clear sky
12°C
18.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0208
usd
107.8135
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

МАЈКА СВИРЕПО УБИЈЕНЕ НОЕ МИЛИВОЈЕВ СВЕ ИСПРИЧАЛА "Чупао јој је косу, ДРОГИРАО ЈУ ЈЕ"

10.07.2024. 09:23 09:32
Пише:
Фото: ТикТок/принтскрин

Породица Новосађанке  Ное Миливојев трагала је за њом од 18. јуна. Потрага је трајала три недеље, а нико није био свестан да се њено тело налази у стану Огњена Дабетића, коме се суди за убиство.

Вест о проналаску тела пристигла је 6. јула прошле године. Родитељи Ное Миливојев дали су, као оштећени, исказе у тужилаштву, а њен отац већ је сведочио и пред судом.

Ноина мајка Борислава Миливојев је у августу прошле године у тужилаштву испричала да Дабетића не познаје лично и да се никада није чула са њим, али да за њега зна из Ноине приче.

- Причала ми је да је Огњен туче, доста је трпела. Чупао ју је за косу, дрогирао ју је, давао јој лекове, избацивао је из стана. Није хтела да прича о томе због чега то ради. Из њене приче знам да су били у емотивној вези неких седам месеци. Након што је Ноа напунила 18 година, једно време је радила у Мађарској, али се није снашла. Затим је боравила код баке и деке у насељу Шангај у Новом Саду, одакле нас је посећивала, а такође је одлазила код Огњена. Знам да јој је Огњен дао новац да изнајми гарсоњеру негде у Земуну, код неке жене, где је боравила од 3. до 18. маја 2023. године - испричала је.

Ноа се након тога, према наводима из оптужнице, иселила из споменутог стана и живела по хостелима, а то јој је плаћао њен друг Иван, ког Ноина мајка, како је рекла, такође не познаје лично, али за њега зна из приче.

- Причала ми је да ју је Огњен тукао током целе везе. Знам да су имали свађе, али ми није причала око чега. Последња три-четири месеца ми је показивала модрице по рукама, по лицу. Свакодневно смо се чуле преко месинџера. Једном приликом сам приметила да јој је почупана коса на једном месту и за све то му је рекла да јој то ради Огњен. Питала сам зашто не пријави, а она је рекла да не жели. Можда се и плашила - додала је.

Мајка је истакла и да би се Ноа јављала када је одлазила код Дабетића и враћала се од њега, али да се нису чуле док је била код њега, као и да је извесно време пре убиства видела снимак који је кружио по друштвеним мрежама, а на којем се видело како мушкарац ког зову Кенгур сексуално злоставља Ноу. Мајка је испричала да је питала Ноу шта се догодило, а да је "она одговорила да није била свесна, да јој је сипано нешто у пиће".

- Причала ми је и да Огњен држи дрогу у фрижидеру. Када би одлазила код Огњена, увек је плакала, била је нервозна. Она је 31. маја дошла код нас у село и ту је била до 1. јуна. Радила је на њиви да заради. Са друштвом Данијелом и Иваном је 2. јуна отишла у неки клуб у Београду и јавила ми се, алал ми је и снимке. Код нас је опет дошла 6. јуна, а сутрадан је отишла за Београд. Рекла је да је нашла цимерку и да ју је Огњен звао. То је био последњи пут да сам је видела - испричала је Ноина мајка.

Добијала поруке са ћеркиног телефона

Објаснила је да су се у периоду од 7. до 17. јуна често чуле, да су разговарале на видео позив. Истакла је да су комуницирале као другарице, да ју је Ноа звала када када нешто купи, када се офарба. У том периоду се, како је испричала, Ноа ни на шта није жалила, али је негде 12. или 13. видела споменути снимак са Кенгуром, који су јој послале Ноине другарице. Истакла је да је тај снимак "био свуда по интернету".

- Чуле смо се 17. јуна, показала ми је цимерку Ана Марију и рекао да жели да иде са њом у Аустрију код њених родитеља, да хоће да ради, да се опамети, да нађе посао и има свој динар. То је било негде око 14 сати. Међутим, увече ме је назвала и рекла да иде код Огија, тако га је она звала. Деловала ми је срећно. Око 23 сата сам је позвала и није се јавила. Није се јављала ни у недељу, а у понедељак око пет сати ујутру ме је позвала Ана Марија и рекла да Ноа није дошла кући. Била је узнемирена и рекла да се боји да се нешто није десило - додала је.

Борислава и њен супруг су тада отишли у полицију у Новом Саду да пријаве нестанак и рекли да је Ноа отишла код Дабетића, али се, како је рекла "ништа није дешавало". Полиција их је обавестила да је Дабетић рекао да Ноа није код њега, а мајка је опет отишла у полицију и рекла да "осећа да је Ноа тамо".

- Након мог поновног одласка у полицију, сутрадан су ме звали да ми кажу да су га нашли. Хоћу да додам и да сам 20. јуна добила СМС са Ноиног броја телефона у којој је писало: "Батерија пет процената, јављам се са њим", на шта сам одговорила питањем где је и нисам добила одговор. Још једну поруку сам добила 22. јуна у 3.43 сати: "За 10 дана се враћам, идем у Беч, љуб", на шта сам питала шта ће тамо и тражила да ми се одмах јави са било чијег телефона, али нисам добила одговор. Ја мислим да те поруке нису биле њене, односно да их није написала она, јер она тако не пише - рекла је.

Имала збрану приласка

- Знам да је Огњен раскинуо са њом у фебруару, али су они често раскидали и мирили се. Знам да су се после тог фебруара чули и виђали. Мени је Ноа рекла да има забрану приласка Огњену, то је било два-три месеца раније, а онда су се они, по њеној причи, тајно виђали. Познато ми је да ју је Огњен пријавио полицији зато што му је упала у стан када није хтео да је пусти, због вике и узнемиравања станара, али ми је већ сутрадан рекла да је Огњен рекао да ће све да повуче и да ће се све средити - испричала је мајка.

Како је објаснила, Ноа се поверавала њој јер није имала коме. Говорила је о томе да јој је тешко, да жели да види Дабетића, а да ју је он пријавио полицији. Напоменула је да Ноа никада није хтела да пријави Дабетића или да није смела. Закључила је да се Ноа Дабетића плашила на однову тога што јој се никада није јављала када је код њега и никада није снимала за ТикТок када је тамо.

- Никада ми није рекла да га се плаши, али ја сам видела по њој. Рекла ми је да ју је полиција једном када је отишла код Огњена привела, да су је одвели у "Лазу Лазаревић", да је тамо добила лек и да су је пустили. Знам да је била нервозна. Често је ишла код психијатра јер је кренула у ту процедуру промене пола, па је ишла на разговоре. Мени је њена пријатељица Ана Марија, када је звала да каже да се Ноа није вратила у стан, рекла да је она била силована. Питала сам да ли су пријавиле полицији, али ми није ништа рекла - додала је.

Испричала је да не зна зашто је Дабетић Нои дао новац за кирију, да не зна шта се ту догодило и да јој је "то било чудно". Истакла је да зна да је Дабетић бранио Нои да живи код њега, али да би је примио у стан када се помире.

- У последњем периоду пред нестанак знам да јој је Огњен бранио да живи код њега. Претпостављам да јој је зато дао новац за кирију да буде близу, па да долази. То је моје мишљење. Ана Марија ми је рекла да су се често виђали, да је долазила касно ноћу - закључила је мајка.

Отац остао при ранијем исказу

Ноин отац сведочио је пред судом 6. јуна. Тада је рекао да "претпоставља да остаје при раније датом исказу" и да се не сећа шта је причао, због шока.

Након што му је судија прочитала исказ који је дао у тужилаштву, он је потврдио да при том исказу остаје.

- Могао бих свашта да причам, али то је то. Немам шта - рекао је Миливоје кроз сузе и додао да се прикључује кривичном гоњену Дабетића.

Аутор:
Пошаљите коментар
У БЕОГРАДУ НЕСТАЛА НОА МИЛИВОЈЕВ ИЗ КОВИЉА: Сви који мисле да су је видели да обавесте најближу полицијску станицу

У БЕОГРАДУ НЕСТАЛА НОА МИЛИВОЈЕВ ИЗ КОВИЉА: Сви који мисле да су је видели да обавесте најближу полицијску станицу

29.06.2023. 10:30 10:33
САХРАЊЕНА НОА МИЛИВОЈЕВ УЗ ПЕСМУ ТИХО НОЋИ Тужна колона у Ковиљу... (фото)

САХРАЊЕНА НОА МИЛИВОЈЕВ УЗ ПЕСМУ ТИХО НОЋИ Тужна колона у Ковиљу... (фото)

11.07.2023. 14:01 15:42