clear sky
25°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПРЕД СРПСКОМ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈОМ ЈЕДНА ОД НАЈВАЖНИЈИХ УТАКМИЦА ПОСЛЕДЊИХ ГОДИНА Пикси: Спремни смо да добијемо Данску

24.06.2024. 18:02 18:08
Пише:
Извор: Страхиња Павловић, Танјуг/АП (А. Тарантино)

Стигао је дан „Д“ за фудбалере Србије и Данске, који ће сутра, од 21 час, повести велику битку како би обезбедили сигурно друго место на табели Ц групе, тиме и сигуран пролазак у осмину финала Европског првенства у Немачкој.

Утисак је да су „орлови“ добро „нашпановани“ и решени да докажу да поседују квалитет и снагу да савладају Скандинавце. О томе су јуче с новинарима разогаварали Страхиња Павловић, један од стубова одбране Србије и селектор Драган Стојковић.

Да ли ће наш тим у уторак увече заиграти са једним нападачем и попуњенијим везним редом, било је једно од питања.

- Размишљам о свему и видећете да ли ћемо изаћи на терен с једним или двојицом нападача – одговорио је Пикси. – У сваком случају, настојаћемо да сусрет с Данцима одиграмо најпаметније што можемо. Расположени смо, што не бисмо били? Пред нама је велика утакмица, прави празник и тако ћемо и да јој приђемо.

Преподне Стојковић је разговарао с Лазаром Самарџићем током тренинга.


Волео бих Ериксена на клупи

- Да ли би нашем тиму више одговарало да Ериксен почне утакмицу, или да остане на клупи Данске?

- Реч је о сјајном фудбалеру, којег, ако буде заиграо, морамо да држимо даље од нашег гола. Реч је о играчу светске класе и мораћемо с њима да будемо опрезни – јасан је био Пикси.

 


- Рекао ми је да није спреман – уз осмех је одговорио селектор. – Шалим се, наравно, Лазар једва чека да почне сусрет и да полети на терену.

Стојковић је три пута водио Србију против Данаца и сва три пута – изгубио.

- Данци играју веома озбиљно. Надам се да ћу сада да променим историју и да ћемо да савладамо великог ривала. Знамо с каквим ривалом се састајемо, али сам убеђен да смо спремни за велика дела.

Атмосфера на тренинзима и даље је на високом нивоу.

- Увек форсирамо снагу тима и тако ће и да остане. Делујемо доста организовано, управо тимски, а сваки играч даје пун допринос да помогне екипи. Нема самоистицања, већ смо фокусирани на то да негујемо оно што смо изградили. Од 28. маја смо заједно, заиста се момци беспрекорно понашају и чуди ме да нема неких инцидената, неке туче, што уме да се деси. Можда би неко да поремети нашу хармонију, али не дамо се и негујемо је.

Пуно времена играчи и селектор проводе заједно и разговарају о свему.


Новакова подршка нам значи

Павловић је играо с данским фудбалерима, да ли је имао прилику да разговара с њима о дуелу који следи. Уз то, шта мисли о подршци коју су „орлови“ добили од Новака Ђоковића.

Причао сам с Данцима о томе и рекли су да ми можемо да победимо у уторак увече – кратак је био Павловић. – Нисам лично чуо Новакову поруку, али нам она јако много значи, јер је реч о нашем најбољем спортисти и светском спортском великану.


- То је оно што чувамо и настојимо да уочимо недостатке и да их исправимо. Потребна нам је боља психолошка припрема, да одговоримо притиску, Прве две утакмице одиграли смо доста добро, а надам се да ће и трећа да буде таква, с тим да верујем у нашу радост.

Стојковић је рекао и да зна тим који ће сутра да истрчи на терен Минхен арене, а да је он записан у његовој црвеној фасцикли.

- Биће промена, видећете да ли једна, две и или три. Утакмица траје 90 минута и морамо да учинимо све да је одведемо у смеру који нама одговара. Треба да будемо довољно интелигентни и да повучемо неке потезе. Када то кажем, мислим и на стартну поставу, али и на играче који буду на клупи. Они су нам, такође, јако, јако важни. План игре постоји и, у зависности од ситуације, реаговаћемо на различите начине.

Има Пикси и поруку нацији пред важан сусрет који следи српским фудбалерима.

- Знам да ће бити доста полемика када се све ово буде завршило, али не волим када је неко негативан и на све гледа из те визуре. Нико не може да нам оспори да желимо успехе, а ово је Европско првенство, такмичење на високом нивоу и сутрашњи дуел одредиће нам даљи пут. Надам се – у осмину финала. Даћемо све од себе против сјајног ривала, који има изузетне појединце, желећи да покажемо све квалитете којима располажемо – додао је Стојковић.

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар
БИРМАНЧЕВИЋ ЦИТИРАО ЧУВЕНОГ ВОЈВОДУ МИШИЋА „Ко нема страх, тај иде напред“

БИРМАНЧЕВИЋ ЦИТИРАО ЧУВЕНОГ ВОЈВОДУ МИШИЋА „Ко нема страх, тај иде напред“

23.06.2024. 14:34 14:39