scattered clouds
20°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

УВАЉАЈТЕ РИБУ У ОВО Биће укусна и хрскава, а неће упити ни кап уља

08.09.2024. 10:52 10:54
Пише:
1
Извор: pixabay.com

Иако калоричнија, риба је најлепша похована. А како поховање може да буде пипав посао, имамо неке трикове и да ту себи олакшате посао.

Наиме, овај трик ће вам помоћи да риба буде још хрскавија и укуснија. Плус неће упити уље.

У питању је састојак којим ћете заменити брашно, а који већина има у својој кухињи – густин.

Густин или кукурузни скроб направиће заштитни омотач око рибе, она ће бити хрскава, а неће имати могућност да упије превише уља и буде масна.

1
Извор: pixabay.com

Састојци:

– 1 кг рибе по вашем избору (погодна је и морска и речна)

– 200 гр густина

– 3 кашичице соли

– 1 кашичица бибера

– 1 кашичица белог лука у праху

– други зачини по вашем избору

– уље за пржење

 

Припрема:

Рибу исеците на комаде, посолите уобичајено и оставите у фрижидеру. Ово је најбоље да урадите дан раније, али може и неколико сати пре пржења.

Густин ставите у чинију, додајте једну кашичицу соли, а онда и бибер, бели лук и остале зачине по вашем избору. Све добро сједините.

Уље сипајте у дубљу посуду, већу количину како би риба „пливала“ у истом, па добро загрејте.

Извор:
Дневник, Крстарица
Аутор:
Пошаљите коментар