Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(FOTO) OVO SU ČLANOVI TIMA GRADONAČELNIKA MILANA ĐURIĆA Evo ko će ubuduće raditi u korist Novosađana

30.08.2024. 07:11 12:48
Piše:
Izvor: Dnevnik

Milan Đurić je na sednici Skupštine Grada, koja je održana u sredu, ponovo izabran za gradonačelnika Novog Sada.

On je prvi put izglasan na to mesto u oktobru 2022. godine, nakon što sadašnji premijer Miloš Vučević imenovan za ministra odbrane.

Njegov zamenik naredne četirti godine biće Đurađ Jakšić, predsednik IO SRS i predsednik Gradskog odbora SRS u Novom Sadu. Pohađao je OŠ „Đorđe Natošević”, a u Gimnaziji „Isidora Sekulić” išao je u isti razred sa Milanom Đurićem. Na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu diplomirao je 2003. godine i stekao zvanje profesora istorije. Od 2005. do 2016. godine bio je zaposlen u Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada. Od 2005. do 2009. godine  bio je zamenik predsednika Gradske opštine Novi Sad. Pet puta biran je za odbornika u novosadskoj Skupštini  (2004., 2008., 2012., 2016. i 2020. godine),a na lokalnim izborima 2012, 2016. i 2020. godine bio je kandidat SRS za gradonačelnika. Na pokrajinskim izborima 2016. i 2020. godine  izabran je za poslanika. 

Zamenik gradonačelnika u naredne četirti godine biće Đurađ Jakšić, predsednik IO SRS i predsednik Gradskog odbora SRS u Novom Sadu

Najveće promene dogodile su se u Gradskom veću, jer samo tri člana su zadržala svoje funkcije, a za čiji izbor su odbornici takođe u sredu glasali.  

Član Gradskog veća za budžet i finansije je Dejan Mandić, koji već ima iskustvo, pošto je za vreme mandata Miloša Vučevića takođe bio zadužen za ovaj resor. Direktor Zavoda za izgradnju grada postao je 2015. godine i to preduzeće je vodio do njegove trasformacije u Upravu za građevinsko zemljište i investicije, krajem 2016. godine. Nakon toga je imenovan za pomoćnika gradonačelnika Novog Sada, a potom 2017. dolazi na čelo Uprave za građevinsko zemljište i investicije.

Član Gradskog veća za obrazovanje je Petar Đurđev, koji je do sad bio direktor Istorijskog arhiva Grada. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a nakon završenih studija radio je kao nastavnik istorije u novosadskim gimnazijama. Kao istraživač-istoričar uglavnom se bavio temama iz lokalne istorije grada i šajkaškog kraja. Autor je mnogobrojnih naučnih radova, publikacija i izložbi, ko-autor je nekoliko knjiga, scenarija za dokumentarne filmove i radio serijala. Veliki je ljubitelj fudbala, posebno novosadskog i član je UO FK Vojvodina.

Članica Gradskog veća za imovinu i imovinsko-pravne odnose, zaštitu životne sredine, održivi razvoj i energetsku efikasnost je dipl. ekolog i master analitičar zaštite životne sredine Vanja Petković, koja je široj javnosti poznata kao predsednica Udruženja „Čepom do osmeha” i to od 2012. godine.  Koordinator je na mnogobrojnim projektima na temu smanjenja diskriminacije osoba sa invaliditetom, organizovanja okruglih stolova i diskusija na ovu temu, a takođe i na temu reciklaže i zaštite životne sredine.

Za člana Gradskog veća za upravu i propise ponovo je izabran Milovan Amidžić. V. d. zamenika načelnika Gradska uprava za opšte i pravne poslove bio je od 2012. do 2016. godine, predsednik nadzornog odbora JKP „Zoohigijena i veterina“ od 2014. do 2015. godine,  šef službe za zajedničke poslove Grada Novog Sada od 2016 do 2017. godine. Od 2017do 2018. godine bio je v. d. direktora JKP „Stan“, a JGSP „Novi Sad“  od 2018 do 2019. godine, a potom je postavljen za direktora tog preduzeća.

Član Gradskog veća za privredu ostao je Milorad Radojević. Od 2006. godine zaposlen je u Regionalnoj privrednoj komori Novi Sad, prvo na pozicijama stručnog saradnika u Centru za poljoprivredu i Centru za marketing, informisanje i sajmove, do je od 2012. godine na poziciji direktora Komore. Za resor privrede u Novom Sadu zadužen je od 2016. godine. Učestvovao na velikom broju projekata koji se finansiraju iz fondova EU.

Član Gradskog veća za komunalne poslove je Dejan Šijak, nekadašnji načelnik novosadske inspekcijske uprave. Tokom 2023. godine nekoliko meseci je bio izvršni direktor u „Pošti Srbije”, a potom je imenovan za v.d. pomoćnika ministra za rad. Za pomoćnika gradonačelnika Novog Sada postavljen je u maju ove godine.

Za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci od sad će biti zadužena dugogodišnja odbornica SNS-a u Skupštini grada Sonja Radaković. Obrazovala se u Novom Sadu, gde je pohađala Pravni fakultet. Politički je aktivna već od svog punoletstva, te je članica SNS-a od 2008. godine. Osim toga, predsednica je Mesnog odbora SNS Vidovdansko naselje.

Najveće promene dogodile su se u Gradskom veću, jer su samo tri člana zadržala svoje funkcije

Članica Gradskog veća zadužena za kulturu je bivša direktorka Pozorišta mladih Tijana Delić. Diplomirala je srpsku književnost i jezik, nakon čega je završila specijalističke studije iz multikulturalnosti, kao i iz komparativne književnosti. Laureat je Matice srpske, osvojila je Brankovu nagradu. Bila je i savetnica za kulturu gradonačelnika Miloša Vučevića, a poslednjih 10 godina radi u Gradskoj upravi za kulturu.

U novom mandatu član Gradskog veća za zdravstvo je  dr Aleksandra Ilić. Asistent je na Medicinskom fakultetu Novi Sad i šef Kabineta za ehokardiografiju na Klinici za kardiologiju Instituta za KVB Vojvodine. Stručno se usavršavala u Nemačkoj, Engleskoj, Francuskoj i Italiji. Autor je i koautor brojnih radova. Počasni je član Evropskog udruženja za srčanu insuficijenciju i Internacionalnog udruženja za hipertenziju u trudnoći ISSHP.

Član gradskog veća za saobraćaj i puteve ostao je Aleksandar Bulajić. Školovao se u Vojnoj gimnaziji potom i akademniji RV i PVO u Beogradu. Postdiplomske studije na Departmanu za saobraćaj FTN-a u Novom Sadu upisao je 2022. godine. Kao oficir Vojske Srbije radio je, od 2002. do 2015. godine. Kao autor ili koautor objavio je i prezentovao preko 50 radova na stručnim i naučnim simpozijumima u zemlji i inostranstvu, kao i u vodećim domaćim i časopisima sa SCI liste. Učestvovao je u nekoliko studija i projekata od lokalnog i međunarodnog značaja u oblasti bezbednosti saobraćaja.

Bivša rukometašica i reprezentativka Tatjana Medved izabrana je za članicu Gradskog veća za sport i omladinu. Najveći uspeh sa reprezentacijom ostvarila je na Svetskom prvenstvu 2001. kada je osvojena bronzana medalja. Nekoliko puta igrala je i na Evropskim prvenstvima i bila je kapiten reprezentacija Srbije. Takođe ima srebrnu medalju sa Mediteranskih igara. Bila je i poslanica u Skupštini Srbije, u poslaničkoj grupi Srpske napredne stranke. Predsednica je Gradskog rukometnog saveza Novi Sad.

Silvia Kovač

Foto: S. Šušnjević, F. Bakić

Autor:
Pošaljite komentar
NOVOIZABRANI GRADONAČELNIK PONOSAN Đurić: Upravljanje Srpskom Atinom nije samo čast, već i velika odgovornost

NOVOIZABRANI GRADONAČELNIK PONOSAN Đurić: Upravljanje Srpskom Atinom nije samo čast, već i velika odgovornost

28.08.2024. 20:59 21:02
MILAN ĐURIĆ PONOVO GRADONAČELNIK NOVOG SADA: Idemo dalje, od sutra smo svi na radnim mestima (FOTO, VIDEO)

MILAN ĐURIĆ PONOVO GRADONAČELNIK NOVOG SADA: Idemo dalje, od sutra smo svi na radnim mestima (FOTO, VIDEO)

28.08.2024. 10:03 17:16