overcast clouds
16°C
06.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0125
usd
106.1049
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ФОТО) АУТОМОБИЛИМА ЛАКШЕ И БЕЗБЕДНИЈЕ КРОЗ ЧУКАРИЦУ Путари одрадили важан посао, председник општине Никола Аритоновић: Желимо да грађанима обезбедимо што боље услове за живот

06.10.2024. 10:56 11:13
Пише:
čukarica
Фото: Градска општина Чукарица

Током летњих месеци, путарске машине су се могле чути широм Чукарице, где се радило на санацији коловоза и тротоара у више насеља. Нови асфалт постављен је у Железнику, Сремчици, Великој Моштаници, као и у насељу Филмски град.

На иницијативу Градске општине Чукарица завршени су радови на санацији жиле куцавице насеља Железник. У питању је Улица Стевана Филиповића, чија се санација спроводила фазно, на потезу од пружног прелаза до изласка из Железника, у дужини од 1.100 метара.

Радове је обишао председник Градске општине Чукарица Никола Аритоновић.

чукарица
Фото: Градска општина Чукарица

 „Градска општина Чукарица наставља са радовима на уређењу путне инфраструктуре, како бисмо свим грађанима на територији општине обезбедили што боље услове за живот. Улица Стевана Филиповића је саобраћајница првог приоритета, којом саобраћају линије јавног градског превоза 511, 512 и 521, и коју велики број грађана Сремчице и Железника користи као везу са градом, те је њено уређење било на листи приоритета“, истакао је председник Никола Аритоновић.

Он је подсетио да је у насељу Железник недавно завршено уређење Титове улице и Булевара младих, а у протеклом периоду у овом насељу саниране су улице Милорада Ћирића, Милована Нићифоровића, која је ии проширена, Авалска, у којој је изграђен и тротоар на месту где је недостајао, Радних акција и многе друге.

чукарица
Фото: Градска општина Чукарица

„Квалитетна инфраструктура један је од основних предуслова за бољи живот грађана и зато огромну пажњу усмеравамо у реконструкцију и санацију путева. Поред Железника, путарске екипе су се током летњег периода могле видети и у Улици Живојина Табаковића у насељу Велика Моштаница, где је постављен завршни слој асфалта у дужини од 730 метара, на потезу од окретнице линије мини-буса 513 до стадиона Фудбалског клуба „Велика Моштаница“. У циљу повећања безбедности у саобраћају, рађено је и проширење улице на 5,5 метара што ће омогућити несметано мимоилажење два возила. Изграђен је и потпуно нови тротоар како би се спојио са аутобуским стајалиштем и тиме повећала безбденост кретања пешака, а постојећи је саниран“, казао је председник Аритоновић.

чукарица
Фото: Градска општина Чукарица

Аритоновић је подсетио и да је Улица Станиславског, између насеља Филмски град и Церак Виногради, санирана у дужини од 200 метара, а радови су обухватили замену дотрајалог и постављање новог асфалта, као и поправку шахтова, сливника и оштећених ивичњака.

“Завршена је и санација још три улице у насељу Сремчица у дужини око 500 метара, за које су средства обезбеђена из буџета Општине. У питању су Палешка улица, део Тесарске и део Улице Јованче Митића, чију су обнову иницирали становници Сремчице. Из општинског буџета смо определили средства и за санацију Улице Љубице Кујунџић у Сремчици и Првомајске на Умци, које ће бити урађене до краја године. Као одговорна власт увек смо на услузи нашим суграђанима, трудећи се да позитивно одговоримо на њихове иницијативе, те да када је год то могуће и када су захтеви оправдани, изађемо им у сусрет. Слушамо захтеве грађана, како бисмо нашу Чукарицу, заједно са њима, учинили лепшом и уређенијом“, рекао је председник.

чукарица
Фото: Градска општина Чукарица

Председник Аритоновић је истакао да руководство Градске општине Чукарица тренутно ради на плановима програма и пројеката који ће се реализовати у 2025. години.

„Позивамо грађане Чукарице да шаљу своје предлоге који ће допринети унапређењу квалитета живота, да дођу код нас да разговарамо и да узму активно учешће у развоју наше општине“, поручио је председник.

Извор:
Пинк
Аутор:
Пошаљите коментар
ПРИПРЕМЕ ЗА АСФАЛТИРАЊЕ ЛЕПЕ КАТЕ, РУЖИНОГ ВЕНЦА И ДОЊЕ ПРОВАЛИЈЕ У БОЦКАМА На више локација поправка пешачких и бициклистичких стаза
Asfaltiranje

ПРИПРЕМЕ ЗА АСФАЛТИРАЊЕ ЛЕПЕ КАТЕ, РУЖИНОГ ВЕНЦА И ДОЊЕ ПРОВАЛИЈЕ У БОЦКАМА На више локација поправка пешачких и бициклистичких стаза

30.09.2024. 19:05 19:35
ШИДСКИ ПУТАРИ У АКЦИЈИ Улица Матије Гупца ДОБИЛА НОВИ АСФАЛТ

Асфалтирање 1.050 метара

а

ШИДСКИ ПУТАРИ У АКЦИЈИ Улица Матије Гупца ДОБИЛА НОВИ АСФАЛТ

10.09.2024. 07:55 07:59