scattered clouds
18°C
11.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0436
usd
106.9868
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Суђење за двоструко убиство

НАСТАВЉЕНО СУЂЕЊЕ БРАНИСЛАВУ РАДИЋУ, КОЈИ ЈЕ И ПОРЕД ЗАБРАНЕ ПРИЛАСКА, УСМРТИО БИВШУ ЖЕНУ И ЊЕНУ МАЈКУ Саслушани брат окривљеног и комшинице убијених

11.10.2024. 07:14 07:29
Пише:
Кућа у којој се догодио злочин
Фото: архива Дневника

Саслушањем сведока јуче је у новосадском Вишем суду  настављено суђење Браниславу Радићу (48), који се терети да је 18. фебруара у породичној кући у Раковцу, под дејством алкохола са 2,84 промила, кршећи меру забране приласка и комуницирања са бившом супругом Драганом Радић (47), на свиреп начин ножем усмртио њу и њену мајку Наду Четник (75).

На јучерашњем главном претресу своје исказе су дали брат окривљеног и две комшинице. 

Иако привилеговани сведок, Д. Р., брат окривљеног Радића, испричао је да га је критичног дана Бранислав позвао телефоном са њему непознатог броја два, три пута.

- Први пут је назвао и рекао шта је урадио и ја сам прекинуо везу. Затим је уследио други позив. Поновио је шта је урадио, а ја сам рекао да прекидам како би позвао Хитну помоћ, на шта је он одговорио да нема потребе, јер су обе мртве. Био сам у шоку због онога што сам чуо. Позвао сам полицију у Беочину, али ми се нико није јављао, па сам окренуо 192. Сећам се да ми је рекао да је хтео да науди себи, али му Бог није дао. Чуо сам по његовом гласу да је био у врло тешком стању, па сам помислио да је себе повредио - испричао је брат окривљеног. 

Он је додао и да су њих двојица, вече пре трагичног догађаја, били на једној свирци и конзумирали алкохол. 

- Пили смо пиво, али је он пре тога пио ракију. Ја сам током ноћи донео шест, седам тура, а и другари који су били са нама су такође доносили пиће - навео је Д. Р. и додао да се Бранислав то вече „закачио” са обезбеђењем јер је био пијан. 

- Ја сам погрешио што га нисам пустио да се побије са обезбеђењем, био би ухапшен и не би дошло до свега овога - рекао је брат окривљеног.

Син није сведочио

Син покојне Драгане Радић и окривљеног Бранислава јуче није желео да сведочи. Он је искористио законско право као привилеговани сведок и ускратио своје сведочење у овом поступку.

Р. Л., комшиница трагично настрадаих жена, приликом сведочења је истакла да познаје и окривљеног и жртве и да је сигурна да Бранислав није имао намеру да их убије.

- Бранислав се измирио са синовима и супругом Драганом,  али је покојна Нада, колико ја имам сазнања, увек желела да задржи ћерку и унуке, а да Бранислав оде. У кући је увек било „тровање”. Она је мислила да када Бранислав оде у затвор, све је проблеме решила - испричала је комшиница и нагласила да покојна Драгана није хтела да се разведе од Бранислава, али да је била под утицајем мајке.

- Нада није знала да су се Драгана и Бранислав после његовог изласка из затвора помирили. Драгана ми је причала да је хтела да повуче тужбу и да Бранислав не иде у затвор, али се њена мајка томе јако противила - додала је Р. Л.

М. К. Л., која је 30 година комшиница убијених жена, испричала је да је критичног дана покојна Нада била код ње заједно са још једном комшиницом. 

- Нада је имала један телефонски позив, изашла је из просторије, кратко разговарала и брзо се вратила. Била је сасвим нормална, није рекла ко је звао, нити смо ми питале – казала је она и истакла да јој је једном приликом, док је Бранислав био у притвору, Драгана рекла да се налази између „две ватре”.

- Рекла да је између „две ватре” јер воли и маму и Бранислава, на шта сам јој ја рекла да када он изађе нађу стан и да оду да живе заједно, да се исели из куће. Браниславов брат је молио да повуче тужбу, али није то учинила. Да јесте, мислим да се ово не би десило - рекла је ова комшиница. Она је напоменула да се Драгана њој поверила једном приликом да се помирила са Браниславом, али је замолила да то не каже њеној мами, односно сада покојној Нади Четник. 

Суђење се наставља 22. новембра, када ће бити саслушани преостали сведоци.

Д. Николић

Извор:
Дневник.рс / Д. Николић
Аутор:
Пошаљите коментар
ДНЕВНИК САЗНАЈЕ: БРАНИСЛАВ Р., И ПОРЕД ЗАБРАНЕ ПРИЛАСКА УБИО БИВШУ ЖЕНУ И ЊЕНУ МАЈКУ Из притвора ће ПРЕД СУДИЈУ 18. СЕПТЕМБРА

Убио бившу жену и њену мајку

Кућа у којој су убијене Драгана и Нада

ДНЕВНИК САЗНАЈЕ: БРАНИСЛАВ Р., И ПОРЕД ЗАБРАНЕ ПРИЛАСКА УБИО БИВШУ ЖЕНУ И ЊЕНУ МАЈКУ Из притвора ће ПРЕД СУДИЈУ 18. СЕПТЕМБРА

12.09.2024. 07:08 09:28
„ДНЕВНИК” САЗНАЈЕ: ПОЧЕЛО СУЂЕЊЕ БРАНИСЛАВУ Р., КОЈИ СЕ ТЕРЕТИ ДА ЈЕ УБИО БИВШУ ЖЕНУ И ЊЕНУ МАЈКУ Окривљени почео да се присећа детаља

Убио бившу жену и ташту

Кућа у којој су убијене Драгана и Нада

„ДНЕВНИК” САЗНАЈЕ: ПОЧЕЛО СУЂЕЊЕ БРАНИСЛАВУ Р., КОЈИ СЕ ТЕРЕТИ ДА ЈЕ УБИО БИВШУ ЖЕНУ И ЊЕНУ МАЈКУ Окривљени почео да се присећа детаља

19.09.2024. 08:22 08:50
„ДНЕВНИК” САЗНАЈЕ: ПРОДУЖЕН ПРИТВОР БРАНИСЛАВУ Р, УПРКОС ЗАБРAНИ ПРИЛАСКА УШАО У КУЋУ И УБИО БИВШУ ЖЕНУ И ТАШТУ Потврђена оптужница за ДВОСТРУКО УБИСТВО У РАКОВЦУ

„ДНЕВНИК” САЗНАЈЕ: ПРОДУЖЕН ПРИТВОР БРАНИСЛАВУ Р, УПРКОС ЗАБРAНИ ПРИЛАСКА УШАО У КУЋУ И УБИО БИВШУ ЖЕНУ И ТАШТУ Потврђена оптужница за ДВОСТРУКО УБИСТВО У РАКОВЦУ

24.06.2024. 07:19 07:32