few clouds
19°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПРИНЦЕЗА ДАЈАНА ОБОЖАВАЛА ОВО БАЛКАНСКО ЈЕЛО: Јела га ТРИ ПУТА НЕДЕЉНО, а лични кувар открио је шта је био њен ТАЈНИ ЗАЧИН

27.06.2024. 08:05 08:11
Пише:
Извор: Pixabay/ wikipedia

Принцеза Дајана важи за најомиљенијег члана краљевске породице икада. О њеном животу пише се деценијама након њене трагичне смрти, а стил принцезе и данас инспирише многе.

Занимљиво је да је принцеза имала посебан систем исхране, није била љубитељ меса, а као неко ко се борио са булимијом пазила је шта једе.

Лични кувар принцезе Дајане, Дарен Мек Грејди, открио је на свом каналу како је изгледало када је тек почео да ради у Бакингемској палати, али исто тако и како је изгледао његов први сусрет са принцезом.

Причајући на свом каналу открио је и које јело је било незаобилазно на њеном менију, те га је јела три пута недељно. Реч је о пуњеним паприкама, омиљеном балканском специјалитету.

Будући да принцеза није била љубитељ меса, а јагњетину је јела тек понекад, њено посебно јело биле су паприке, али пуњене поврћем.

Састојци:

1 паприка

1/2 тиквице

1 шака пиринча

2 печурке

2 кашике љутог парадајз соса

мало моцареле

мало пармезна

Припрема:

Паприку исеците на пола и очистите. Науљите је са мало маслиновог уља и ставите у рерну да се испече. У међувремену направите фил од поврћа.

У тигању пропржите тиквице које сте исецкали на коцкице, додајте мало печурака исечених на листиће и сипајте парадајз сос. После пар минута додајте мало пармезана, моцареле и скуваног пиринча.

Када су паприке готове напуните их филом и поспите одозго још мало пармезана. Ставите у рерну само да се мало запече.

Служите тако што ћете на тањир сипати мало љутог парадајз соса и преко ставите паприку.

kurir.rs

Аутор:
Пошаљите коментар