Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЦАРСКЕ МРВИЦЕ: Традиционална посластица која ће вас освојити

24.09.2024. 17:33 17:42
Пише:
рецепт
Фото: youtube prinstcrin/DAJ RECEPT! GIVE THE RECIPE!

Царске мрвице, омиљена посластица на нашим просторима, права су посластица за све љубитеље слатког.

Овај једноставан, али укусан колач, често нас враћа у детињство и мамине кухиње. У наставку вам доносимо рецепт који ће вас одушевити својим богатим укусом и мирисом.

Састојци за царске мрвице

- 200 г млевених ораха
- 200 г шећера
- 200 г киселе павлаке
- 4 јаја
- 100 г путера (отопљеног)
- 200 г млевеног кекса
- 1 прашак за пециво
- Прстохват соли
- Ванила по укусу

Припремa

 У великој посуди помешајте јаја и шећер, па их добро умутите док не постану пенасти. Додајте отопљени путер, киселу павлаку и ванилу. Све добро сједините.

У смесу постепено додајте млевене орахе, млевени кекс, прашак за пециво и прстохват соли. Све добро промешајте да добијете уједначену масу.

Припремљену смесу излијте у претходно подмазан плех и поравнајте. Пеците у претходно загрејаној рерни на 180°Ц око 30-35 минута, или док не добије златно смеђу боју.

Када се колач охлади, исеците га на коцкице и поспите шећером у праху.

За додатни укус, можете додати мало рендане лимунове коре.
Послужите их са шлагом или сладоледом за потпуни доживљај.

Царске мрвице су савршена комбинација једноставности и богатства укуса. Ова посластица идеална је за све прилике—од породичних окупљања до свечаних вечера. Припремите их и уживајте у укусима који враћају осмех на лице!

Извор:
Дневник
Пише:
Пошаљите коментар