ОВА НАМИРНИЦА ОЛАКШАВА ВАРЕЊЕ И ЈАЧА ИМУНИТЕТ, ЧИСТИ ЦРЕВА Кошта мање од 50 динара, једите је редовно
Овај природни пробиотик подржава функције црева, помаже варење и подржава имунитет
Традиционални млечни производ који тренутно није толико популаран као кефир или грчки јогурт. Ипак, то је врста млечног производа који такође обезбеђује вредне састојке. Кисело млеко се производи од непастеризованог млека процесом млечне ферментације. Киселог је укуса, а такву карактеристику има захваљујући састојцима добијеним ферментацијом, који укључују млечну киселину, сирћетну киселину, етил алкохол и угљен-диоксид.
Укључивање киселог млека у вашу исхрану омогућава вам да допуните свој јеловник производима који садрже магнезијум, калијум и калцијум, као и витамине Б, витамин А, витамин Д и витамин К. Кисело млеко није висококалорични производ – 100 г садржи у просеку 50 кцал. Поред тога, производ има низак гликемијски индекс.
Кисело млеко је производ који има благотворно дејство на црева. Ово је углавном због чињенице да је кисело млеко природни пробиотик. Пробиотичке бактерије млечне киселине које се налазе у њему важне су за цревну микрофлору, која подржава црева, процесе варења и регенерацију гастроинтестиналног епитела. Пијење киселог млека такође помаже у јачању вашег имунолошког система.
Стручњаци кажу да кисело млеко ради као усисивач у цревима. Испијање киселог млека побољшава лучење пробавних сокова и смањује ризик од затвора. Такође може да побољша процес сагоревања масти и буде корисно за људе на дијети за мршављење.
Када је боље не узимати кисело млеко?
Нема посебних контраиндикација за пијење киселог млека, али се не препоручује давање деци млађој од 10 месеци. Могу да га узимају и особе са интолеранцијом на лактозу, јер ферментисани млечни производи не садрже овај шећер. Међутим, важно је да знате да је препоручљиво да га конзумирате умерено, јер прекомерно може да доведе до сметњи у варењу, посебно ако нисте навикли да пијете кисело млеко.
Крстарица.рс