Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЧУДО ПРИРОДЕ НА БИО-ФАРМИ МАРКОВИЋ За ову биљку многи мисле да је коров а РЕЧ ЈЕ О ХРАНЉИВОЈ БОМБИ

27.07.2024. 09:41 10:25
Пише:
Фото: Dnevnik.rs

На ободу Суботице, налази се мало царство природе - Био-фарма Марковић. Овде вредне руке Јелене Марковић и њене породице стварају право богатство органских производа, претварајући заборављене рецепте у савремене деликатесе.

Јелена, некада хобиста, а данас успешна предузетница, свој пут је започела скромном фармом препеличјих јаја. Међутим, њена страст према здравом животу и органској производњи убрзо је прерасла у нешто много веће. Данас, њена био-фарма представља оазу одрживе пољопривреде и здравог живота.

„Сваке године откривамо нешто ново”, каже Јелена са осмехом.

Ове сезоне, адут је тушт - биљка коју многи сматрају обичном коровом, а заправо је нутритивна бомба. Тушт, заборављено благо наших бака, на фарми Марковић доживљава праву ренесансу.

„Ова биљка је чудо природе”, објашњава Јелена. „Богата протеинима, а сиромашна угљеним хидратима, тушт би заиста могао да буде одговор на многе изазове савремене исхране”.

Али тушт није једина заборављена биљка. У Јелениној кухињи, традиционални рецепти добијају ново рухо. Мариниране тиквице, печене на роштиљу и конзервисане са пажљиво одабраним зачинима, представљају прави летњи ужитак. Пекмези и џемови, припремљени без додатог шећера, чувају аутентичан укус воћа.

Поред традиционалних култура, попут јабука, крушака и шљива, фарма Марковић може се похвалити и малом плантажом гоџи бобица

„Наша филозофија је једноставна - користимо само оно што нам природа даје”, истиче Јелена. То значи да су сви производи са фарме Марковић 100 посто природни, без икаквих вештачких додатака или хемикалија.


Прича о посвећености

На фарми Марковић сваки члан породице има своју улогу. Заједно, они стварају мале чаролије - од слатких зимница до пикантних маринада. Сваки тегла која напусти њихову фарму није само производ - то је прича о посвећености, љубави према природи и жељи да се очува традиција кроз иновацију.


Поред традиционалних култура, попут јабука, крушака и шљива, фарма Марковић може се похвалити и малом плантажом гоџи бобица.

„Имамо између 80 и 100 садница, а свака даје између три и пет килограма бобица”, објашњава Јелена, додајући да ове мале црвене бобице представљају праву ризницу здравља.

Јелена Марковић и њена породица показују да органска производња није само тренд, већ начин живота.

Они доказују да се уз мало маште и много труда могу створити производи који не само да хране тело, већ и душу.

У свету где је брзина често важнија од квалитета, фарма Марковић стоји као светионик - подсећајући нас на вредност стрпљења, традиције и хармоније са природом.

Текст и фото: С. Иршевић

Пише:
Пошаљите коментар
ОРГАНСКА ПРОИЗВОДЊА ПОСТАЛА ХИТ У ВОЈВОДИНИ Засади на више од 30 000 хектара, а ево колика је зарада

ОРГАНСКА ПРОИЗВОДЊА ПОСТАЛА ХИТ У ВОЈВОДИНИ Засади на више од 30 000 хектара, а ево колика је зарада

28.05.2024. 09:31 13:08
МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ Органска производња младе враћа на село

МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ Органска производња младе враћа на село

05.09.2023. 11:28 13:05
Органска производња у Србији забележила раст

Органска производња у Србији забележила раст

09.02.2021. 16:36 16:38