clear sky
18°C
27.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0936
usd
105.0544
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЗА ДАНАС ЗАВРШЕНО СУЂЕЊЕ УРОШУ БЛАЖИЋУ Речи једног сведока леде крв у жилама: Закључала сам врата и ставила децу испод стола!

26.09.2024. 11:50 12:41
Пише:
Извор: Youtube screenshot МУП Србије

Судија је констатовала да на суђење нису дошли Биљана Блажић, њен син и снајка, а адвокат по службеној дужности који брани Уроша Блажића приложио је суду оверене изјаве да они неће доћи на суђење.

Суђење окривљеном Урош Блажић (22) који се терети да је 4. маја прошле године убио деветоро људи, а њих 12 тешко ранио, данас је настављено у Специјалном суду у Београду.

Завршено суђење

Суђење је за данас завршено, а председница већа Лидија Јовановски навела је да сведоци Биљана Блажић, њен син, снајка и свекар дођу на сутрашње суђење како би дали свој исказ, или ће морати да плате новчану казну коју је предложио тужилац Иван Конатар, или ће добити налог за привођење.

Сведочење друга Уроша Блажића

Сведок Никола Мијачић, друг Уроша Блажића са којим се дружи од првог разреда основне школе стао је за говорницу и навео да остаје при свему што је рекао у истрази.

- Урош је био нормалан дечко, никада није био неки проблематичан лик. Знам да је тренирао, али не знам где. Рекао ми је да ће користити стероиде. Али сам после схватио да неко ко је ово урадио полудео од тих супстанци. Ово не може да уради особа која нешто није узела пре злочина - рекао је сведок.

Након испитивања адвокат Небојша Перовић констатовао је да је исказ сведока срачунат.

- Овај сведок нам овде прича да тренира, а не зна ни где његов друг тренира. Каже да не зна ништа о Блажићу, па чак ни која му је омиљена марка аутомобила, а сећа се да је користио стероиде који су довели до злочина - рекао је адвокат, са чим се сложио и Иван Конатар.

Сведочење Николе Ђорђевића

Сведок Никола Ђорђевић, ријалити звезда и бивши дечко певачице Сање Вучић, који је променио своје име у Виктор стао је за говорницу и рекао да остаје при свему што је рекао на саслушању у Виешм јавном тужилаштву у Смедереву током истраге.

- Искрено да вам кажем, не сећам се шта сам све причао, било је ту пуно стави које сам рекао, али све што сам рекао је тачно. Стојим иза тога. Трудим се да заборавим тај период и тај догађај - рекао је на почетку саслушања.

Затим је тужилац Оливера Милојевић имала низ питања везаних за стероиде које је користио окривљени Урош Блажић као и где их је набављао. Затим је питала сведока Ђорђевића да ли пуцао из пишоља које је имао Урош Блажић.

- Знао сам да Урош има пиштољ, рекао ми је да је то од његовог оца. Пуцао сам из тог пиштоља у свињу, а из стартног пиштоља у џак у подруму. Урош ми је рекао да тај пиштољ није како треба - рекао је сведок.

Потом су уследила питања везана за Воцап групу у којој је пре масакра дошло до свађе, а који је иначе, током одбране поменуо и сам окривљени.

- Видео сам да је ствар озбиљна, зато сам звао ту девојку која се свађала са Урошем и рекао јој: "Немој да се свађаш са њим, он је дечко са села, нема он тај жаргон да се свађа." Она ми је затим рекла, да ће се он извињавати из Ургентног, што сам и рекао у претходном исказу. Хтео сам да кажем да је Урош тренирао и да је користио стероиде, али се не сећам да ли је то радио испред мене - рекао је Ђорђевић док се све време клатио и намештао за говорницом.

Сведочење Милојка Бјековића

Сведок Милојко Бјековић на чијој адреси је својевремено била пријављена породица Блажић.

- Позвао ме је један човек ког сам упознао и рекао да један пуковник хоће са мном да поприча и ако могу да му помогнем. Ја сам тада хтео да продам стан, јер је тај стан на трећем спрату. Рекао сам да хоћу да му помогнем, видео сам човек пуковник, па што му не би помогао. Дошао и рекао ми да има проблем и да га пријавим код њега у том стану, јер за два месеца треба да добије стан. Ја не знам ни шта има, али ми је рекао "ајде молим те, само да ме пријавиш јер хоћу да добијем стан у Младеновцу који треба да добијем од војске". Рекао сам му "ма добро". Никада није ни улазио у стан.

- Прошло је два месеца, ја њега питам да ли је добио то решење, да се одјави, он каже нисам још биће сад, биће сад. Долазио је свега три пута у тај стан, једном је дошао са женом. У том стану су само били пријављени и то је била само формалност док не добије стан од војске. Дошле су два пута црвене коверте за њега, слао сам му те фотографије рекао је да то није ништа страшно. Урадио сам то јер сам хтео да његов син Урош упише академију како ми је рекао, хтео сам да помогнем. Али је затим кренуло да се одлаже, прошла су два, три, пет месеци, звао сам га и рекао сам да му је то његово одужило. Рекао сам му да морам да продам стан, не могу више да будем ту, јер продајем стан. Он је рекао да га сачекам још мало.

- Видео сам са вестима да је био масакр, тада сам тражио уговор да видим да ли је син тог пуковника починио злочин. Тада сам позвао Радишу, окренем га телефоном било је то пред славу јави ми се преко Вибера и каже ми: "Ево мене са женом спавамо." Ја га питам јел ово твој син починио злочин, он ми каже: "То није мој син. Не знам ко је то." Али ја му понављам пише овде Радиша, пуковник, син Урош и мајка докторка на ВМА. Све се поклапа, он ми каже нисмо то ми. Онда сам морао нешто да предузмем и молио сам надлежне да га одјавим и успео сам да га одјавим.

Сведочење Немање Илића
Немања Илић из Дубоне који је тешко повређен са штакама је стајао за говорницом и детаљно описао како је дошло до масакра. Такође, он је навео да су га Анђела Стевановић и Андријана Митровић позвале да их одвезе до Дубоне где су се дружили, а он је отишао до споменика у Мало Орашје где је убрзо рањен.

- Чуо сам пуцањ, али сам помислио да су петарде. После неколико секунди сам схватио да нису петарде, склонио сам се, устао сам са столице. Видео сам силуету како пуца по нама. Окренуо сам се и пао. Не знам да ли сам тада погођен или сам рефлексно пао. Чуо сам другаре како запомажу и траже помоћ. Кукали су од болова. Рекао сам Немањи "тихо, тихо". Покушао сам да се померим, али сам ставио руку на лице како не би ништа видео. Када сам чуо да су се врата од кола затворила покушао сам да устанем, али осетио сам јак бол и видео сам да крвари. Након тога сам узео телефон из џепа и позвао сам оца и рекао му шта се десило. Убрзо сам чуо оца Николе Милића како га тражи. Убрзо су стигли мој отац и стриц. Питао сам стрица да ли има сок или воду у ауту, узео сам мало сока, дао сам га и Немањи Стевановића. После су стигли моја мајка и деда код споемника. Одлучили смо да не чекамо помоћ већ смо сами отишли колима у болницу. Тада су већ почели да пристижу и остали родитељи. Са оцем и мајком сам отишао у смедеревску болницу где ми је санирана рана, а потом сам транспортован у болницу Драгише Мишовић. Желим да додам да Уроша Блажића познајем само из виђења.

Такође, на питање тужиоца Ивана Конатара рањени Илић је рекао да је чуо две рафалне паљбе код споменика.

Сведочење Јелене Пантић

Сведок Јелена Пантић која живи преко пута школе у Дубони где је Урош Блажић пуцао на своје вршњаке те вечери.

- Остајем при свом ранијем исказу. Желим само да додам да је Урош Блажић нишанио мене док сам са децом била на тераси. Вриштала сам од страха, улетела сам са терасе у кућу. Закључала врата и ставила децу испод стола. Позвала сам полицицију, а он је и даље пуцао - рекла је Пантић, док је на питање тужиоца Оливере Милојевић да ли познаје Уроша Блажића рекла да ради у продавници и да је окривјени долазио да пазари, али да се сасвим нормално понашао.

kurir.rs/dnevnik.rs

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
НА СУЂЕЊУ ЗА МАСАКР У ДУБОНИ И МАЛОМ ОРАШЈУ СВЕДОЧИ ТРУДНИЦА ИЗ ТАКСИЈА Данас наставак у специјалном суду

НА СУЂЕЊУ ЗА МАСАКР У ДУБОНИ И МАЛОМ ОРАШЈУ СВЕДОЧИ ТРУДНИЦА ИЗ ТАКСИЈА Данас наставак у специјалном суду

26.09.2024. 07:21 09:56
НА СУЂЕЊУ ДЕВЕТОСТРУКОМ УБИЦИ ИЗ МАЛОГ ОРАШЈА И ДУБОНЕ Урош Блажић ПРИЗНАО да је починио масакр код Младеновца и ово поручио

НА СУЂЕЊУ ДЕВЕТОСТРУКОМ УБИЦИ ИЗ МАЛОГ ОРАШЈА И ДУБОНЕ Урош Блажић ПРИЗНАО да је починио масакр код Младеновца и ово поручио

26.07.2024. 12:48 13:47
ПРЕМЕШТА СЕ СУЂЕЊЕ УРОШУ БЛАЖИЋУ! Ево где ће испитивати оптуженог за масакр, биће одвојен решеткама и дебелим стаклом!

ПРЕМЕШТА СЕ СУЂЕЊЕ УРОШУ БЛАЖИЋУ! Ево где ће испитивати оптуженог за масакр, биће одвојен решеткама и дебелим стаклом!

07.08.2024. 16:07 16:09
ХТЕО ЈЕ ДА БУДЕ ДОМАЋИН, А САДА ЈЕ УБИЦА Урош Блажић признао да је побио људе; АЛИ СЕ ВАДИ НА ТЕСТОСТЕРОН

ХТЕО ЈЕ ДА БУДЕ ДОМАЋИН, А САДА ЈЕ УБИЦА Урош Блажић признао да је побио људе; АЛИ СЕ ВАДИ НА ТЕСТОСТЕРОН

Урош Блажић данас је у згради Специјалног суда у Београду признао кривицу, али је током сведочење покушао да глуми жртву: Сем тога, после извршеног масакра, он је размишљао шта ће да једе, што је оправдао чињеницом да је од таксисте тражио паре.
21.08.2024. 15:09 15:12