light rain
20°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КОШАРКАШКИ КЛУБ ПРЕДСТАВИО НОВИ ТИМ Циљ се не крије – трофеј АБА 2 лиге

18.09.2024. 14:56 15:12
Пише:
КК Војводина
Извор: Dnevnik

Председник Кошаркашког клуба Војводина, Жељко Ребрача, истакао је да је циљ Новосађана у наредној сезони трофеј у АБА 2 лиги, током представљања новог тима, који ће се у предстојећем периоду, поред регионалног такмичења, борити и за то да одбрани прво место у Кошаркашкој лиги Србије (КЛС).

Екипа је у односу на минулу сезону промењена. Тако више нема носилаца игре попут Зорана Николића, Петра Ракићевића или Џереда Канингема. Зато су ту Марко Јагодић-Кудиџа, Скучи Смит, Џордан Дингл, Милош Стајчић и Филип Ребрача. Уз играчки кадар, један други потпис био је веома значајан за првака домаћег првенства. 

– Овај део ван сезоне је био јако изазован – подвукао је Ребрача. – Продужили смо уговор са тренером Милошем Исаков-Ковачевићем, који има континуитет са овом екипом. Главни фокус је био и на плејмејкеру, довели смо Смита и укупно пет нових појачања. Прикључили смо и неколико јуниора, а база екипе је задржана. Неће бити лако, биће доста утакмица и видећемо око јануара да ли ћемо бити у могућности да доведемо неког на позицији центра – објаснио је први човек новосадског састава.

Помак у млађим категоријама

Један од циљева нове управе на челу са Ребрачом било је и "буђење" јуниорског погона. На припремним утакмицама било је видљиво да је некима дата шанса да покажу шта знају и изборе се за минуте.

– Помера се цела прича. Има ту доста проблематике око задржавања јуниора. Нама су руке везане, али смо успели да Савановића и Вучковића прикључимо сениорима. Ове припреме су одрадили одлично.  Морају и они да схвате да им то место не припада, већ да морају да се такмиче са сениорима – истакао је један од најбољих центара Европе свих времена.

С обзиром на то да је Војводина прошле сезоне стигла надомак пласмана у АБА лигу, када је поражена у Суботици у драматичној завршници, сада постоји још већа мотивација да се оде корак даље.

– Желимо да будемо први у АБА 2 лиги. Нови је систем такмичења, четири групе по четири, много ће се више путовати. Покушаћемо да се спремимо, много радимо у овом делу. Имамо неколико мањих повреда, али то је саставни део свега.

Трофеј у регионалном такмичењу неће бити довољан за промоцију. У том случају, биће потребно да новосадски колектив надигра и најлошије пласирани српски тим из АБА лиге. Зато се током лета много водило рачуна о томе ко ће обући црвено-бели дрес.

– Наш главни фокус је био то да нађемо момке са менталном снагом, да издрже ритам и оно што је наш циљ. Биће захтевно, јер ће екипе да буду максимално мотивисане. Имаћемо другачију врсту одговорности. Није иста ова сезона, као прошла и претпрошла. Много смо се појачали.

Поред резултатског напретка у последње две године, приметно је и да Новосађане све више занима кошарка.

– Интересовање се променило. Пре две и по године то није тако изгледало. Претходне сезоне је било 6.000 људи на првој утакмици финала АБА 2 лиге. Драго ми је што су војводинаши подржали екипу и надам се да ће и ове сезоне да буде тако. Прва утакмица је следеће среде са Босном на Спенсу. Биће то дерби, много су јака екипа. Овај тим заслужује велику подршку. Кошарка се полако враћа у Нови Сад – закључио је Жељко Ребрача.

Текст и фото: В. М. Петровић

Промене у оперативном делу

Уместо Мића Радановића, на место спортског директора дошао је Милан Стричевић, Ребрачин човек од поверења и прво лице Академије "Жељко Ребрача".

– Мићо више није ту, то је била његова одлука. Имали смо прелепу сарадњу претходне две године. Наставља даље Милан Стричевић и надам се да ће да нам помогне у томе. Има у том делу искуства и са потпредседником Бојаном Радојевићем ће највише да сарађује на обезбеђивању средстава, што је врло битно – рекао је Ребрача.

Тубић уместо Чолића

Стратег из Ниша Милан Тубић преузео је вођење млађих категорија, у прошлој сезони поверено Александру Чолићу.

– Захвалио бих се Чолићу на сарадњи. Тубића знају из кошаркашких кругова, већ је 20 година у томе и у млађој селекцији у репрезентацији. Имао је утицај на млађе играче. Треба нам индивидуални рад и оно што желимо, то је да направимо играча и да буде спреман за сениорски тим – објаснио је први човек Војводине.

Извор:
Вук-Милош Петровић
Аутор:
Пошаљите коментар