Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

KOŠARKAŠI BOSTONA POBEDILI DENVER U PRIPREMNOJ UTAKMICI, Jokić postigao 14 poena

04.10.2024. 20:58 21:03
Piše:
jokic
Foto: Tanjug (AP Photo/Martin Dokoupil)

Košarkaši Bostona pobedili su Denver rezultatom 107:103, u pripremnoj utakmici koja se odigrala u Abu Dabiju.

Najefikasniji u timu Denvera bio je Nikola Jokić sa 14 poena i osam skokova. Srpski košarkaš Nikola Jokić presedeo je celo drugo poluvreme, a bio je najefikasniji igrač Denvera. Za 16 minuta je imao 14 poena i 8 skokova uz po 2 asistencije i ukradene lopte,

Rasel Vestbruk i Majkl Porter Džunior postigli su po 12 poena.

U ekipi Bostona najbolji je bio Pejton Pričard sa 21 poenom, dok je Džejson Tejtum postigao 12.

Iako se radi o predsezonskoj utakmici u Dubaiju, viđena je dobra košarka od aktuelnog i bivšeg NBA šampiona, odnosno Bostona i Denvera.

Nikola Jokić je utakmicu počeo nešto sporije i ostavio prostor saigračima da se razigraju što je najbolje iskoristio Majkl Porter Džunior, ali se Džamal Marej i nije proslavio.

Interesantno je bilo i kada je u igru prvi put kročio Rasel Vestbruk sredinom prve četvrtine i svoj prvi koš u dresu Nagetsa je pogodio van linije za tri kada mu je pas ostavio Nikola Jokić i videli smo naznaku kako oni mogu da igraju.

Ono što će biti ključno za Denver jeste kontrola igre i organizacija kada Jokić ode na klupu, a upravo tada se sjajno pokazao Vestbruk koji je dirigovao parketom dok je podelio 6 asistencija.

Bostonu je dugo trebalo dok se ne uhoda i lepo uvede u ovaj meč i imao dosta sreće da Denver ne dođe do dvocifrene prednosti u ranom periodu susreta, a serijom koju su nosili Tejtum i Braun došli su do prvog i jedinog vođstva (do četvrte četvrtine) kada je bilo 21:20 pa je trener Meloun reagovao tajm-autom.

Ponovo se Denver odlepio, a Mazula je spremio Pejtona Pričarda kao svog džokera koji je ulogu odradio najbolje moguće i trojkama pokrenuo Seltikse, da bi se potom na parket vratio Nikola Jokić i Denver je uspeo još jednom da stekne prednost veću od dva poseda 48:39.

Nije to bilo sve od prvog poluvremena, Seltiksi su prišli na 57:56 i slede šest vezanih poena Nagetsa koji na poluvreme idu sa 63:56 uz 14 poena Nikole Jokića.

 

 

Drugo poluvreme je počelo trojkom Hantera Tajsona i nagetsi su napokon imali 10 poena prednosti, a Nikola Jokić ostao je na klupi i verovalo se već tada da neće ni igrati do kraja sureta kao ni Džamal Marej.

Vestbruk je uspešno vodio napade Denvera, a Nagetsi su bez problema održavali dvocifrenu prednost pa je i Džo Mazula morao da reaguje tajm-autom ne bi li makar malo "prodrmao" igrače Bostona.

Maksimalna prednost Denver Nagetsa iznosila je 12 poena prednosti, kada je na semaforu pisalo 73:61 nakon trojke Rasela Vestbruka koji je jedina zvezda Denvera kojoj je Meloun dao minute u drugom poluvremenu.

Nije mnogo toga zanimljivog viđeno posle tog momenta jer su glavne zvezde oba tima uglavnom bile na klupi. Pejton Pričard je inicirao seriju kojom su se Seltiksi vratili u život i treću četvrtinu završili njegovom trojkom uz zvuk sirene za 80:79. 

Odmah na startu poslednje četvrtine su Keta i Dejvidson uspeli da donesu Bostonu prvo vođstvo još od prve deonice kada je na semaforu bilo 84:81 u njihovu korist. Do kraja susreta je Boston uglavnom kontrolisao stanje na parketu i na kraju zasluženo slavio posle dramatičnog finiša rezultatom 107:103.

Dve ekipe će za dva dana odigrati još jednu prijateljsku utakmicu u Abu Dabiju.

Denver novu sezonu u NBA ligi počinje 25. oktobra utakmicom protiv Oklahome, Boston će dva dana ranije igrati protiv Njujork Niksa.

 

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar
(VIDEO) ARAPI ISPOŠTOVALI JOKIĆA Spremili posebno piće za najboljeg
Јокић

(VIDEO) ARAPI ISPOŠTOVALI JOKIĆA Spremili posebno piće za najboljeg

02.10.2024. 09:49 11:34
(FOTO) „Uozbiljio se“ NIKOLA JOKIĆ „PROŠETAO“ NOVE PATIKE Džoker oduševio navijače
јокић

(FOTO) „Uozbiljio se“ NIKOLA JOKIĆ „PROŠETAO“ NOVE PATIKE Džoker oduševio navijače

27.09.2024. 16:43 16:48