ИМАТЕ ВИШЕ ОД 50 ГОДИНА, ПИЈЕТЕ КАФУ Обавезно додајте овај састојак, МНОГО ЋЕ ПОМОЋИ ВАШЕМ ЗДРАВЉУ
Утицај кофеина на организам честа је тема истраживања, посебно ако се узме у обзир да многи конзумирају више шоља кафе дневно од препоручене дозе.
У конзумирању свих врста намирница, па и кафе, треба имати мери, како се не би јавили потенцијални штетни ефекти.
Др Памела Пик наглашава да се након 50. године живота многе функције у организму успоравају, али да се исхраном то може побољшати.
Она сматра да у кафу треба додавати цимет, а у слана јела куркуму.
„Куркума јача имунитет и умањује упалне процесе у зглобовима“, објаснила је. Куркума се са разлогом назива још и „краљицом зачина“, а може позитивно утицати на очување когнитивних функција.
Један грам цимета дневно може смањити ниво шећера у крви, лошег холестерола и триглицерида.
„Цимет има противупално и антимикробијално дејство. Одржава ниво шећера у крви јер успорава пражњење желуца након узимања хране. На тај начин, спречава да шећер нагло скаче или опада и побољшава осетљивост организма на инсулин“, нагласила је др Пик.