overcast clouds
16°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

СТОЈАН ИЛИЋ ДАНАС ДОПУНИО СВОЈУ ОДБРАНУ Тврди да је био под утицајем црне магије када је свирепо убио тинејџерку (16) у Рипњу, а потом насрнуо на њену породицу

25.06.2024. 12:57 14:06
Пише:
Извор: Youtube Prinscreen

Окривљени је данас у београдском Вишем суду казао да је ишао код врачаре, која му је дала да пије воду с једном биљком како би скинуо магију, а онда је сањао жртве

БЕОГРАД: Оптужени који се терети да је лане 10.априла , на свиреп начин убио 16-годишњу девојку, а потом покушао да убије и три члана њене породице, казао је да је био под утицајем црне магије у време извршења дела.

Илић је допунио своју одбрану наводећи да је био под утицајем црне магије због чега је ишао код једне врачаре, која му је дала воду са неком биљком да пије како би скинуо магију.

Он тврди да му је та жена рекла да ће му се приказати ко му је бацио црну магију, као и да је он онда почео да сања оштећене, односно убијену девојку, њену мајку и бабу.

Такође је навео да је њему док је пио ту воду било боље, док се породица оштећене разбољевала.

 У наставку суђења испитана су три вештака а први психијатар Александар Милошевић који је, након што му је судија предочила мишљење затворске болнице да Илић болује од паничног поремећаја личности и емоционалног поремећаја личности, рекао да он ипак остаје при свом мишљењу да Илић нема никакву душевну болест.

Његова колегиница психолог Нада Јанковић је истакла да емотивно нестабилни поремећај личности није душевно обољење већ стање, додајући да је Илићу дијагностификована лака когнитивна заосталост, а затим се сложила са колегом да тај налаз из затворске болнице не мења њихово мишљење.

Вештак судске медицине Владимир Живковић је навео да је оштећена девојка при наношењу рана трпела болове јаког интензитета, као и да је убодом у врат њој цела лева страна била паралисана а десна делимично, напомињући да она тад није могла да се брани, али је и даље осећала болове. 

Илићев бранилац Јаков Аврамовић је предложио суду да ураде још једно вештачење на околност урачунљивости оптуженог у тренутку извршења дела, о чему ће судија одлучити накнадно.

Овом предлогу се тужилаштво противило.

Следеће суђење је заказано за 10. септембар.

Раније је на рочишту признао да је убио тинејџерку

Илић је на једном од prеthodnih суђења признао да је убио тинејџерку, тврдећи да има психичке проблеме и да му се у тренутку убиства зацрнело пред очима, те да не зна како ју је убио.

Више јавно тужилаштво у Београду Илића терети за кривична дела тешко убиство и тешко убиство у покушају.

 Како је раније саопштено из тужилаштва, постоји оправдана сумња да је Илић  10. априла око 14.30 часова најпре провео неко време у разговору са породицом малолетне оштећене у њиховој породичној кући у Рипњу, а потом колима повезао њу и њеног малолетног брата до центра насеља како би отишли у продавницу.

Када је брат оштећене отишао у продавницу, Илић је, како се сумња, одвезао девојку у ненасељени део Рипња и зауставио возило на косини испод железничке пруге, у простору између растиња.

Када је она изашла из возила Илић је почео да је вуче и обнажује, док се она опирала, па је почео да је убада ножем у труп, врат и руке, услед чега је трпела јаке болове и задобила тешке телесне повреде опасне по живот од којих је преминула.

Након извршења овог кривичног дела осумњичени се вратио до њене породичне куће и тамо ножем нанео више тешких и лаких телесних повреда њеној мајци, баби и ујаку. Након тога је изашао из куће и напустио лице места својим возилом.

Убрзо након тога је ухапшен.

Танјуг

Аутор:
Пошаљите коментар
СУЂЕЊЕ ОКРИВЉЕНОМ ЗА СЕКСУАЛНО ЗЛОСТАВЉАЊЕ МАЛИШАНА ИЗ ОЏАЧКОГ ВРТИЋА БИЋЕ НАСТАВЉЕНО НА ЈЕСЕН Педагошки асистент пред судијом 3. септембра

СУЂЕЊЕ ОКРИВЉЕНОМ ЗА СЕКСУАЛНО ЗЛОСТАВЉАЊЕ МАЛИШАНА ИЗ ОЏАЧКОГ ВРТИЋА БИЋЕ НАСТАВЉЕНО НА ЈЕСЕН Педагошки асистент пред судијом 3. септембра

12.06.2024. 09:11 09:13
ЗАВРШЕНО СУЂЕЊЕ ПОМАГАЧИМА У УБИСТВУ ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА: Пресуда ТАЧНО НА ВИДОВДАН

ЗАВРШЕНО СУЂЕЊЕ ПОМАГАЧИМА У УБИСТВУ ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА: Пресуда ТАЧНО НА ВИДОВДАН

21.06.2024. 23:01 23:09