Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

KOŠARKAŠKI KLUB PREDSTAVIO NOVI TIM Cilj se ne krije – trofej ABA 2 lige

18.09.2024. 14:56 15:12
Piše:
КК Војводина
Izvor: Dnevnik

Predsednik Košarkaškog kluba Vojvodina, Željko Rebrača, istakao je da je cilj Novosađana u narednoj sezoni trofej u ABA 2 ligi, tokom predstavljanja novog tima, koji će se u predstojećem periodu, pored regionalnog takmičenja, boriti i za to da odbrani prvo mesto u Košarkaškoj ligi Srbije (KLS).

Ekipa je u odnosu na minulu sezonu promenjena. Tako više nema nosilaca igre poput Zorana Nikolića, Petra Rakićevića ili Džereda Kaningema. Zato su tu Marko Jagodić-Kudidža, Skuči Smit, Džordan Dingl, Miloš Stajčić i Filip Rebrača. Uz igrački kadar, jedan drugi potpis bio je veoma značajan za prvaka domaćeg prvenstva. 

– Ovaj deo van sezone je bio jako izazovan – podvukao je Rebrača. – Produžili smo ugovor sa trenerom Milošem Isakov-Kovačevićem, koji ima kontinuitet sa ovom ekipom. Glavni fokus je bio i na plejmejkeru, doveli smo Smita i ukupno pet novih pojačanja. Priključili smo i nekoliko juniora, a baza ekipe je zadržana. Neće biti lako, biće dosta utakmica i videćemo oko januara da li ćemo biti u mogućnosti da dovedemo nekog na poziciji centra – objasnio je prvi čovek novosadskog sastava.

Pomak u mlađim kategorijama

Jedan od ciljeva nove uprave na čelu sa Rebračom bilo je i "buđenje" juniorskog pogona. Na pripremnim utakmicama bilo je vidljivo da je nekima data šansa da pokažu šta znaju i izbore se za minute.

– Pomera se cela priča. Ima tu dosta problematike oko zadržavanja juniora. Nama su ruke vezane, ali smo uspeli da Savanovića i Vučkovića priključimo seniorima. Ove pripreme su odradili odlično.  Moraju i oni da shvate da im to mesto ne pripada, već da moraju da se takmiče sa seniorima – istakao je jedan od najboljih centara Evrope svih vremena.

S obzirom na to da je Vojvodina prošle sezone stigla nadomak plasmana u ABA ligu, kada je poražena u Subotici u dramatičnoj završnici, sada postoji još veća motivacija da se ode korak dalje.

– Želimo da budemo prvi u ABA 2 ligi. Novi je sistem takmičenja, četiri grupe po četiri, mnogo će se više putovati. Pokušaćemo da se spremimo, mnogo radimo u ovom delu. Imamo nekoliko manjih povreda, ali to je sastavni deo svega.

Trofej u regionalnom takmičenju neće biti dovoljan za promociju. U tom slučaju, biće potrebno da novosadski kolektiv nadigra i najlošije plasirani srpski tim iz ABA lige. Zato se tokom leta mnogo vodilo računa o tome ko će obući crveno-beli dres.

– Naš glavni fokus je bio to da nađemo momke sa mentalnom snagom, da izdrže ritam i ono što je naš cilj. Biće zahtevno, jer će ekipe da budu maksimalno motivisane. Imaćemo drugačiju vrstu odgovornosti. Nije ista ova sezona, kao prošla i pretprošla. Mnogo smo se pojačali.

Pored rezultatskog napretka u poslednje dve godine, primetno je i da Novosađane sve više zanima košarka.

– Interesovanje se promenilo. Pre dve i po godine to nije tako izgledalo. Prethodne sezone je bilo 6.000 ljudi na prvoj utakmici finala ABA 2 lige. Drago mi je što su vojvodinaši podržali ekipu i nadam se da će i ove sezone da bude tako. Prva utakmica je sledeće srede sa Bosnom na Spensu. Biće to derbi, mnogo su jaka ekipa. Ovaj tim zaslužuje veliku podršku. Košarka se polako vraća u Novi Sad – zaključio je Željko Rebrača.

Tekst i foto: V. M. Petrović

Promene u operativnom delu

Umesto Mića Radanovića, na mesto sportskog direktora došao je Milan Stričević, Rebračin čovek od poverenja i prvo lice Akademije "Željko Rebrača".

– Mićo više nije tu, to je bila njegova odluka. Imali smo prelepu saradnju prethodne dve godine. Nastavlja dalje Milan Stričević i nadam se da će da nam pomogne u tome. Ima u tom delu iskustva i sa potpredsednikom Bojanom Radojevićem će najviše da sarađuje na obezbeđivanju sredstava, što je vrlo bitno – rekao je Rebrača.

Tubić umesto Čolića

Strateg iz Niša Milan Tubić preuzeo je vođenje mlađih kategorija, u prošloj sezoni povereno Aleksandru Čoliću.

– Zahvalio bih se Čoliću na saradnji. Tubića znaju iz košarkaških krugova, već je 20 godina u tome i u mlađoj selekciji u reprezentaciji. Imao je uticaj na mlađe igrače. Treba nam individualni rad i ono što želimo, to je da napravimo igrača i da bude spreman za seniorski tim – objasnio je prvi čovek Vojvodine.

Izvor:
Vuk-Miloš Petrović
Autor:
Pošaljite komentar