broken clouds
18°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

SCHNEIDER ELECTRIC ОТВОРИО НОВУ ПАМЕТНУ ФАБРИКУ У МАЂАРСКОЈ, која ће допринети повећању производног капацитета за Eвропу

28.06.2024. 11:08 11:46
Пише:
Извор: Промо/ Schneider Electric

90 одсто производа ће се извозити у земље широм Европе

Schneider Елецтриц, лидер у дигиталној трансформацији управљања енергијом и дигитализацији, отворио је паметну фабрику у граду Дунавеше у Мађарској. Производна постројења се простиру на 28.000 м 2 и запошљаваће око 500 људи.

Фабрика у Дунавешеу ће повећати производни капацитет за решења по специфичним захтевима (ЕТО или енгинееринг-то-ордер) у складу са спецификацијама купаца на европским тржиштима, при чему ће се 90 одсто производа извозити широм Европе. Најновија инвестиција у капацитете помаже да се одговори на све већу потражњу за решењима у областима електрификације и дигитализације у целој Европи. Ова потражња је подстакнута енергетском транзицијом у оквиру које електродистрибутивна постројења траже решења која обезбеђују већу отпорност и флексибилност целе мреже, уз нагли раст сегмената дата центара, cloud-a и сервисирања захваљујући дигитализацији и појави нових технологија.

Нова фабрика је 36. по реду паметна фабрика kompanijе Schneider Елецтриц и највећа од укупно 22  фабрике за производе по специфичним захтевима у Европи. То ће бити главна фабрика за најновији средњенапонски склопни блок без СФ6 гаса kompanijе Schneider Елецтриц  - РМ АирСеТ. Ова иновација значајно повећава одрживост средњенапонских постројења, главне технологије за декарбонизоване енергетске системе на којима се заснива енергетска транзиција. Ова технологија поштује нову строгу регулативу о Ф-гасу у Европи која се односи на све кориснике средњенапонских постројења, од мрежа до инфраструктуре.

„Европа убрзано спроводи енергетску транзицију и јача своју енергетску независност“, изјавио је Јан Рејнад, виши потпредседник за глобалне производе по специфичним захтевима. “Дунавеше је наша нова водећа фабрика за паметне средњенапонске и нисконапонске технологије без СФ6 гаса која одговара на све већу потражњу широм региона и корисницима доноси још више иновација, већу одрживост и дигитална решења.“

У фабрици се примењују различите технологије у области одрживости као што су:

- EcoStruxure ИОТ решења (систем управљања објектима и енергијом) компаније Schneider Елецтриц унапређују енергетску ефикасност уз очекивану уштеду енергије од чак 25 одсто

- Енергетске потребе се испуњавају путем соларних панела на крову, допуњене обновљивим изворима из мреже

- Геотермалне топлотне пумпе се користе за грејање и хлађење

- Schneider Елецтриц станице за пуњење за чак 30 електричних возила и 25 електричних бицикала

- Кишница се скупља за тоалете и наводњавање

- Ваздушне коморе спречавају губитак топлоте на станицама за утовар и истовар и на улазима у фабрику

 

Повезани извори:

- Интернет страница: Schneider Елецтриц смарт фацториес

- интернет страница: РМ АИРСеТ

 

О kompaniji Schneider Елецтриц

Сврха компаније Schneider Елецтриц јесте да својим утицајем (ИМПАЦТ) оснажи свакога да користи расположиву енергију и ресурсе на најбољи могући начин и обезбеди развој и одрживост за све. Овај концепт називамо „Лифе ис Он”.

Наша мисија је да будемо ваш партнер од поверења у одрживости и ефикасности.

Ми смо глобални технолошки лидер на пољу енергетике, експерти у области електрификације, аутоматизације и дигитализације паметних индустрија, постојане инфраструктуре, безбедних дата центара и интуитивних домаћинстава. Вођени стручношћу коју поседујемо, обезбеђујемо интегрисана енд-то-енд ИоТ индустријска решења подржана вештачком интелигенцијом. Иста примењујемо на производе, аутоматизацију, софтверска решења и услуге, испоручујући дигиталне близанце који обезбеђују профитабилан раст нашим клијентима.

Ми смо компанија којој су запослени на првом месту. Запошљавамо 150.000 стручњака и сарађујемо са преко милион партнера из више од 100 земаља како бисмо били на располагању нашим клијентима и заинтересованим странама. Негујемо различитост и инклузију у свим доменима, вођени смисленом сврхом – одрживом будућности за све.

www.se.com

Промо

Аутор:
Пошаљите коментар
БРНАБИЋ: ШНАЈДЕР ЕЛЕКТРИК једна од кључних компанија за ДИГИТАЛИЗАЦИЈУ СРБИЈЕ

БРНАБИЋ: ШНАЈДЕР ЕЛЕКТРИК једна од кључних компанија за ДИГИТАЛИЗАЦИЈУ СРБИЈЕ

16.06.2023. 15:11 15:19
УСКОРО ОТВАРАЊЕ НОВЕ ПОСЛОВНЕ ЗГРАДЕ ШНАЈДЕР ЕЛЕКТРИК ИТ стручњаци селе се у реновиран објекат „Новкабела”

УСКОРО ОТВАРАЊЕ НОВЕ ПОСЛОВНЕ ЗГРАДЕ ШНАЈДЕР ЕЛЕКТРИК ИТ стручњаци селе се у реновиран објекат „Новкабела”

08.06.2023. 09:52 10:01