overcast clouds
19°C
11.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0333
usd
106.997
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПОЧИЊУ ОКТОБАРСКЕ СВЕЧАНОСТИ У БЕОЧИНУ Десет дана богатог програма поводом Дана општине

11.10.2024. 13:47 14:00
Пише:
a
Фото: Промо

Поводом обележавања 16. октобра, Дана општине Беочин, у суботу, 12. октобра, у Беочину почиње програм Октобарских свечаности, који ће трајати до 28. октобра.

Општина Беочин је припремила разноврсне бесплатне програме и садржаје који предстваљају локлане знаменитости, вредности и културу али и спортске, забавне и рекреативне активности које излазе у сусрет потребама грађана свих узраста и генерација.
Октобарске свечаности биће отворене ауто слалом трком која ће почети у суботу, 12. октобра у подне на стази код Спортског центра „Беочин“ у којој ће учешће узети око 30 такмичара. Овај догађај за све љубитеље аутомобила и картинга, одржаће се у организацији клуба „Коала Рејсинг“ из Беочина а у сарадњи са Спортским ауто и картинг савезом Војводине и под покровитељством Општине Беочин.
Истог дана од 13 часова биће отворен 14. фестивала хране „Ал‘се некад добро јело баш!“ који ће бити одржан испред Дома културе у Раковцу.Домаћин и организатор фестивала је удружење жена „Горска ружа“ из Раковца које ће припремити уз тамбураше и богат културно-уметнички програм као и јела војвођанске кухиње и пратећи базар хране, рукотворина и уметнина.
У недељу, 13. октобра Беочин ће бити домаћин Међународног турнира у џудоу „Трофеј Беочина“ чије ће свечано отварање бити уприлилено у 10 часова у Спортском центру „Беочин“.
У сусрет обележавању 16. октобра Дана општине Беочин, у понедељак, 14. октобра у 12 часова Општина Беочин ће имати своју промо акцију поделе поклона грађанима у центру Беочина, на штанду који ће бити постављен код централне аутобуске станице. Истог дана од 19.30 часова публика ће на сцени Културног центра имати прилику да погледа представу „Мистер Долар“ коју ће извести глумци Аматерског позоришта „Прњавор“.
У уторак, 15. октобра, од 17 часова на Тргу младости у Беочину биће уприличен музички и забавни програм који ће бити отворен перформансом „Војска оштрих оловака“ који су припремили ученици нижих разреда Основне школе „Јован Поповић“. Журку за најмлађе на градском тргу уприличиће познати новосадски „Хаос“ аниматори, а за музички део програма биће задужен беочински „Чарли Браун“ бенд.

Свечана академија
Беочин ће у среду, 16. октобра, званично обележити свој Дан општине, програмом који почиње у 11 часова полагањем венаца у Парку хероја, након чега ће у 12 часова у Дому културе бити одржана и Свечана седница Скупштине општине Беочин праћена свечаном академијом на којој ће бити додељена највиша општинска признања – Октобарске награде.
Истог дана, од 18 часова, у Дому културе у Беочину, биће одржана уметничка радионица „Бљесак у оку жене“ која ће се овог пута бавити темом осликавања венецијанских маски. Организатор програма је Културни центар општине Беочин, а учешће на радионицама је бесплатно.

У петак, 18. октобра, на програму Октобарских свечаности је вече народне музике па ће тако у Спортском центру „Беочин“ од 20 часова бити одржан велики концерт једне од највећих звезда народне музике Ане Бекуте. Улаз на концерт је бесплатан.
У суботу, 19. октобра биће организована пешачка тура која ће од 9 часова почети из насеља Думбово у смеру ка думбовачкој пећини, затим водопаду и шумској заједници „Рим“ па све до Манастра Беочин.
Више информација и пријаве за учешће у пешачкој тури, могу се добити путем телефона 064/8121- 342 као и 021/ 870- 260 (локал 105). Такође у суботу, 19. октобра, од 19 часова публика ће у Дому културе у Беочину имати прилику да ужива у великом концерту беочинског најстаријег културно уметничког друштва „Бриле“, у оквиру кога ће се представити бројни извођачи а програм под називом „Прича о нама – 80 година љубави и трајања“ извешће све секције и то: фолклорни ансамбл, тамбурашки оркестар, књижевни клуб, аматерско позориште као и мешовити хор.
У уторак, 22. октобра, од 8 до 12 часова, Општина Беочин у сарадњи са ЈКП „Беочин“ спроводи акцију озелењавања дворишта свих основних школа под називом „Посадимо дрво пријатељства“.
Истог дана, од 10 до 12 часова у организацији беочинског Дома здравља „Др Душан Савић Дода“ у Основној школи „Јован Грчић Миленко“ биће одржана предавања за ученике на тему превенције болести зависности.
У четвртак, 24. октобра, лекари Дома здравља „Др Душан Савић Дода“ одржаће предавања на тему превенције болести зависности која су намењена ученицима Основне школе „Јован Поповић“ у Сусеку.
У наставку дана, од 13 часова за све грађане који желе да чују нешто више о знаменитостима Беочина, биће уприличена и промо туристичка тура „Беочинске приче и знаменитости“ коју организује Туристичка организација општине Беочин.
Овогодишњи програм Октобарских свечаности имаће и хуманитарни карактер у оквиру стенд ап вечери у Културном центру које ће бити одржано у петак, 25. октобра у 20 часова. Публика ће имати прилику да ужива у врхунским „стенд ап“ наступима комичара Драгана Јандрића из Беочина, Дејана Рајића из Бачке Паланке, Филипа Перлића и Стевана Тасића Тасе из Новог Сада као и Мигуела Харамила из Београда.
Сав прилог, прикупљен у оквиру овог програма биће намењен за беочинску децу, кориснике „Буди хуман“ фондације Данила Шуковића, Николину Радичић, Зорана Мирковића и Лава Петровића.
Свечаним отварањем позоришног фестивала аматерског стваралаштва „ПозорФест“, који се ове године, под покровитељством Општине Беочин, одржава од 28. октобра до 1. новембра, биће обележен крај овогодишњих Октобарских свечаности у Беочину. Фестивал ће бити отворен у Културном центру општине Беочин у понедељак, 28. октобра у 20 часова представом „Завеје“ („Сметови“), коју ће извести Аматерско позориште културног центра „Кисач“. Улаз је бесплатан.
 

Извор:
Dnevnik.rs
Аутор:
Пошаљите коментар