clear sky
14°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ Нема никаквог копања, промене на терену нити ће бити, док ми сами не будемо изнели гарант! Лажу вас сваког дана!

01.08.2024. 18:04 19:06
Пише:
Извор: printscreen TV Pink

Председник Републике Србије Александар Вучић обратио се јавности из Виле Мир.

Председник  је говорио о свим важним и актуелним темама за Србију и њене грађане.

- Данас имам више важних вести за људе у Србији и неколико важних објашњења. Још једном честитам Микецу и Аруновић на златној медаљи, да им се захвалим за све што су учинили за нашу земљу и да пожелим вечерас срећу нашем Ђоковићу и баскеташима.

- Зависно да ли имате стопу раста, можете да доносите одлуке у земљи. Опет смо први у Европи, да ли ће то остати када се саберу први и други квартал, тешко је очекивати. Аустрија, Шведска, Летонија, Ирска су испод нуле, друге земље ЕУ су углавном на 1. Почела је туристичка сезона која је у Шпанији нешто боља у односу на прошлу годину. Ово су велики и важни резултати за нас. Показатељ грађанима Србије да се Србија налази на добром путу, да добро ради земља, и да имамо извесну и сигурну будућност. Имамо преко 6,5 милијарди евра на рачуну РС. Чак петоструко веће земље немају то на рачуну. Немамо никакве фискалне проблеме.

- Данас је пензија готово 46.000 динара. Пре само 12 година била је 22.000 динара. Не кажем да је то довољно, али то је важно повећање. Ти проценти не могу да буду као раније када су пензије биле мале. Сада 11 одсто је 5.000 динара. Следећи пут 10 одсто ће бити мање од 5.000 динара. Пензионери ће бити задовољни овим. Инфлација ће бити између 3 и 4,8 одсто. Моја молба председнику Владе и министру финансија је: У априлу је минималну зараду примило 100.000 људи. Ми ћемо покушати да минимална зарада буде значајније увећана од увећања просечних плата за јавни сектор. Желимо тиме да покажемо бригу за најсиромашније. Разговараћемо са синдикатима о свему. Послодавци увек траже мање, јер људи желе да остваре што већи профит. Ја верујем да са садашњих 47.154 динара минимална зарада мора да иде значајно преко 50.000, нећу да говорим даље, да не бих покварио ток преговора који предстоји.


За друго дете родитељи добијају 2.000 евра више него до сада

- За прво дете смо до сада издвајали 3.307 евра једнократно. Укупно 4.336 евра ће бити од првог новембра. За друго дете повећање, износиће 5.126 евра. То је 600.000 динара у 24 рате, плус 7.500 динара, плус 135.000 права на једнократну помоћ. Укупно 742.500 динара, 6.344 евра. То је ја мислим 2000 евра више него што је било до сада. Повећано је и за треће дете где ће бити преко 20.500 евра. Ту иде 2.280.000 динара. За четврто дете увећавамо на 27.231 евро. Исплаћујемо готово 10 пута више за 4. дете, 27.230 евра.


- Даћемо све од себе да повећамо плате просветним радницима. Имате ту поделу сад наставно и ненаставно особље. Наставно основну плату имају 96.000, ненаставно 68.000, просек је 85.000 динара у просвети. Наша је обавеза да без обзира на фонд радних сати, наставници математике и језика имају по 18 сати обавезу, други 20 сати, ту долази разредно старешинство... Али, наша је обавеза да онима који васпитавају и уче нашу децу са економским развојем повећамо примања. Плате за наставнике морају да буду значајно веће.


Закон о заштити корисника финансијских услуга

- Биће донет Закон о заштити корисника финансијских услуга, уводи се ограничење на кредите, кредитне картице и дозвољена прекорачења. Хоћемо да омогућимо већу потрошњу грађанима, не угрожавајући наш банкарски сектор. Идемо брзо с усвајањем тог закона, пре краја септембра биће на снази. Имаћемо недвосмислено и значајно смањење каматних стопа. Задужење ће бити јефтиније, и млади ће моћи да рачунају како и на који начин свој новац у будућности да троше.


- У мају смо измерили 855 евра и најјачи смо у региону по том питању. Данас смо претекли Црну Гору, и на ових 855 евра кад кажете 5 процената да се повећа плата, то је 43 евра. Верујемо да ће већ у децембру просечна плата бити 900 евра. Мислимо више од тога да повећамо, већ следеће године да достигнемо просечну плату 1.000 евра.

Литијум

Вучић је, говорећи о Јадру рекао да жели да укаже на неколико важних ствари. Најпре, како каже, када стварио постану емоционалне а не рационалне тешко је о било чему разговарати.

- Готово да је немогуће разговарати када се то догоди. Онима који желе да чују желим да саопштим неколико ствари. Онима који су добронамерни и стварно забринути - рекао је Вучић.

Како каже, постоји пет битних тачака. Додаје да под један нема никаквог копања на терену нити ће га тек тако бити, без да се добије сва документација.

- Послаћемо најбоље експерте из иностранства, али и најбоље српске експерте који ће моћи да нам гарантују безбедност. То је први услов без кога нема разговора даље. Друга тачка је о проблемима свих људи који су продали своја имања. Желимо са њима да разговарамо и решимо све проблеме које имају - рекао је Вучић.

- Под три брига о заштити животне средине биће додељена највећим европским, светским о домаћим експертима. Понуђено је нашим политичким противницима, они су то одбили, поручивши "наставићемо да обмањујемо народ".

- Тачка 4 је наша борба за комплетан ланац вредности. Овде смо вам показали колико смо успели да обезбедимо, колико је то у новцу. Они су рекли то је годишње 990.000 евра. Ја стварно не бих да говорим да то није ни близу десетине једног промила оног што смо у стању да зарадимо. Немојте да обмањујете наш народ. Кад говорите о заштити животне средине, пре него што смо довели Кинезе, погледајте каква је била загађеност у Бору. Тада су они у Бору обећавали кикирики. Данас не постоји прекорачење дневне граничне вредности сумпор диоксида у Бору, јер су Кинези уложили много новца, успели смо да доведемо инвеститоре, а плата просечна у Бору је 1.025 евра. Борски рудник је површински коп, 60.000 хектара. Земља око Лознице је 140 хектара. Израчунајте колико је то пута мање, негде око 400 пута мање, и мало више од тога.

- Само да видите о каквим лажима ми говоримо свакодневно. Ово вам је кад бринете о нашим људима, у Бору данас оваквих проблема више нема. Ја гарантујем људима да ћемо да се изборимо и за ово - рекао је председник и додао:

- Рекли су сваког дана нешто око сумпорне киселине, сви у свету је користе на сваком месту, ми је свугде користимо. Ођедном је то постао највећи проблем. Само да вам укажем чиме обмањују јавност. Сумпорна киселина ће се овде користити у затвореном систему, користиће се на 90 степени, нема сумпорних киша, нема никаквог испарења. Само да вам кажем колико измишљотина и лажи су слушали prеthodnih дана.

- Градимо посебну пругу да нигде и никад не дође у контакт са било ким другим. УЈадру ем је посебни рудник, нема течне јаловине и све је чврст отпад, само да видите о каквим преварантима и лажовима је реч - каже Вучић.

Како каже, чули су prеthodnih дана да то изазова патогене мутације код деце, о томе су говорили пољопривредни стручњаци, лаж до лажи.

- Је ли могуће да неко такво нешто изговара само да би своје политичке интересе остварио. Ви кад то чујете као аргумент нема шта друго него да се прекрстите. Ја немам одговор на ирационалне и сумануте ствари, примедбе које везе са реалношћу немају. Како да одговорите људима нешто пристојно који јуре људе и вичу ти мени преносиш корону, који причају о Земљи као равној плочи - рекао је Вучић и додао:

- Причате о Лозници, Лозницу подигла вискоза. 11.000 људи је радило на Вискози, док је ви нисте уништили. Ви причате о заштити животне средине, у Косјерићу се скупили где су дали цементару и све време сте имали прашину, узели себи паре у џеп и ни о чему нису бринули.

- Током свих ових 12 година за мене је Србија била све. Живео сам за њу, од сваке несреће, трагедије, поплава, борбу за сваки члан законски, за све то време Србија је расла и напредовала брже него сви други у нашем окружењу. Да, Србија данас најбоље живи у својој историји. Не постоје боља времена за српску историју, рекао сам сушту истину, а ми никада то не волимо да прихватимо и признамо. У тешким реформама које смо спровели, Србија напредује.

- Не говорите ви овде ни о Ани Брнабић, Дубравки, Вучевићу, овде вам сметам ја. То је све наредио један тајкун, криминалац, Драган Шолак, којем сам се супротставио у жељи да управља овом земљом. Поносан сам на ту чињеницу што сам ја тај човек, што се не плашим његових веза ни у ЦИА, ни где хоћете. 12 година сам посветио тешког и напорног рада. Нисам у тих 12 провео ни један годишњи одмор у целини. Нисам био добар родитељ својој одраслој деци, они су моји син и ћерка, нисам им био добар родитељ у тих 12 година, нисам био добар родитељ ни трећем детету, време је да размишљам о томе шта ћу друго.

Донесите 75 потписа, обезбедићу вам остатак, идемо на референдум о опозиву председника

Ово вам је моја понуда, немојте да се малтретирате да губите време, 75 потписа донесите, обезбедићу вам ја остатак потписа, идемо пре краја године на референдум о опозиву председника. Ја ћу да се борим против вас и тад. Немојте да залуђујете народ, ви то радите због мене. Хоћете мени да видите леђа. Скупите само, има вас толико, скупите 70, даћемо све што вам је потребно за две трећине. Треба само 50 одсто све заједно да скупите ко сад што сте скупили и с коца и конопца. Никакав проблем није. И више нисам председник, нећу ни да чекам крај мандата.

- За шта сам то био крив у корони? Обезбедили све вакцине, једина земља која је прва имала све 4 вакцине. Ви упали у Скупштину. Двојица монструма нам убила децу, ви протестовали тражили политичке оставке. Шта смо ми криви, не зна се. Крив Вучић. Сад кад не знате шта народу да кажете. Ја нећу да одустанем, може Влада да се повуче, ја нећу. Нисам лагао људе, данас је Србија број један. Знао сам да оно што радим доноси резултат. Лагали сте људе да ће у Ваљеву да се копа, Косјерић. Реч је о малом парчету у околини Лознице и ништа више. Ви волите Лозницу, што неки пут, фабрику нисте изградили. Ја направио стадион у велелепној Лозници, градим и брзи пут до Шапца. Што то нисте изградили? И ви волите Лозницу, ја не волим. Мрзим људе, а ви их волите, а ништа никад нисте изградили и направили.

- Ви нећете да разговарате. Код вас је разговор "или ћете секиру или ћете морати да нас слушате". Ево нећу. Али вам нудим решење којим ћете све ово моћи да решите.

Вучић о нашим спортистима на ОИ: Шадрина заслужила победу, то је била оружана пљачка

- Надам се да ћемо да имамо више медаља. Жао ми због Саре мале, била је на ивици. Абасов, који је такође изгубио 3:2 прегласавањем, не могу да кажем да је заслужио победу, али је Шадрина сигурно заслужила победу, то је била оружана пљачка. Шта да кажем, италијанска боксерка коју је претукао мушкарац. Ударио је песницом биолошки мушкарац, лудило завладало светом. Сад сви треба да учествујемо у том експерименту и кажемо како је то лепо и паметно.

- Надам се још медаља да ћемо да добијемо. У џудоу су показали Хрвати и Албанци с Косова да су успешнији од нас иако смо имали велике резултате. Надам се теквондистима, рвачима, боксери су најмање једну заслужили, надам се да ће баскеташи да издрже, одбојкашице, Новак Ђоковић наравно. Шадрина изузетно паметно боксује, баш ми је тешко пало то.

(Kurir.rs, Pink.rs)

Аутор:
Пошаљите коментар