overcast clouds
15°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

"НИКО НЕ СМЕ ДА ЗАБОРАВИ ДА СУ ТО НАШИ ИСТИНСКИ ПРИЈАТЕЉИ" Вучић послао снажну поруку студентима и средњошколцима који одлазе на размену у Кину

08.08.2024. 10:23 10:32
Пише:
Извор: Tv Pink/printscreen

"Раст трговинске размене Србије и Кине расте, и Кина се приближава томе да буде први трговински партнер наше земље", рекао је председник Србије Александар Вучић током пријема српских студената и средњошколаца у Палати Србија, који одлазе на размену.

Пријем је организован за српске студенте и средњошколце који путују у Кину у оквиру програма Међународне културне размене младих Кине и Србије.

- Питао сам их јесу ли се спремили за пут, знајући да већина младих не зна шта их очекује. Слушали смо да је све што је вредно на Западу, тако да је ово изузетна прилика да науче нешто о настанку цивилизације, као и којом брзином се развија Кина, колико је модерна и уређена земља, колико можемо да научимо и да добијемо сарадњом – рекао је Вучић и додао: - Оно што ћете научити у кинеским фабрикама, градовима. Научићете да мора много да се ради и труди да бисте испунили очекивања.

- Си је рекао "млади људи су нада и будућност земље", али додаје да "млади људи морају да имају амбиције, и улажу много да би остварили своје снове". Без снова нема будућности. Молим вас да све што научите донесете у Србију – поручио је председник Србије.  - Ми са Кином имамо велику размену, која расте. Прећи ћемо 7,2-7,3 милијарде евра. Што значи да се приближава 1. месту нашег трговинског партнера. И то вам показује колико нам је важна сарадња, и немојте да заборавите да је Кина наш истински пријатељ, помогли су нам у УН, и то нико не сме да заборави -рекао је Вучић.

Каже да је више пута био у Кини, и да тамо може да се научи много тога.

- Желим вам срећан и успешан пут, и да вратите и чувате своје знање за своју Србију - закључио је председник.

Ли Минг, амбасадор НР Кине, поздравио је све присутне, и захвалио се председнику на лепим речима.

- Желим да захвалим председнику Вучићу на његовој челичној посвећености нашем пријатељству. Пре три месеца је председник Си Ђинпинг посетио Србију на позив председника Вучића. Они су заједнички показали посвећеност изградњи односа Србије и Кине, и да отпочну нову еру у нашим односима - рекао је Минг.

Он каже да је Група Минт покренула програм размене како би млади искусили развој Кине и упознали културу те велике земље.

- Хвала им што су дали снажну подршку, и што улажу у младе људе. У Кини постоји изрека: Није довољно само да прочитате 10.000 књига, већ и да пређете 10.000 километара како бисте упознали свет који вас окружује - рекао је Ли Минг.

Амбасадор се осврнуо на речи председника Вучића.

- Студенти који отпутују неће учити само о древној традицији Кине, већ ће научити и о модерном развоју Кине и економији. Србија, под вођством председника Вучића, направила је велике кораке напред у многим областима.

Дневник, Ало

Аутор:
Пошаљите коментар
ВУЧИЋ ОБИШАО ЗАВРШНЕ РАДОВЕ НА НОВОЈ ЖЕЛЕЗНИЧКОЈ СТАНИЦИ У ВРБАСУ За три месеца отварање; Пруга до Суботице биће готова до 1. децембра; Осврнуо се и на друге актуелне теме

ВУЧИЋ ОБИШАО ЗАВРШНЕ РАДОВЕ НА НОВОЈ ЖЕЛЕЗНИЧКОЈ СТАНИЦИ У ВРБАСУ За три месеца отварање; Пруга до Суботице биће готова до 1. децембра; Осврнуо се и на друге актуелне теме

07.08.2024. 19:53 21:40
НЕМА КОПАЊА ЈОШ НАЈМАЊЕ ДВЕ ГОДИНЕ Вучић о литијуму: Једна лаж сустиже другу! Ако било коме може било шта да зафали...

НЕМА КОПАЊА ЈОШ НАЈМАЊЕ ДВЕ ГОДИНЕ Вучић о литијуму: Једна лаж сустиже другу! Ако било коме може било шта да зафали...

05.08.2024. 22:49 22:55
Нова влада Милоша Вучевића кренула офанзивно, у првој недељи угостила моћног државника Си Ђинпинга

Нова влада Милоша Вучевића кренула офанзивно, у првој недељи угостила моћног државника Си Ђинпинга

15.05.2024. 11:02 11:16