što je i osnovni cilj Olimpijskog komiteta Srbije, pored nastupa na olimpijskim igrama, a to je promocija tih rezultata i vrednosti koji naši sportisti nose sa sobom i prenošenje istih na mlađe generacije, što je danas preko potrebno – poručio je Višacki.

sajam
Foto: S. Šušnjević
sajam
Foto: S. Šušnjević

 

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar