moderate rain
18°C
28.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0955
usd
104.8397
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Интервју: Стеван Лугоња, директор ЈКП „Паркинг сервис” Нови Сад ВРЕЛО РАДНО ЛЕТО ЗА „ПАРКИНГ СЕРВИС”

28.09.2024. 12:42 12:55
Пише:
a
Фото: ЈКП "Паркинг сервис" Нови Сад

Ово лето је за „Паркинг сервис”, и поред великих врућина, било веома радно и продуктивно. Шта се све радило и урадило, везано за паркиралишта у Новом Саду?

- Сложио бих се са Вама да смо се, без обзира на врућине које су биле на граници елементарне непогоде, држали плана који смо зацртали и жеље да на одређеним локацијама у граду, без обзира на то да ли су паркиралишта у зонама наплате или не, реализујемо предвиђене пројекте. У Балзаковој улици уредили смо паркиралиште на око 450 квадратних метара, иако се у том делу града паркирање не наплаћује. Исто смо урадили и почетком јуна у Улици Теодора Крачуна, на Детелинари. У августу смо завршили и реконструкцију паркиралишта на Булевару ослобођења, од Футошке улице до Улице браће Рибникар, односно од Улице Максима Горког до Јеврејске улице - урађено је 149 паркинг места, која су сада безбедна, без рупа и оштећења која је изазивало корење дрвећа. У току је изградња и реконструкција паркиралишта у Војвођанској улици:  прва фаза радова од Булевара ослобођења до Улице Вере Павловић је завршена, а тренутно се радови изводе у делу од Улице Вере Павловић до Пушкинове улице. Без обзира на високе температуре које смо имали, све иде по плану. На захтев станара из Улице Дожа Ђерђа уредили смо један мали паркинг простор, а у августу је започело и уређење и изградња паркиралишта у Улици Вељка Петровића и у Јиречековој улици. На овим локацијама биће 73 паркинг места, а недавно је урађено и паркиралиште у Фрушкогорској улици на броју 19. Осим радова на изградњи паркиралишта на разним локацијама у граду, управо уређујемо простор за привремени паркинг код Кванташке пијаце. До краја године биће изграђен и спратни паркинг за бицикле, код Научно-технолошког парка. Све наведено су послови које смо радили у току лета и настављамо и даље, у оквиру својих могућности и уз помоћ Града. Надам се да то примећују и наши суграђани, јер све што радимо - радимо на општу корист. Такође, до сада смо поставили око 2.000 држача за бицикле, на преко 250 локација у граду. Већина је постављена на иницијативу грађана, на локацијама на којима су паркиралишта за бицикле најпотребнија и где год су за то постојали технички услови. То је процес који и даље траје.
Рекли сте нам шта сте радили и шта тренутно радите у граду, али сте урадили и једну велику ствар која је мање видљива, али умногоме олакшава коришћење свих услуга у вези са паркирањем. Ради се о апликацији ”nSpark” - реците нам нешто више о томе...
Да, ову апликацију смо развили како бисмо корисницима омогућили плаћање паркирања  платном картицом, IPS плаћањем, електронским новцем, као и коришћење права на „беби” паркинг карте. Апликација омогућава проверу издате еППК за возило, да ли је возило на депоу, као и да ли, за унету регистарску ознаку, постоји покушај уклањања возила. Да би се користила ”nSpark” апликација потребно је да се преузме са GooglePlay Store-а или App Store-а, а омогућено је и да родитељи који остварују право на коришћење бесплатних „беби” паркинг карата (30 сати бесплатног паркирања) то сада могу и реализовати, доласком у Службу за продају нашег Предузећа у Улици Филипа Вишњића 47, од 9 до 15 сати. О томе се, као и о свим питањима која их интересују, грађани могу информисати преко нашег инфо-центра позивом на број телефона: 472 41 40.

Важно је да напоменем да приликом сваког унапређења система и увођења иновација морамо мислити и о њиховој примени у 35 градова и општина у Србији, где смо присутни са нашим системом наплате и организације паркирања.
 

Извор:
Dnevnik.rs
Аутор:
Пошаљите коментар