broken clouds
18°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НАЈПОПУЛАРНИЈИ ТУРИСТИЧКИ СУВЕНИР ОД САДА У ДИГИТАЛНОМ ИЗДАЊУ: Виртуелни магнети крећу у свет директно из Чачка

11.09.2024. 11:47 12:20
Пише:
1
Извор: рина

ЧАЧАК: Данас у време дигиталног доба, када све иде убрзаним темпом, када постоје штампане и виртуелне куће, можда нисте ни помислили да онај туристички магнетић који краси наше фрижидере, такође може бити дигитализован.

Иновативни Чачани направили су посебну апликацију за коју је чуо већи део света, а 20 земаља има озбиљна интересовања, тако да виртуелни фрижидер може бит пун, али не хране. Борис Попратњак је идејни творац ове апликације која поприма озбиљне размере интересовања бројних земеља света.

- Идеја се родила још 2018. Године, када сам био са породицом на летовању, куповали смо магнетиће за неше пријетеље и размишљао сам како би било добро да поклоним мојим драгим пријатељима и људима који не живе физички близу мене у мом граду, већ на другим kontinnetima. Размишљајући, дошао сам на идеју, једино,а ко би тај производ дигиталозовао, спаковао апликацију и то смо споровели у дело са својим тимом”, рекао је за РИНУ Борис Попратњак, Fridge Magnets app Чачак.

Управо тако је дигитализован најпопуларнији и најпродаванији туристички сувенир на свету, а та феноменална апликација кренула је из Чачка.

- Ради се о томе да смо кроз дигитализацију најпродаванијег сувенира решили све проблеме и изазове, да кажемо које је имао физички магнет. Дигитализоани магнет можете купити било где у свету И послати га било коме у садашњем тренутку што је било немогуће раније за оне физичке магнете”, казао је Дејан Главоњић, Fridge Magnets app Чачак.

Он је нагласио да би се послао магнет, особа која жели да наручи магнет и да неком пошаље, мора бити физички на тој локацији.

- Дакле, битно је да онај ко наручује магнет буде на тој локацији да би апликација лоцирала и тада се покажу који су магнети у оптицају И тада се ни са тог места могу слати. Мора бити аутентично, изгубио би се смисао наручивања туристчких магнетића, а да нисте на тој дестинацији, односно локацији”, појаснио је Дејан.

Више од 20 земаља  је озбиљно заинтересовано за ову апликацију и за сарадњу.

- Кренукло је да се брзо шири, ми то не можемо контролисати, ни зауставити, само видимо у админ панелу у којим земљама је скинута апликација И како се шири. Поред магнета који наручите можете видети детаље о том месту. Рецимо, у току трајања неког фестивал у одређеном граду, магнетиц актуелан само у данима док траје неки догађај, било да је један, два, три или пет дана И сви који су у тим данима ту могу скинути тај магнет И похавити се пријатељима или им послати, наравно И украсити свој виртуелни фрижидер”, каже Дејан.

Ови иноватори учетсвовали су на највећем технолошком самиту у Србији где су дошли до финала.

- Приликом нашег учешћа на веб самиту, дошли смо до финала, високо смо котирани, следи нам сада у новембру учешће на највећем технолошком самиту на свету , које се одржава у Португалији у Лисабону где ће бити више од 70 000 учесника”, закључили су ови иноватори из Чачка.

Тим који ради на овој апликацији је састављен од петоро људи, то су Борис Попратњак, Дејан Главоњић, Дејан Радоњић и Дејан Радовановић из Чачка и Андреа Младин из Новог сада.

Извор:
РИНА
Аутор:
Пошаљите коментар
(ФОТО) ЧАЧАК УЧИНИО ПОЗНАТИМ У СВЕТУ! Ово је средња школа у којој је Бора НАПИСАО прве стихове и коју је толико волео

(ФОТО) ЧАЧАК УЧИНИО ПОЗНАТИМ У СВЕТУ! Ово је средња школа у којој је Бора НАПИСАО прве стихове и коју је толико волео

04.09.2024. 13:05 13:12
ЧАЧАК У КОРАК СА СВЕТСКИМ ТРЕНДОВИМА: На најатрактивнијој локацији постављен пуњач за електричне аутомобиле

ЧАЧАК У КОРАК СА СВЕТСКИМ ТРЕНДОВИМА: На најатрактивнијој локацији постављен пуњач за електричне аутомобиле

31.07.2024. 10:29 10:41
УЗ МЕЂУНАРОДНИ ДАН НЕСТАЛИХ ЛИЦА Развија се апликација за обавештавање о нестанцима

УЗ МЕЂУНАРОДНИ ДАН НЕСТАЛИХ ЛИЦА Развија се апликација за обавештавање о нестанцима

31.08.2024. 16:16 16:19