light rain
23°C
25.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0749
usd
105.3116
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЈОВАНА И ЊЕНА КОБИЛА НИНОЧКА ОСВОЈИЛЕ ЗЛАТНЕ МЕДАЉЕ Велики успех младе Сремице на препонском такмичењу; Љубав према животињама увек побеђује

25.09.2024. 09:36 11:25
Пише:
1
Извор: Дневник

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Јованa Трнинић (18) из Коњичког клуба „Срем” из Сремске Митровице је са својом четворогодишњом кобилом Ниночком освојила две златне медаље на препонском такмичењу које је одржано у Спортском центру Ковилово, у оквиру трећег кола купа Србије у организацији Коњичког савеза Србије.

Она је учествовала на два такмичења у препонском јахању и са кобилом је прескакала препоне постављене на висини од 60 и 80 центиметара. Значај успеха огледа се у томе што је овој талентованој Митровчанки и кобили Ниночки ово било дебитантско појављивање на такмичењу, као и Коњичког клуба „Срем”, уз тренера Марка Сивца.

- Изузетно сам срећна због освојене прве медаље и поносна на Ниночку која је показала да се у њој крије велики потенцијал - казала је Јована која се овим спортом бави шест година. 

- Ниночка има тек четири године, што се сматра изузетно младим грлом, готово бебом, у коњичком спорту. Ипак она се сјајно понаша током јахања. Чак и кад направим грешку, када је лоше или пребрзо доведем до препоне она је спремна да скочи. Неустрашива је и настоји да ме извуче из сваке незгодне ситуације. 

1
Извор: Дневник

Талентована и скромна Митровчанка верује да ће са Ниночком заједно сазревати и низати успехе на такмичењаима. Како је казала тек сад је заправо започела свој такичарски пут, јер је до сад учествовала на ревијалним такмичењима или јавним тренинзима. 

- Није уобичајено да млад јахач, почетник, јаше младог коња, већ искуснијег. Нас две смо изабрале тежи пут, али верујем да ће он уродити плодом  - појаснила је Јована додавши да своју кобилу не би мењала ни за шта на свету и  пре би се помучила с њом него зајахала искусног, обученог коња.

1
Извор: Дневник

Како је од малена велики љубитељ животиња Јована је повремено одлазила на митровачки хиподром, где је имала прилику да се упозна са јахачима и где јој се допало дружење и тренажни процес, па је пожелела да се и она опроба у том спорту.

- Морам признати да су ми првих пар тренинга били страшни, јер се седи на великој, снажној животињи с којом је потребно бити у потпуној хармонији и да осећате једна другу. Страх је временом нестао, а моја љубав према коњима је све више расла - објаснила је Јована.

Ветерина као позив

Љубав према животињама је утицала на Јованину одлуку при избору факултета и будућег занимања. 

1
Извор: Дневник

- Уписала сам ветерину на Београдском Универзитету и предавања ми ускоро почињу - каже Јованапочињу за свега неколико седмица - рекла је Јована. - Још нисам нашла праву формулу како да уклопим студије са јахањем и верујем да ће бити тешко, с много изазова. Олакшавајућа околност је што је сезона у коњичком спорту кратка, од маја до септембра, па се надам да ћу на прави начин моћи да распоредим време. Приоритет ће ми бити да што пре положим испите како бих имала времена за тренинге.

С. Ковач
Фото: Ф. Бакић

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
ОДРЖАНЕ 73. КОЊИЧКЕ ТРКЕ У ЖАБЉУ Касала 52 грла
а

ОДРЖАНЕ 73. КОЊИЧКЕ ТРКЕ У ЖАБЉУ Касала 52 грла

24.09.2024. 07:47 13:15
СА ОЛИМПИЈСКОГ ПОСТОЉА ПРАВО НА КОЊИЧКЕ ТРКЕ Никола Јокић већ стигао у Сомбор и одмах на хиподром (ВИДЕО)

СА ОЛИМПИЈСКОГ ПОСТОЉА ПРАВО НА КОЊИЧКЕ ТРКЕ Никола Јокић већ стигао у Сомбор и одмах на хиподром (ВИДЕО)

11.08.2024. 19:15 19:23
ЈЕДИНСТВЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА ОДРЖАНА У СВИЛАЈНЦУ Коњички сабор траје више од деценије (ФОТО)
коњи

ЈЕДИНСТВЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА ОДРЖАНА У СВИЛАЈНЦУ Коњички сабор траје више од деценије (ФОТО)

24.09.2024. 13:53 14:04
ЗВЕЗДА ЗОЛОШКОГ ВРТА МЕТА НАСИЉА Младунче патуљастог нилског коња удвостручило број посета; ПОСЕТИОЦИ нису много „увиђавни“ (ВИДЕО)

У дивљини их остало мање од 3.000

нилски коњ

ЗВЕЗДА ЗОЛОШКОГ ВРТА МЕТА НАСИЉА Младунче патуљастог нилског коња удвостручило број посета; ПОСЕТИОЦИ нису много „увиђавни“ (ВИДЕО)

БАНГКОК: Мо Денг, двомесечна женка патуљастог нилског коња постала је вирална на интернету и привлачи посетиоце у зоолошком врту у близини града Патаје у Тајланду, али, како је рекао директор тог врта Наронгвит Чодчои, многи посетиоци су снимљени како малтретирају младунче.
13.09.2024. 14:41 14:45