moderate rain
18°C
28.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0955
usd
104.8397
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЕКСКЛУЗИВНО

ПОГЛЕДАЈТЕ ПРВЕ КАСАНДРИНЕ КАДРОВЕ У „ИГРИ СУДБИНЕ”: Одушевљена је Миланом Калинићем и Сандром Бугарски, а споменула је и српске специјалитете: „У Србији се осећам као код куће”

28.09.2024. 13:20 13:20
Пише:
1
Фото: Прва телевизија / Промо

Венецуеланска глумица Кораима Торес, коју на овим просторима од милоште и данас зову Касандра због револуције коју је подигла улогом у истоименој серији која је деведесетих година везала гледаоце широм света за мале екране и направила пробој латиноамеричким сапуницама, снимила је, како смо и најавили, своје сцене у српској серији „Игра судбине”.

Њен лик, захваљујући продуцентима ове серије, појавиће се у неколико епизода нове сезоне, која ће носити назив „Тајне прошлости”, већ од понедељка, 30. септембра сваког дана од 20 часова на Првој телевизији, а како „Дневников” ТВ магазин сазнаје, Кораима игра жену из прошлости једног од главних ликова, али ће у овој српској теленовели тумачити саму себе. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dnevnik (@dnevnik.rs)

 – Њен лик има ноту забавног и емотивног. Својим благонаклоним саветима покушаће да помогне главним ликовима. Кораимин долазак дефинитивно доноси свежину и нову динамику. Њена присутност на сету уноси једну глобалну димензију серији, а њен лик ће значајно допринети продубљивању приче. Публика може очекивати узбуђење које ће њена појава донети – открио је за „Дневников” ТВ магазин продуцент серије Никола Буровац додајући да ће Кораима у серији глумити на шпанском језику. – Користићемо превод, а понегде и титлове, како би њене сцене биле разумљиве публици. Ово је аутентичан начин да њен лик задржи специфичност и интернационалну ауру, што додаје додатну димензију серији. У сценарију постоје суптилне референце на „Касандру“, које ће љубитељи те серије препознати, али веома мало. Ове алузије су осмишљене као омаж њеном култном лику, али у новом и савременом контексту „Игре судбине“. 

1
Фото: Прва телевизија / Промо


Кораима је у Београду боравила само четири дана, а у том густом распореду успели смо да је упознамо и поразговарамо са њом о њеном ангажману у серији, али и великој љубави коју је добила од нашег народа због чувене Касандре. Како нам је открила ова харизматична и изузетно љупка глумица, у Београду је снимала сцене са Миланом Калинићем, који је у овој сезони такође један од гостујућих глумаца, као и са Сандром Бугарски и Бранком Бабовићем. 
– Са Сандром Бугарски и Бранком Бабовићем сам највише сарађивала на сету и то је био један амбијент испуњен топлином. Не смем много да кажем, али ми је било забавно да будем са српским глумцима. Било ми је веома лако, опуштено и пријатно да играм са њима. Пре него што сам дошла погледала сам неколико епизода „Игре судбине”, јер сам, наравно, желела да видим о чему је реч. Иако ништа нисам разумела јер не знам српски, веома ми се допало то што сам видела и учинило ми се да је серија опуштајућа – рекла нам је Кораима Торес и открила да је за њу поновна посета Србији веома дирљива, јер је прошло много година од како је први пут 1997. године била овде. 

Позив који сам добила да играм у српској серији је за мене дар са неба, који нисам очекивала и чини ме срећнијом. Србија и Београд су у мом срцу одавно. Сада су те емоције, чини ми се, још јаче

– Никада нисам могла да замислим да ћу поново доћи у Србију и Београд, а поготово не да ћу имати овакав пријем. Ни у сновима нисам могла да претпоставим да ћу добити позив да снимам српску серију, али јако сам захвална Николи Буровцу и његовој продукцији што су ме позвали. Ако се појаве неке нове могућности да поновимо сарадњу ја ћу бити ту, јер сам одушевљена и сарадњом и пријемом. Сем мог сина ништа друго ми овде не фали, јако сам задовољна – закључила је Кораима Торес. 

1
Фото: В. Бијелић

Будући да је током лета 1997. године боравила у Србији, где је осим Београда, посетила Нови Сад, Ниш и Суботицу, где су у њену част организовани свечани пријеми, уз велику пажњу домаће јавности, која јој је приредила срдачну добродошлицу, Кораима је истакла да се и данас са снажним емоцијама присећа сусрета са нашом публиком. 
– Сећам се љубави коју ми је српски народ пружио, као и блискости коју сам остварила са вама, али и емоција које сам добила. Сећам се и да ми је Шабан Бајрамовић тада посветио песму. Остала ми је у памћењу та песма и сваки пут када чујем драго ми је. Много ми се допада Србија и српски народ. Љубазни су, пуни љубави и поштовања. Веома нежно знају да изразе своја осећања и поштовања и овде се осећам као код куће – истакла је венецуеланска глумица и истакла како је чула да су мештани једног села у Србији својевремено писали петицију венецуеланском председнику да се Касандра, невино оптужена за убиство у истоименој серији, пусти из затвора. – То је врло емотивно за мене, јер ми глумци радимо да би нам се веровало у то што играмо и да би публика живела са нама. И када се деси нешто тако, попут те петиције, то је онда највећи поклон који може да се деси једном глумцу. Такође, у Боготи ми се пре три месеца десило у једној продавници да ми је пришла једна девојка и рекла да носи моје име због њене маме, а није раније ни знала ко сам ја. 

Невероватно ми је, потпуно, да су неке девојчице у Србији добиле име по Касандри. У исто време ме то и чуди, а и срећна сам. Још увек има девојчица, које су сада одрасле, које ми пишу путем друштвених мрежа и говоре ми да су добиле име тако што им је дала бака или мама које су гледале серију

Одушевљена ракијом и сиревима 

Иако је током њеног четвородневног боравка у Београду распоред обавеза био веома густ, Кораима Торес успела је, ипак, да прошета улицама наше престонице, али и да окуси ноћни живот. 
– Водиле су ме колеге из продукције у једну од кафана са живом музиком. Било је прелепо, али, нажалост, нисам имала много времена, јер сам цео један дан провела на сету серије, а други на телевизији Прва. Ипак, пробала сам ракију и много ми се допала. Све од хране ми се свиђа. Пробала сам пилетину, салату, сиреве – нагласила је Кораима и додала да је шетајући градом уживала у улицама и заласку сунца и да је схватила да овде људи лепо живе. – Све више је Србија позната у Боготи у Колумбији, у којој живим. Оно што се не зна је да је румба овде много добра, да је храна одлична и да се човек овде јако лепо проводи. 
 

Кораима је потом додала да јој је жао што се не виђа са колегама са којима је делила кадар у серији „Касандра”, те додала да се понекад, ипак, чује са Хенријем Сотоом који је тумачио лик Рандуа и Карлосом Ареасом који је играо кловна Томаса. Изразила је, потом, жал што данас није могуће снимање римејка те серије која је остварила планетарни успех у свету. 
– Нажалост, то није могуће. Нисмо о томе размишљали јер је Делија Фијаљо, која је писала сценарио, преминула, а право на серију имају њене ћерке, које не дозвољавају да се то уради. Друго, ја више не изгледам као што сам изгледала тада када смо снимали „Касандру”, немам више ту младост – истакла је кроз смех Кораима Торес и додала да се, иако има богато искуство у раду на телевизијским серијама, не би усудила да данас сама продуцира једну, али да би волела да ипак напише неки сценарио. 
 

1
Фото: В. Бијелић

 

Иако, како је рекла, није сачувала аутентичну гардеробу са снимања серије „Касандра“ Кораима има снажна сећања на тај период. Недавно је показала и свом сину делић те серије. 
– Он ме је стално питао ко је Касандра, па сам му онда показала ко је и шта је Касандра. Допао му се другачији акценат који је Касандра имала, како је изгледала и како је била лепа. Током година, схватио је да је то нешто јако важно што се десило у мојој каријери, али и да је то једна веома битна серија која се десила – казала је популарна глумица, додајући да је по повратку у Боготу чека један нови телевизијски пројекат у октобру, али да о томе још увек не сме да говори. 
 

Како је истакла, у слободно време у Колумбији, будући да је њен син већ одрастао, воли да се осами и ужива у свом миру. Радо чита књиге, гледа филмове и серије. Осим тога, води рачуна и о свом изгледу, па не чуди што је својом појавом одушевила целу екипу серије у Србији. 
– Не постоји разлог да не изгледам добро јер сам тренутно јако задовољна. Очи ми сијају и не могу да склоним осмех са усана – казала је популарна Касандра, па открила тајну доброг изгледа. – Добро се храним, вежбам, пијем много воде, никада не лежем са шминком, бринем о коси, не сушим је феном, стављам креме, стављам заштиту за сунце једноставо, бринем о себи. 
 

1
Фото: В. Бијелић

Иначе, како смо сазнали од продуцента серије „Игра судбине” Николе Буровца, идеја да се баш Кораима Торес нађе у српској серији произашла је из жеље да њиховој публици понуде нешто посебно и носталгично. 
– Кораима је глумица која је обележила једну еру својом улогом у серији „Касандра“ и многи је памте управо по том лику. Њено гостовање у „Игри судбине“ било је природан потез, јер доноси интернационалну препознатљивост и посебну енергију. Организација њеног доласка била је изазов, али уз професионалан приступ и одличну сарадњу са њеним тимом, успели смо да спроведемо све у дело без већих потешкоћа – нагласио је Никола Буровац, додајући да имају амбицију да и у будућности у „Игру судбине” доведу још неколико интернационалних звезда. – Оне би обогатиле нашу причу и донеле додатну интернационалну препознатљивост. Увек тражимо начине да подигнемо стандард и уведемо нове елементе који ће држати публику у напетости.

Владимир Бијелић
 

Извор:
Dnevnik.rs
Аутор:
Пошаљите коментар
ЗАЛУДЕЛА ЈЕ СРБИЈУ КАО КАСАНДРА, А САДА ЋЕ ЗАИГРАТИ У СРПСКОЈ СЕРИЈИ! КОРАИМА ТОРЕС, звезда чувене латиноамеричке серије СЕ ВРАЋА У СРБИЈУ, откривамо где ћемо је гледати крајем септембра
1

ЗАЛУДЕЛА ЈЕ СРБИЈУ КАО КАСАНДРА, А САДА ЋЕ ЗАИГРАТИ У СРПСКОЈ СЕРИЈИ! КОРАИМА ТОРЕС, звезда чувене латиноамеричке серије СЕ ВРАЋА У СРБИЈУ, откривамо где ћемо је гледати крајем септембра

10.09.2024. 13:59 14:04
ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО СЕ „КАСАНДРА” ОБРАТИЛА СРПСКОЈ ЈАВНОСТИ Јако сам задовољна и захвална (ФОТО/ВИДЕО)
кораима торес

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО СЕ „КАСАНДРА” ОБРАТИЛА СРПСКОЈ ЈАВНОСТИ Јако сам задовољна и захвална (ФОТО/ВИДЕО)

25.09.2024. 13:57 14:47