Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ŠEF STRUČNOG ŠTABA VOJVODINE LALATOVIĆ U PRVOM IZLASKU PRED NOVINARE Ugovor sam potpisao žmureći

09.10.2024. 14:08 14:24
Piše:
n
Foto: youtube prinstcrin/ Telegraf.rs TV

Posle tri godine i četiri meseca, na mesto svog najznačajnijeg trenerskog rezultata, vratio se Nenad Lalatović. U FC „Vujadin Boškov“ stao je pred novinare u ulozi šefa stručnog štaba FK Vojvodina, po treći put.

Poslednji Vošin trofej u domaćim takmičenjima, četvrti u 110 godina tradicije, osvojila je generacija igrača u finišu sezone 2019/20. godine, sa Lalatovićem na čelu struke. Do trijumfa su stigli penalima u finalnoj utakmici nacionalnog Kupa, protiv Partizana, na niškom Čairu, u sred crno-bele koreografije na tribinama i eha navijača protivničkog kluba. 
Trijumfalni odgovor na izazov favorizovanog protivnika, samo je jedan od  elemenata koji su Lalatovića preporučili Vošinom sportskom sektoru i upravi, sa predsednikom Dragoljubom Zbiljićem na čelu. 
Poverenje u njegove mogućnosti da sa sadašnjom generacijom igrača povede Vojvodinu u vrh tabele, upotpunio je sjajnim rezultatskim nizom (sedam pobeda u osam utakmica) na čelu lučanske Mladosti. Što se samog Lalatovića tiče, on nikada nije ni krio želju za povratkom u klub svog pozicioniranja u vrhu trenerske struke u Srbiji i da baš sa Vojvodinom u perspektivi osvoji titulu državnog šampiona.
– Nikada ja, zapravo, nisam ni odlazio, osećam da pripadam ovde, u Vojvodini – rekao je Lalatović u svom prvom obraćanju sportskoj javnosti u ulozi Vošinog stratega. - Čekao sam povratak kući, vratio sam se i sada nema srećnijeg čoveka od mene. Hvala Nešku Milovanoviću sa kojim sam imao izvanrednu saradnju u Lučanima. Hvala mojim bivšim igračima koje sam mnogo cenio i koji su mi igrama pomogli da se vratim gde svojim bićem i pripadam.

Napašćemo Zvezdu na „Marakani“, daao bih pet godina života da ovojim titulu sa Vojvodinom  
Ceneći da su se predsednik Zbiljić i on našli po pitanju ambicija, Lalatović je naglasio da Vojvodina ima obavezu, na osnovu tradicije, ali i hijerarhije u srpskom fudbalu, da uvek teži maksimumu.
-Da igramo i protiv Real Madrida, igraćemo na pobedu. Napašćemo Zvezdu na „Marakani“.   Kada sam odlazio, osvojio sam Kup Srbije. Sada kažem, dao bih pet godina života da osvojim titulu prvaka sa Vojvodinom. Kada radite sa ovakvim predsednikom, onda verujemo da ćemo do tog cilja i stići. Sada nam je realna opcija drugo mesto. Bilo bi neprimereno da kažemo kako ćemo da napadnemo titulu u ovoj sezoni.
 

Koliko mu je zaista bilo stalo do povratka posvedočio je, a predsednik Zbiljić potvrdio, da nije ni čitao ugovor koji mu je predočen. Potpisao ga je bez pogleda na sadržaj, kako reče, žmureći u znak poverenja u rukovodstvo kluba i u predsednika Zbiljića, koji je, zajedno sa saradnicima, stabilizovao klub u organizacionom, finansijskom, kadrovskom i svakom drugom pogledu, sve do kočnice na terenu. Novi šef struke tu je da bi takmičerskim rezultatima upotpunio sliku uspešnog fudbalskog kolektiva šampionske tradicije.  

Zbiljić zahvalio Milovanoviću
Predsednik FK Vojvodina zahvalio je čelniku lučanske Mladosti Nešku Milovanoviću na korektnim razgovorima i uspešno završenim pregovorima uko Lalatovićevog transfera.
-Pregovori nisu bili laki – rekao je Zbiljić. - Preovladala je želja Nenada Lalatovića, čija je ljubav prema Vojvodini bila nezadrživa, nakon čega smo i postigli dogovor sa Neškom. Što se našeg kluba tiče, ušli smo ofanzivno u prelazni rok. Sa pet miliona i 69 evra imali smo izlazne transfere, a ulazne sa dva miliona i 630 hiljada. Vojvodina kao klub je porasla, zategnuta na nivo evropskog kluba. Ono što nam nedostaje jesu rezultati na terenu. Bio sam zadovoljan utakmicom u Amsterdamu, posle koje smo se pogubili. Ne ulazim u struku, ali nije mi se svidela disciplina igre i naša agresija na terenu. Siguran sam da će Nenad to brzo da posloži. On poseduje ogromnu energiju i karakter pobednika. Želim da se ovom prilikom zahvalim Božidaru Bandoviću, koji je odradio odličan posao, kao i našem Nemanji Krtolici, iza koga smo stali i radićemo zajedno na tome da što pre dobije licencu, kako bi i u budućnosti ponovo bio uz seniorski pogon. Nenade, dobrodošao kući, s tobom očekujemo velike rezultate. 
 

 -Privilegija je biti trener Vojvodine i to po treći put – ceni Lalatović. - Moja želja je da na kraju prvenstva budemo drugi na tabeli, da osvojimo trofej i da u godinama koje slede probamo da osvojimo titulu prvaka. Pozdravljam naše navijače, uz zahvalnost na pozivima i njihovoj želji da se ponovo vidimo na našem „Karađorđu“ . Pozivam ih da u što većem broju budu uz nas na gostovanju u Ubu, a potom i protiv OFK Beograda, kada očekujem pune tribine. 
Novi šef Vošine struke je trener sa najviše pobeda u istoriji kluba. Ne krije da je u zbiru sopstvenih planova među prioritete izdvojio i realnu mogućnost da bude trener sa najviše utakmica u ulozi šefa stručnog štaba.

Vukanović baš nedostaje
-Moram i da kažem da nam je mnogo nedostajao Aleksa Vukanović – primetio je Zbiljić. - On ima karakter velikog pobednika i njegovu poziciju nismo mogli da nadomestimo. Mislim da će i Nenadu biti teško da ga zameni, manje kao napadača, više kao lidera na terenu. Čestitam ekipi na pobedi u Subotici, verujem da će, disciplinom na terenu, doći i rezultati kakve želimo.
 

– Ponekad mi je jezik bio brži od pameti – prisetio se izjava iznuđenih svojim temperamentom, sve u cilju odbrane integriteta svojih igrača i članova stručnog štaba. – Izvinio sam se zbog nekih neprimerenih izjava. Sada me zanima jedino sportski deo priče, sve ostale segmente u životu kolektiva završene su pre mog dolaska po najvišim standardima. Ceneći to, igračima poručujem da moraju da ginu za grb koji nose na dresu. Rezultati moraju da isprate sve što je uprava uradila na stabilizaciji kluba. Prelazni rok je bio sjajan. Iznenađen sam da su Zbiljić i Jovanović uspeli da dovedu tako kvalitetne igrače. Ne bude li rezultata sa takvim timom isključivi krivac biću ja. Preuzimam svaku odgovornost. To je tim  kao da sam ga ja pravio. Prezadovoljan sam potencijalom i kvalitetom bonus igračima. Možda ćemo na zimu dovesti još dva igrača, možda još jedan bonus, ali generalno sam prezadovoljan. 
Govoreći o strancima u sastavu, Lalatović je cenio da tako moćni pojedinci ne mogu da smetaju nikome. Naprotiv, čast je imati ih u ekipi. Ponovivši da vicešampionsko zvanje na kraju prvenstva nije nedostižno, nabrojao je i nekoliko konkurenata u, kako je naglasio vrlo izjednačenoj Ligi: Partizan, TSC, Čukarički, Mladost, kragujevački Radnički... 
L.Bakmaz
 

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar