overcast clouds
23°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рушим СТЕРЕОТИПЕ о Ај-Тијевцима: Ево ко је „МИЛИЦА“ тиктокера АЛЕКСЕ СИМИЋА

29.06.2024. 18:00 12:52
Пише:
Извор: Алекса Тодоровић

Као неко чији се примарни посао налази у ИТ свету, Алекса Симић стекао је велику популарност на друштвеним мрежама.

Његов налог на Инстаграму броји преко 90 хиљада пратилаца, док на Тиктоку броји више од 157 хиљада пратилаца. Људи су га заволели због аутентичног и хумористичног садржаја, а његов карактер „Хало Милице“ покупио је бројне симпатије публике, која га често опонаша. Иако су му друштвене мреже само хоби, а његов примарни посао јесте у ИТ индустрији, Алекса успева вешто да балансира између ова два позива.

С обзиром на то да радите у ИТ индустрији, тј. да се бавите ИТ супортом и ИТ менаџментом, одакле жеља за том професијом и које су то најчешће предрасуде које чујете и које се за њу везују?

- Када сам био баш мали и имао можда пет година, нисам одмах имао компјутер, и само сам био залуђен за истим кад год бисмо породично отишли код неког ко је имао компјутер. Тамо ме није занимало ни да једем, нити ишта друго, само ме је занимало да седнем за компјутер или да гледам његове компоненте. Мало након тога сам добио и свој први компјутер и од тада креће интересовање за исте, да ли је то било са софтверске или хардверске стране, било ми је свеједно. Најчешће предрасуде су да су ИТ-ијевци повучени, немају друштво, седе код куће, раде и држе полуге злата у једној од просторија стана или куће. Али не, то стварно није тачно, ево нека ја будем пример разбијања тог стереотипа. Једино што могу да потврдим је да стварно 90 одсто ИТ-јеваца носи наочаре (смех), што је и логично.

Марија Огњеновић је, у интервјуу који смо радиле, навела вас као особу која јој је највише помогла приликом уласка у инфлуенсерски свет, а који инфлуенсер је вама највише помогао и да ли је то међусобно подржавање и саветовање правило или изузетак?

- Прву бих стварно поменуо Нину Станковић (@nikachu) јер се знамо још од првог разреда из Ваљева, кроз основну и средњу смо радили заједно пројекте и кадкад смо се виђали. Чим сам добио и позив за прву сарадњу, одмах сам је звао и упутила ме је у све што се свега овога тиче, и заувек ћу јој неизмерно бити захвалан на томе. Безусловно ми је поклонила разумевање и помоћ око свега. Осим Нине, издвојио бих и Алексу Тодоровића са којим градим и пријатељство од самог старта је подршка како пословно тако и приватно. Што се тиче међусобног подржавања, ја бих веома волео и живим за свет у којем то треба да буде правило и да смо сви ту да једни другима помажемо. Међутим, доста сам другачијих прича чуо, па је то ипак, како се чини, изузетак.

„Хало Милице“ је постао израз који се код многих усталио у свакодневном говору, а и једном приликом сте рекли да вас људи, који вас не познају, а који вас сретну на улици, ословљавају са Милица, а не Алекса. Ко је заправо Алекса Симић када се камере угасе и шта је то што људи никада не би могли да закључе о вама на основу ваших друштвених мрежа?

- Да, људи ме стварно зову или „Халомилице“ или само „Милице“ и то је скроз океј, донекле сам и очекивао, јер ме тако више упамте, због самог имена бренда. Алекса Симић је ИТ-ијевац који ради или од девет до пет или од три до 11 увече, који има свој мали круг људи у Београду, својих пар другарица и другова са којима се не раздваја и са којима дели апсолутно све, сем можда четкице за зубе (смех)! Ја бих као свој хоби стварно издвојио друштвене мреже, јер увек свој примарам посао стваљам као приоритет, а мрже су са стране, што се да и приметити. Такође, веома волим да попуњавам укрштеницу, то радим на дневном нивоу и ево велики апел да ми неко пошаље тону скандинавки, разбрибрига, енигматика и слично. Баш сам навучен на то. Осим тога, волим јако да играм јамб са друштвом и да идем на журке. Путовања бих такође издвојио као посебну категорију хобија, међутим, не могу да путујем колико планирам, због свега што радим и чиме се бавим.

Како сте дошли на идеју да почнете са снимањем контента „Хало Милице“ и ко је у вашем животу Милица, којој се исповедате и говорите све своје проблеме?

- Тако што сам био прикован за кревет, Тикток и Инстаграм током опоравка од једне операције, нисам знао више шта ћу од досаде и пожелео сам да будем са те друге стране, да будем неко кога ће други људи гледати и тако је све кренуло. Што се тиче тога ко је у мом животу Милица, у свом животу их имам више.

Са својим пратиоцима поделили сте и процес стављања ботокса за знојење због хиперхидрозе главе. Какво сте искуство имали са тим, како изгледа тај сам процес и колико често је потребно то радити?

- Тако је, код доктора Ивице Јеремића, у ординацији иМедиц сам одрадио овај третман како бих се мање знојио, чело још морам да допуним (смех)! Искуство је одлично, много се мање знојим, а стварно имам велики проблем са тим где год се појавим и која год температура да је у питању, увек лије вода из мене. И то је јако напорно и тешко, успорава ме у много ствари и јако ме нервира. То што изгледам као да су ме кофом воде полили је најмањи проблем. Процес траје кратко, пар боцкања иглом по глави и мене, лично, ништа није болело. Препоручује се на сваких шест до седам месеци.

С обзиром на то да се технологија веома брзо развија, како видите посао инфлуенсера у будућности и на који начин мислите да ће се она променити?

- Па видим га још приступачнијим и лакшим, како године пролазе, али опет, с друге стране, мораш да се некако издвојиш. Свиђа ми се што много људи и даље цени иоле различитост. Што се посла у инфлуенсу тиче, може само додатно да помогне и олакша све моменте, АИ (вештачка интелигенција) који нам је из дана у дана све бољи и бољи је лудило за инфлуенс. До јуче нисам стављао, на пример, титлове на своје клипове, јер нисам имао времена, сада у пар кликова то АИ одради за мене. ВАУ!


Тражили су ми да уклоним видео

Да ли сте имали неки проблем или непријатну ситуацију због креираног саркастичног видео-снимка, да се неко због њега нашао увређен? У вези са тим, колико је тешко балансирати између тога да шала некога не увреди и тога да останете доследнисвом хумору и аутентични?

- Јесам једном, али ја то разумем. И са те стране сам добио разумевање и фину молбу да уклоним видео, говорећи да стварно није до мене лично. И то је фер, и океј скроз. Ја сам више пута поменуо да је мени крајњи циљ шала и забава, као што је то и са мојим друштвом, а никада увреда и хејт, што је већина људи и препознало и пуно ми је срце због тога. Кроз моје клипове се врло јасно може видети да никада нисам никога увредио, опсовао и слично, искључиво сарказам и сатира. Искрено, жао ми је када неко други види то на начин увреде, јер пропушта прилику за добру енергију и смех, што је безвезе…


Ивана Јапунџа

Аутор:
Пошаљите коментар
САРКАЗАМ ПУБЛИКА ОБОЖАВА! Инфлуенсерка Марија Огњеновић о хумору и пријатељствима на сцени

САРКАЗАМ ПУБЛИКА ОБОЖАВА! Инфлуенсерка Марија Огњеновић о хумору и пријатељствима на сцени

22.06.2024. 15:00 17:33
БАКА ЈЕ ДОЖИВЕЛА ДРУГУ МЛАДОСТ, А ТАТА НАЈВИШЕ НАДРЉАО Инфлуенсерка Тара Ристић о својој породици и хумору

БАКА ЈЕ ДОЖИВЕЛА ДРУГУ МЛАДОСТ, А ТАТА НАЈВИШЕ НАДРЉАО Инфлуенсерка Тара Ристић о својој породици и хумору

15.06.2024. 15:00 19:17
ОВА „ПОЗОРНИЦА” УМЕ ДА БУДЕ СУРОВА Инфлуенсер Страхиња Ћаловић о дигиталном маркетингу и приватном животу

ОВА „ПОЗОРНИЦА” УМЕ ДА БУДЕ СУРОВА Инфлуенсер Страхиња Ћаловић о дигиталном маркетингу и приватном животу

08.06.2024. 15:00 12:42