overcast clouds
25°C
09.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0102
usd
106.5279
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ШЕФ СТРУЧНОГ ШТАБА ВОЈВОДИНЕ ЛАЛАТОВИЋ У ПРВОМ ИЗЛАСКУ ПРЕД НОВИНАРЕ Уговор сам потписао жмурећи

09.10.2024. 14:08 14:24
Пише:
n
Фото: youtube prinstcrin/ Telegraf.rs TV

После три године и четири месеца, на место свог најзначајнијег тренерског резултата, вратио се Ненад Лалатовић. У ФЦ „Вујадин Бошков“ стао је пред новинаре у улози шефа стручног штаба ФК Војводина, по трећи пут.

Последњи Вошин трофеј у домаћим такмичењима, четврти у 110 година традиције, освојила је генерација играча у финишу сезоне 2019/20. године, са Лалатовићем на челу струке. До тријумфа су стигли пеналима у финалној утакмици националног Купа, против Партизана, на нишком Чаиру, у сред црно-беле кореографије на трибинама и еха навијача противничког клуба. 
Тријумфални одговор на изазов фаворизованог противника, само је један од  елемената који су Лалатовића препоручили Вошином спортском сектору и управи, са председником Драгољубом Збиљићем на челу. 
Поверење у његове могућности да са садашњом генерацијом играча поведе Војводину у врх табеле, употпунио је сјајним резултатским низом (седам победа у осам утакмица) на челу лучанске Младости. Што се самог Лалатовића тиче, он никада није ни крио жељу за повратком у клуб свог позиционирања у врху тренерске струке у Србији и да баш са Војводином у перспективи освоји титулу државног шампиона.
– Никада ја, заправо, нисам ни одлазио, осећам да припадам овде, у Војводини – рекао је Лалатовић у свом првом обраћању спортској јавности у улози Вошиног стратега. - Чекао сам повратак кући, вратио сам се и сада нема срећнијег човека од мене. Хвала Нешку Миловановићу са којим сам имао изванредну сарадњу у Лучанима. Хвала мојим бившим играчима које сам много ценио и који су ми играма помогли да се вратим где својим бићем и припадам.

Напашћемо Звезду на „Маракани“, даао бих пет година живота да овојим титулу са Војводином  
Ценећи да су се председник Збиљић и он нашли по питању амбиција, Лалатовић је нагласио да Војводина има обавезу, на основу традиције, али и хијерархије у српском фудбалу, да увек тежи максимуму.
-Да играмо и против Реал Мадрида, играћемо на победу. Напашћемо Звезду на „Маракани“.   Када сам одлазио, освојио сам Куп Србије. Сада кажем, дао бих пет година живота да освојим титулу првака са Војводином. Када радите са оваквим председником, онда верујемо да ћемо до тог циља и стићи. Сада нам је реална опција друго место. Било би непримерено да кажемо како ћемо да нападнемо титулу у овој сезони.
 

Колико му је заиста било стало до повратка посведочио је, а председник Збиљић потврдио, да није ни читао уговор који му је предочен. Потписао га је без погледа на садржај, како рече, жмурећи у знак поверења у руководство клуба и у председника Збиљића, који је, заједно са сарадницима, стабилизовао клуб у организационом, финансијском, кадровском и сваком другом погледу, све до кочнице на терену. Нови шеф струке ту је да би такмичерским резултатима употпунио слику успешног фудбалског колектива шампионске традиције.  

Збиљић захвалио Миловановићу
Председник ФК Војводина захвалио је челнику лучанске Младости Нешку Миловановићу на коректним разговорима и успешно завршеним преговорима уко Лалатовићевог трансфера.
-Преговори нису били лаки – рекао је Збиљић. - Преовладала је жеља Ненада Лалатовића, чија је љубав према Војводини била незадржива, након чега смо и постигли договор са Нешком. Што се нашег клуба тиче, ушли смо офанзивно у прелазни рок. Са пет милиона и 69 евра имали смо излазне трансфере, а улазне са два милиона и 630 хиљада. Војводина као клуб је порасла, затегнута на ниво европског клуба. Оно што нам недостаје јесу резултати на терену. Био сам задовољан утакмицом у Амстердаму, после које смо се погубили. Не улазим у струку, али није ми се свидела дисциплина игре и наша агресија на терену. Сигуран сам да ће Ненад то брзо да посложи. Он поседује огромну енергију и карактер победника. Желим да се овом приликом захвалим Божидару Бандовићу, који је одрадио одличан посао, као и нашем Немањи Кртолици, иза кога смо стали и радићемо заједно на томе да што пре добије лиценцу, како би и у будућности поново био уз сениорски погон. Ненаде, добродошао кући, с тобом очекујемо велике резултате. 
 

 -Привилегија је бити тренер Војводине и то по трећи пут – цени Лалатовић. - Моја жеља је да на крају првенства будемо други на табели, да освојимо трофеј и да у годинама које следе пробамо да освојимо титулу првака. Поздрављам наше навијаче, уз захвалност на позивима и њиховој жељи да се поново видимо на нашем „Карађорђу“ . Позивам их да у што већем броју буду уз нас на гостовању у Убу, а потом и против ОФК Београда, када очекујем пуне трибине. 
Нови шеф Вошине струке је тренер са највише победа у историји клуба. Не крије да је у збиру сопствених планова међу приоритете издвојио и реалну могућност да буде тренер са највише утакмица у улози шефа стручног штаба.

Вукановић баш недостаје
-Морам и да кажем да нам је много недостајао Алекса Вукановић – приметио је Збиљић. - Он има карактер великог победника и његову позицију нисмо могли да надоместимо. Мислим да ће и Ненаду бити тешко да га замени, мање као нападача, више као лидера на терену. Честитам екипи на победи у Суботици, верујем да ће, дисциплином на терену, доћи и резултати какве желимо.
 

– Понекад ми је језик био бржи од памети – присетио се изјава изнуђених својим темпераментом, све у циљу одбране интегритета својих играча и чланова стручног штаба. – Извинио сам се због неких непримерених изјава. Сада ме занима једино спортски део приче, све остале сегменте у животу колектива завршене су пре мог доласка по највишим стандардима. Ценећи то, играчима поручујем да морају да гину за грб који носе на дресу. Резултати морају да испрате све што је управа урадила на стабилизацији клуба. Прелазни рок је био сјајан. Изненађен сам да су Збиљић и Јовановић успели да доведу тако квалитетне играче. Не буде ли резултата са таквим тимом искључиви кривац бићу ја. Преузимам сваку одговорност. То је тим  као да сам га ја правио. Презадовољан сам потенцијалом и квалитетом бонус играчима. Можда ћемо на зиму довести још два играча, можда још један бонус, али генерално сам презадовољан. 
Говорећи о странцима у саставу, Лалатовић је ценио да тако моћни појединци не могу да сметају никоме. Напротив, част је имати их у екипи. Поновивши да вицешампионско звање на крају првенства није недостижно, набројао је и неколико конкурената у, како је нагласио врло изједначеној Лиги: Партизан, ТСЦ, Чукарички, Младост, крагујевачки Раднички... 
Л.Бакмаз
 

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар