overcast clouds
12°C
04.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0125
usd
106.1049
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КОШАРКАШИ БОСТОНА ПОБЕДИЛИ ДЕНВЕР У ПРИПРЕМНОЈ УТАКМИЦИ, Јокић постигао 14 поена

04.10.2024. 20:58 21:03
Пише:
jokic
Фото: Tanjug (AP Photo/Martin Dokoupil)

Кошаркаши Бостона победили су Денвер резултатом 107:103, у припремној утакмици која се одиграла у Абу Дабију.

Најефикаснији у тиму Денвера био је Никола Јокић са 14 поена и осам скокова. Српски кошаркаш Никола Јокић преседео је цело друго полувреме, а био је најефикаснији играч Денвера. За 16 минута је имао 14 поена и 8 скокова уз по 2 асистенције и украдене лопте,

Расел Вестбрук и Мајкл Портер Џуниор постигли су по 12 поена.

У екипи Бостона најбољи је био Пејтон Причард са 21 поеном, док је Џејсон Тејтум постигао 12.

Иако се ради о предсезонској утакмици у Дубаију, виђена је добра кошарка од актуелног и бившег НБА шампиона, односно Бостона и Денвера.

Никола Јокић је утакмицу почео нешто спорије и оставио простор саиграчима да се разиграју што је најбоље искористио Мајкл Портер Џуниор, али се Џамал Мареј и није прославио.

Интересантно је било и када је у игру први пут крочио Расел Вестбрук средином прве четвртине и свој први кош у дресу Нагетса је погодио ван линије за три када му је пас оставио Никола Јокић и видели смо назнаку како они могу да играју.

Оно што ће бити кључно за Денвер јесте контрола игре и организација када Јокић оде на клупу, а управо тада се сјајно показао Вестбрук који је дириговао паркетом док је поделио 6 асистенција.

Бостону је дуго требало док се не ухода и лепо уведе у овај меч и имао доста среће да Денвер не дође до двоцифрене предности у раном периоду сусрета, а серијом коју су носили Тејтум и Браун дошли су до првог и јединог вођства (до четврте четвртине) када је било 21:20 па је тренер Мелоун реаговао тајм-аутом.

Поново се Денвер одлепио, а Мазула је спремио Пејтона Причарда као свог џокера који је улогу одрадио најбоље могуће и тројкама покренуо Селтиксе, да би се потом на паркет вратио Никола Јокић и Денвер је успео још једном да стекне предност већу од два поседа 48:39.

Није то било све од првог полувремена, Селтикси су пришли на 57:56 и следе шест везаних поена Нагетса који на полувреме иду са 63:56 уз 14 поена Николе Јокића.

 

 

Друго полувреме је почело тројком Хантера Тајсона и нагетси су напокон имали 10 поена предности, а Никола Јокић остао је на клупи и веровало се већ тада да неће ни играти до краја сурета као ни Џамал Мареј.

Вестбрук је успешно водио нападе Денвера, а Нагетси су без проблема одржавали двоцифрену предност па је и Џо Мазула морао да реагује тајм-аутом не би ли макар мало "продрмао" играче Бостона.

Максимална предност Денвер Нагетса износила је 12 поена предности, када је на семафору писало 73:61 након тројке Расела Вестбрука који је једина звезда Денвера којој је Мелоун дао минуте у другом полувремену.

Није много тога занимљивог виђено после тог момента јер су главне звезде оба тима углавном биле на клупи. Пејтон Причард је иницирао серију којом су се Селтикси вратили у живот и трећу четвртину завршили његовом тројком уз звук сирене за 80:79. 

Одмах на старту последње четвртине су Кета и Дејвидсон успели да донесу Бостону прво вођство још од прве деонице када је на семафору било 84:81 у њихову корист. До краја сусрета је Бостон углавном контролисао стање на паркету и на крају заслужено славио после драматичног финиша резултатом 107:103.

Две екипе ће за два дана одиграти још једну пријатељску утакмицу у Абу Дабију.

Денвер нову сезону у НБА лиги почиње 25. октобра утакмицом против Оклахоме, Бостон ће два дана раније играти против Њујорк Никса.

 

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
(ВИДЕО) АРАПИ ИСПОШТОВАЛИ ЈОКИЋА Спремили посебно пиће за најбољег
Јокић

(ВИДЕО) АРАПИ ИСПОШТОВАЛИ ЈОКИЋА Спремили посебно пиће за најбољег

02.10.2024. 09:49 11:34
(ФОТО) „Уозбиљио се“ НИКОЛА ЈОКИЋ „ПРОШЕТАО“ НОВЕ ПАТИКЕ Џокер одушевио навијаче
јокић

(ФОТО) „Уозбиљио се“ НИКОЛА ЈОКИЋ „ПРОШЕТАО“ НОВЕ ПАТИКЕ Џокер одушевио навијаче

27.09.2024. 16:43 16:48