broken clouds
18°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ФОТО) ОВО СУ ЧЛАНОВИ ТИМА ГРАДОНАЧЕЛНИКА МИЛАНА ЂУРИЋА Ево ко ће убудуће радити у корист Новосађана

30.08.2024. 07:11 12:48
Пише:
Извор: Дневник

Милан Ђурић је на седници Скупштине Града, која је одржана у среду, поново изабран за градоначелника Новог Сада.

Он је први пут изгласан на то место у октобру 2022. године, након што садашњи премијер Милош Вучевић именован за министра одбране.

Његов заменик наредне четирти године биће Ђурађ Јакшић, председник ИО СРС и председник Градског одбора СРС у Новом Саду. Похађао је ОШ „Ђорђе Натошевић”, а у Гимназији „Исидора Секулић” ишао је у исти разред са Миланом Ђурићем. На Филозофском факултету у Новом Саду дипломирао је 2003. године и стекао звање професора историје. Од 2005. до 2016. године био је запослен у Заводу за заштиту споменика културе града. Од 2005. до 2009. године  био је заменик председника Градске општине Нови Сад. Пет пута биран је за одборника у новосадској Скупштини  (2004., 2008., 2012., 2016. и 2020. године),а на локалним изборима 2012, 2016. и 2020. године био је кандидат СРС за градоначелника. На покрајинским изборима 2016. и 2020. године  изабран је за посланика. 

Заменик градоначелника у наредне четирти године биће Ђурађ Јакшић, председник ИО СРС и председник Градског одбора СРС у Новом Саду

Највеће промене догодиле су се у Градском већу, јер само три члана су задржала своје функције, а за чији избор су одборници такође у среду гласали.  

Члан Градског већа за буџет и финансије је Дејан Мандић, који већ има искуство, пошто је за време мандата Милоша Вучевића такође био задужен за овај ресор. Директор Завода за изградњу града постао је 2015. године и то предузеће је водио до његове трасформације у Управу за грађевинско земљиште и инвестиције, крајем 2016. године. Након тога је именован за помоћника градоначелника Новог Сада, а потом 2017. долази на чело Управе за грађевинско земљиште и инвестиције.

Члан Градског већа за образовање је Петар Ђурђев, који је до сад био директор Историјског архива Града. Дипломирао је на Филозофском факултету у Новом Саду, а након завршених студија радио је као наставник историје у новосадским гимназијама. Као истраживач-историчар углавном се бавио темама из локалне историје града и шајкашког краја. Аутор је многобројних научних радова, публикација и изложби, ко-аутор је неколико књига, сценарија за документарне филмове и радио серијала. Велики је љубитељ фудбала, посебно новосадског и члан је УО ФК Војводина.

Чланица Градског већа за имовину и имовинско-правне односе, заштиту животне средине, одрживи развој и енергетску ефикасност је дипл. еколог и мастер аналитичар заштите животне средине Вања Петковић, која је широј јавности позната као председница Удружења „Чепом до осмеха” и то од 2012. године.  Координатор је на многобројним пројектима на тему смањења дискриминације особа са инвалидитетом, организовања округлих столова и дискусија на ову тему, а такође и на тему рециклаже и заштите животне средине.

За члана Градског већа за управу и прописе поново је изабран Милован Амиџић. В. д. заменика начелника Градска управа за опште и правне послове био је од 2012. до 2016. године, председник надзорног одбора ЈКП „Зоохигијена и ветерина“ од 2014. до 2015. године,  шеф службе за заједничке послове Града Новог Сада од 2016 до 2017. године. Од 2017до 2018. године био је в. д. директора ЈКП „Стан“, а ЈГСП „Нови Сад“  од 2018 до 2019. године, а потом је постављен за директора тог предузећа.

Члан Градског већа за привреду остао је Милорад Радојевић. Од 2006. године запослен је у Регионалној привредној комори Нови Сад, прво на позицијама стручног сарадника у Центру за пољопривреду и Центру за маркетинг, информисање и сајмове, до је од 2012. године на позицији директора Коморе. За ресор привреде у Новом Саду задужен је од 2016. године. Учествовао на великом броју пројеката који се финансирају из фондова ЕУ.

Члан Градског већа за комуналне послове је Дејан Шијак, некадашњи начелник новосадске инспекцијске управе. Током 2023. године неколико месеци је био извршни директор у „Пошти Србије”, а потом је именован за в.д. помоћника министра за рад. За помоћника градоначелника Новог Сада постављен је у мају ове године.

За социјалну заштиту и бригу о породици и деци од сад ће бити задужена дугогодишња одборница СНС-а у Скупштини града Соња Радаковић. Образовала се у Новом Саду, где је похађала Правни факултет. Политички је активна већ од свог пунолетства, те је чланица СНС-а од 2008. године. Осим тога, председница је Месног одбора СНС Видовданско насеље.

Највеће промене догодиле су се у Градском већу, јер су само три члана задржала своје функције

Чланица Градског већа задужена за културу је бивша директорка Позоришта младих Тијана Делић. Дипломирала је српску књижевност и језик, након чега је завршила специјалистичке студије из мултикултуралности, као и из компаративне књижевности. Лауреат је Матице српске, освојила је Бранкову награду. Била је и саветница за културу градоначелника Милоша Вучевића, а последњих 10 година ради у Градској управи за културу.

У новом мандату члан Градског већа за здравство је  др Александра Илић. Асистент је на Медицинском факултету Нови Сад и шеф Кабинета за ехокардиографију на Клиници за кардиологију Института за КВБ Војводине. Стручно се усавршавала у Немачкој, Енглеској, Француској и Италији. Аутор је и коаутор бројних радова. Почасни је члан Европског удружења за срчану инсуфицијенцију и Интернационалног удружења за хипертензију у трудноћи ISSHP.

Члан градског већа за саобраћај и путеве остао је Александар Булајић. Школовао се у Војној гимназији потом и академнији РВ и ПВО у Београду. Постдипломске студије на Департману за саобраћај ФТН-а у Новом Саду уписао је 2022. године. Као официр Војске Србије радио је, од 2002. до 2015. године. Као аутор или коаутор објавио је и презентовао преко 50 радова на стручним и научним симпозијумима у земљи и иностранству, као и у водећим домаћим и часописима са СЦИ листе. Учествовао је у неколико студија и пројеката од локалног и међународног значаја у области безбедности саобраћаја.

Бивша рукометашица и репрезентативка Татјана Медвед изабрана је за чланицу Градског већа за спорт и омладину. Највећи успех са репрезентацијом остварила је на Светском првенству 2001. када је освојена бронзана медаља. Неколико пута играла је и на Европским првенствима и била је капитен репрезентација Србије. Такође има сребрну медаљу са Медитеранских игара. Била је и посланица у Скупштини Србије, у посланичкој групи Српске напредне странке. Председница је Градског рукометног савеза Нови Сад.

Силвиа Ковач

Фото: С. Шушњевић, Ф. Бакић

Аутор:
Пошаљите коментар
НОВОИЗАБРАНИ ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОНОСАН Ђурић: Управљање Српском Атином није само част, већ и велика одговорност

НОВОИЗАБРАНИ ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОНОСАН Ђурић: Управљање Српском Атином није само част, већ и велика одговорност

28.08.2024. 20:59 21:02
МИЛАН ЂУРИЋ ПОНОВО ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА: Идемо даље, од сутра смо сви на радним местима (ФОТО, ВИДЕО)

МИЛАН ЂУРИЋ ПОНОВО ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА: Идемо даље, од сутра смо сви на радним местима (ФОТО, ВИДЕО)

28.08.2024. 10:03 17:16