overcast clouds
14°C
04.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0241
usd
106.0385
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПОЛИЦИЈСКА ДВОЈКА ГЛУМИЛА “ПРЕСРЕТАЧЕ” НА АУТО-ПУТУ, ПАРЕ ТРПАЛА У ЏЕП Откривени пошто су се ХВАЛИЛИ НА МРЕЖАМА (ФОТО)

04.10.2024. 09:22 10:56
Пише:
policija
Фото: друштвене мреже принтскрин, Дневник, архива

Београдска полиција ухапсила је двојицу својих колега: Александра Н. (30) из Полицијске станице Сурчин и Стефана Н. (30) из Полицијске станице Раковица, због сумње да су ван радног времена "радили" као пресретачи на ауто-путу, кажњавали возаче и новац од "казни" задржавали за себе!

Како су јуче саопштили из Вишег јавног тужилаштва у Београду, двојица полицијских службеника саслушана су у Посебном одељењу за сузбијање корупције због сумње да су 18. августа починили продужено кривично дело злоупотреба службеног положаја у саизвршилаштву.

- Сумња се да су они између два и три часа после поноћи, лажно се представљајући да су припадници саобраћајне полиције, на обилазници аутопута Београд - Ниш од тројице страних држављана, који су управљали моторним возилима аустријских, немачких и енглеских регистарских ознака, узели новац у укупном износу од 210 евра и два таблета, како им, наводно, не би писали прекршајне пријаве - саопштили су из ВЈТ у Београду.

У саопштењу се додаје да су у сва три случаја осумњичени користили аутомобил BMW на којем су заменили таблице.

- Возилом су извршили претицање и заустављање са упаљеном светлосном сигнализацијом, лед ротацијом, и применили полицијско овлашћење провера и утврђивање идентитета. У тренутку извршења дела Александар Н. је био на боловању, а Стефан Н. није био радно ангажован - пише у саопштењу.

полиција
Фото: друштвене мреже принтскрин

Сликали се са шампањцем, па привукли пажњу

Осумњичени су на саслушању негирали извршење кривичног дела, а после саслушања тужилаштво је предложило суду да осумњиченима одреди притвор да не би утицали на сведоке и да не би поновили кривично дело у кратком временском периоду.

Како се незванично сазнаје, ухапшени полицајци упали су у очи својим колегама из Сектора унутрашње контроле, између осталог и због тога што су на друштвене мреже почели учестало да објављују фотографије које не приличе полицијским службеницима.

- Они су, наводно, качили фотографије из клубова у којима су конзумирали најскупље шампањце и друга пића, окружени раскалашним девојкама, а све то уз неумесне коментаре. Такође, објављивали су фотографије скупих кола, новца на гомили, али и са луксузних путовања која не би могли себи да приуште од плате - објашњава извор.

Саговорник додаје да је бахати начин живота двојице полицајаца био први сигнал.

- Колеге су их у једном тренутку ставиле "на мере". Испоставило се да они злоупотребљавају службу у којој раде како би за себе прибавили материјалну корист. Сумња се да су се они дуже време бавили нечасним пословима, те да су имали разрађену шему по којој су им на мети били углавном странци. Такође, пошто стварно раде у Министарству унутрашњих послова, обичним грађанима нису били сумњиви - додао је саговорник.

Како каже, грешка која их је коштала слободе било је њихово сумњиво понашање, али и објаве на друштвеним мрежама.

Шта су пресретачи?

Пресретачи су необележена полицијска возила за контролисање учесника у саобраћају. Најчешће су то возила средње и више класе која су прилагођена условима рада у контроли саобраћаја, у смислу да могу развити довољну брзину за вршење снимања и заустављања возила која крше прописе о ограничењу брзине кретања. Овлашћења која имају припадници МУП који возе пресретаче ни по чему се не разликују од оних која имају остали саобраћајни полицајци.

пресретач
Фото: Дневник, архива

- Када уоче прекорачење брзине, они најпре једно време возе иза возача који не поштује ограничење и снимају га специјалним уређајем који врло прецизно утврђује брзину кретања контролисаног возила. Након тога претичу прекршиоца, заустављају га и узимају му податке како би касније поднели захтев за покретање прекршајног поступка. Када пресретач претекне возило које је вршило прекршај, укључи светлосни сигнал са натписом "ПОЛИЦИЈА" и "ПРАТИТЕ НАС" на дисплеју који се види кроз задњи ветробран. Возач је дужан да се креће за полицијским возилом и да се заустави тек када му посада пресретача то покаже - објашњава саговорник и додаје да пресретачи у Србији постоје већ 15 година.

Извор:
Дневник, Блиц
Аутор:
Пошаљите коментар
(ВИДЕО) СТРАШАН УДЕС НА ОБРЕНОВАЧКОМ ПУТУ Судар аутобуса ГСП-а и полицијског возила, интервенисали ватрогасци; ПОВРЕЂЕНИ ПОЛИЦАЈЦИ
1

(ВИДЕО) СТРАШАН УДЕС НА ОБРЕНОВАЧКОМ ПУТУ Судар аутобуса ГСП-а и полицијског возила, интервенисали ватрогасци; ПОВРЕЂЕНИ ПОЛИЦАЈЦИ

04.10.2024. 10:37 11:40
УПАЛИ У КУЋУ СТАРИЈЕ ЖЕНЕ У БАЧКОМ ПЕТРОВОМ СЕЛУ, ТУКЛИ ЈЕ И ОПЉАЧКАЛИ Због разбојништва ТРОЈИЦА МЛАДИЋА пред судијом 27. новембра МЕШТАНИ ТРАЖЕ ПРАВДУ

УПАЛИ У КУЋУ СТАРИЈЕ ЖЕНЕ У БАЧКОМ ПЕТРОВОМ СЕЛУ, ТУКЛИ ЈЕ И ОПЉАЧКАЛИ Због разбојништва ТРОЈИЦА МЛАДИЋА пред судијом 27. новембра МЕШТАНИ ТРАЖЕ ПРАВДУ

04.10.2024. 09:09 09:34
ДОЛИЈАЛИ ТРГОВЦИ БЕЛИМ РОБЉЕМ Најмање 10 особа ухапшено јутрос на северу Црне Горе
Najnovija policija

ДОЛИЈАЛИ ТРГОВЦИ БЕЛИМ РОБЉЕМ Најмање 10 особа ухапшено јутрос на северу Црне Горе

04.10.2024. 08:40 08:42
„ДНЕВНИК” САЗНАЈЕ: МЛАДОГ ВАТЕРПОЛИСТУ УБИО ДВОЈАЦ С КРИМИНАЛНОМ ПРОШЛОШЋУ На почетку суђења саслушани окривљени
пумпа

„ДНЕВНИК” САЗНАЈЕ: МЛАДОГ ВАТЕРПОЛИСТУ УБИО ДВОЈАЦ С КРИМИНАЛНОМ ПРОШЛОШЋУ На почетку суђења саслушани окривљени

У суботичком Вишем суду почело је суђење за убиство младог ватерполисте Филипа Зељковића (21), за које се терете Иван Ч. (25) и Предраг М. (35).
04.10.2024. 07:00 07:24