broken clouds
18°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КЛАТИО СЕ И ХВАТАО ЗА ГЛАВУ Блажић у судници изјавио: Крив сам и бићу кажњен због тога

21.08.2024. 13:01 13:24
Пише:
Извор: Screenshot YouTube Insajder Video

Окривљени Урош и Радиша Блажић данас да износе одбрану, а након што они заврше, саслушаће се оштећени.

Урош Блажић на припремном рочишту које је било 26. јула у судници Окружног затвора у Београду признао је кривицу за злочин где је навео "да не зна шта га је обузело те вечери".

Адвокат Петар Луковић питао је свог клијента Уроша Блажића да му објасни какав је био као дете, да му исприча о свом животу, али је тужилац Иван Контар реаговао и дошло је дошло је до расправе коју је судија Јовановски прекинула тако што је одбила питање.

Блажић: Сурова судбина, осећам се лоше

Адвокат Луковић је затим питао Уроша Блажића како се осећа након свега.

Урош Блажић: Осећам се лоше. Када сам читао оптужницу није ми било добро и осећам се лоше и за једну њихову рану, а камоли све ово што сам им урадио. Не могу да вратим време и оно што сам урадио својим вршњацима. Сурова судбина.

Урош Блажић је на питање адвоката оштећених породица, тачније пуномоћника који заступа жртве из Малог Орашја како се његова изјава данас разликује од онога што је рекао у тужилаштву, а наводи се у оптужници Блажић је одговорио: "Знам да је оптужница другачија, али ово што сам данас рекао је тачно, све везано за оружје. Не желим да мој отац недужан плаћа оно што сам ја урадио. Нећу да се кунем, али тачно је оно што сам данас рекао. Нећу да одговарам на питања јер нисам способан правилно да се изјасним, а не желим да се нешто узме из контекста. То је једини разлог из ког не желим да причам."

Судија Лидија Јовановски сада је одредила паузу у трајању од 15 минута на захтев адвоката Небојше Перовића.

Блажић открио разлог масакра

- Испао сам убица, не желим да се враћам на то вече. Хоћу да кажем што се тиче оптужнице, нисам хтео да ми таксиста да 2, 3 хиљаде динара да преживим, није ми било стало до разбојништва. Не желим да испаднем разбојник, нисам клошар да крадем таксисту. Хтео сам да будем домаћин, да завршим војну академију, али није ми се дало. То ме је погодило и испало је некако као да сам одбачен од друштва. Свако дело које ми се ставља на терет које сам урадио пре овог 4. маја 2023. није било неко страшно, иако када се изговори делује страшно. Оправдања нема за злочин те вечери, али има узрока који су довели до тога. Пре Нове године почео сам да користим стероиде, шта ће мени сељаку, детету то, али ајде увек сам у неком грчу па сам са другаром то почео да узимам. После Нове године сам, тачније 21. јануара отишао у Немачку где сам отишао да зарадим за живот. Вратио сам се крајем априла, 15 дана пре злочина. Када сам се вратио нисам се осећао добро, осећао сам да ме мрзе мештани.

Урош Блажић узима папир који стоји испред њега за говорницу и подсећа се онога, како је навео на почетку рочишта, али се убрзо предомислио и рекао.

- Не знам шта више да кажем. Крив сам и бићу кажњен због тога. Да, иначе, хтео би да додам да је те вечери дошло до воцап преписке са Виктором Ђорђевићем и том девојком, која се и налази у оптужници, то је била каписла да се све ово издешава. Осећао сам се ненормално те вечери, облио ме је зној, свесно сам поређао по столу и десило се неко зло... Ето тако се десило.

Адвокат Петар Луковић је питао свог клијента до када је користио стероиде, Урош Блажић је навео да је стероиде користио по доласку из Немачке, чак и дана када се све догодило.

"Стероиде ми је набављао Виктор Ђорђевић, а набављао сам их и сам."

Иначе, да подсетимо, Виктор Ђорђевић је ријалити учесник Никола Ђорђевић, бивше дечко певачице Сање Вучић.

Сведочење Уроша Блажића

- Знам да све ово што ћу сада изјавити изазвати још већи гнев јавности, али морам да кажем. Написао сам ово јутрос и желим да кажем како је било. Моја љубав према оружју јавила се 2020. године. Молио сам оца да ми препише кућу, желео сам да се осамосталим. А оружје сам купио у Београду, хтео сам легално да имам оружје како бих се заштитио. Знао сам у насељу где сам се преселио у Шепшину, да се свашта дешава у околини јер је то викенд насеље и често се опијају и окупљају пијани. Такође, хтео сам да се обезбедим, јер сам се плашио, у кући је било доста алата, керамике и нисам желео да останем без тога. Моја жеља да се осамосталим била је велика.

Блажић је рекао да је цео живот осећао несигурност и то је главни разлог због ког је купио прво оружје.

- Купио сам први пиштољ који ме је коштао 100.000 динара, али је био лош, изгорео сам себи руку од барута, али сам га оставио као успомену. Затим сам на интернету гледао какав пиштољ бих купио себи, никоме о томе нисам причао. Неколико понуда ми је пропало, а онда сам на интернету видео аутоматску пушку коју сам купио крајем 2020. године. Убрзо сам упао у тај зачарани круг у ком сам се наоружавао. Не знам шта ми је било у глави да купујем оружје, шта ми је било у мозгу тада не знам. Када сам почео све више да купујем оружје, осећао сам неки ненормални страх, али некако није било назад. Нисам могао назад.

Када је судија Уроша Блажића замолила да се врати на предмет оптужнице, Блажић је одбио.

- А, не, не, не може, морам редом - рекао је он док је испред себе држао папир на коме је написао тезе одбране како је навео, али је тужилац Иван Конатар реаговао да оптужени не сме да чита оптужницу.

Судија: Уроше не смете да читате одбрану.

Урош Блажић током изношења одбране се клати и неколико пута се ухватио за главу.

дневник/ kurir.rs

Аутор:
Пошаљите коментар
МОНСТРУМ УРОШ БЛАЖИЋ ПОЧИНИО СТРАВИЧАН МАСАКР ТАЧНО ПРЕ ГОДИНУ ДАНА Рафал угасио 9 младих живота у Дубони и Малом Орашју; Програм у знак сећања на жртве данас у 11

МОНСТРУМ УРОШ БЛАЖИЋ ПОЧИНИО СТРАВИЧАН МАСАКР ТАЧНО ПРЕ ГОДИНУ ДАНА Рафал угасио 9 младих живота у Дубони и Малом Орашју; Програм у знак сећања на жртве данас у 11

04.05.2024. 07:22 09:09