clear sky
15°C
07.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0082
usd
106.662
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

РЕЧИ КОЈЕ ПАРАЈУ ДУШУ!

"Најдража мамина златокоса девојчице, посебно моје дете..." МАЈКА ХЕЛЕНЕ ГАВРАН СЕ ПРВИ ПУТ ОГЛАСИЛА након трагичног губитка ћеркице ОПРОШТАЈНА ПОРУКА ће вам натерати сузе на очи!

07.10.2024. 17:24 17:38
Пише:
хелена
Фото: Принтскрин /Инстаграм

Огласила се Катарина Гавран, мајка Хелене Гавран (8) први пут након смрти девојчице, њене речи гађају право у душу

Хелена Гавран (8) преминула је након дуге борбе са раком, а девојчицу чаробног осмеха сви су запамтили по њеној црвеној косици и милом погледу. Нажалост, Хелена нас је напустила 1. октобра, а потресне опроштајне поруке шире се друштвеним мрежама. Сада се по први пут огласила њена мајка.

У опроштајној поруци Катарина Гавран исписала је све што јој лежи на души. Присетила се сваког момента са својом Златокосом. И оних тешких и оних лепих и лаких. Ипак, поручила је да ће Хелена вечно бити њихов анђео.

"Најдража мамина златокоса девојчице, посебно моје дете, сада си негде горе, високо, где више не можемо да те додирнемо. Данас је седми дан како си раширила своја крила. Била си прва ствар коју угледам ујутру када очи отворим и последња када увече заспим, и сада си ту, осећам твоје присуство у сваком тренутку без обзира на твоје физичко одсуство, јер душа никада не умире, вечно ћеш бити наш анђео и душа наше душе. Нажалост Бог је одлучио да се овако кратко задржиш на овом доле свету, али сам сигурна да је твоја мисија обављена. Није Бог случујано у увом тренутку баш тебе изабрао за себе. Ми смо изгубили део душе, али ти си ПОБЕДИЛА! Оставила си огромну празнину за собом, али ми ћемо ту празнину попунити најлепшим сећањима на тебе. Било је безброј тренутака проведених са тобом где смо се волели, смејали, уживали и били најсрећнији. Хвала ти што си изабрала баш нас да будемо твоји родитељи, поносни смо на твоју храброст и великодушност. Пуних 5 година си се храбро борила, кроз све си ишла увек са осмехом, зато осмех и јесте данас наш заштитни знак, дала си све од себе љубави наша", написала је мајка и наставила са тешким, али прелепим речима које дирају право у душу.

 

 

"Научила си нас много тога и дала нам много снаге, и не само нама, него многим људима, ујединила си нас, научила си нас многим животним лекцијама. Ти си наш покретач увек била и заувек ћеш то остати. Мама није спремна за ово и никада нећу бити, али ускоро се враћамо заједно кући, нашој кући, да те вечно чувамо. Бићеш на сигурном анђеле, тата, мама и твоје секе ће увек бити ту. Једног дана ћемо се поново срести, знам то. Живим за наш поновни сусрет Хели моја. Бог је љубав, а љубав је бескрајна. Волимо те до Неба анђеле наш!, написала је Катарина уз фотографију малене Хелене са препознатљивим осмехом на лицу.

Како је написала, овај растанак је само тренутан.

"Бог ће нам обезбедити најлепши састанак… Била си најлепши анђео на земљи, сигурна сам да си сада и на небу, зато рашири крила најјаче (онако најјаче како само ти умеш) и путуј у ЦАРСТВО НЕБЕСКО анђеле наш…", закључује мајка црвенокосе девојчице.

Хелена ће бити сахрањена у четвртак

Подсетимо, Хеленин отац Радован јуче је објавио да ће се сахрана обавити 10. октобра на Бежанијском гробљу.

"Драги наши, са неутешном тугом и болом обавештавамо вас да ћемо нашој вољеној Хелени дати последње збогом у четвртак 10. октобра у 11 сати у Цркви Светог Апостола Томе на гробљу Бежанијска коса. У 12.30 одржаће се опело, а у 13.15 сахрана. Породица Гавран", написао је јуче на Инстаграму.

Отац се опростио од Хелене потресном поруком

Од Хелене се пријатељи, познаници, породица, али и они који је никада нису упознали опраштају већ данима. Нико не може да прежали смрт малене Златокосе која се борила као лавица, а потресну поруку објавио је и њен отац.

"Нећу рећи збогом, јер душа не може да умре. Срешћемо се. Наћи ћу те. Од милион звезда знам да једна је твоја. Воле те твоје секе, мама и тата", написао је он у делу објаве.

Подсетимо, Хелена је рођена 17. новембра 2015. године у Београду. Била је најстарија од три сестре. Била је увек весело, насмејано и радознало дете.

Све се променило једног момента када Хелена почиње свакодневно да повраћа, постаје поспана, раздражљива, љута, одбија да једе. Родитељи су прво мислили да је у питању љубомора према тек рођеној трећој сестри.

Њене мучнине и патња трају месец дана, а онда, 17. августа 2019. године, након одласка код лекара, дијагностикован јој је хидроцефалус. Тог дана остаје у болници на Клиничком центру на одељењу неурохирургије где је породици саопштено да Хелена поред хидроцефалуса има тумор на малом мозгу.

Већ сутрадан је први пут оперисана, а након тога је уследила још једна операција. Она из обе излази као прави мали херој, са осмехом на лицу.

Једном победила тумор, али се вратио

У јавности је била позната као "Златокоса" због своје прелепе риђе косице, а мала хероина једном је успела да победи опаку болест.

Нажалост, вратила се.

Упркос лавовској борби малене Хелене и њених родитеља, њено срце није издржало. Преминула је 1. октобра.

Извор:
Дневник/Еспресо
Аутор:
Пошаљите коментар