Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

PRED SRPSKOM REPREZENTACIJOM JEDNA OD NAJVAŽNIJIH UTAKMICA POSLEDNJIH GODINA Piksi: Spremni smo da dobijemo Dansku

24.06.2024. 18:02 18:08
Piše:
Izvor: Strahinja Pavlović, Tanjug/AP (A. Tarantino)

Stigao je dan „D“ za fudbalere Srbije i Danske, koji će sutra, od 21 čas, povesti veliku bitku kako bi obezbedili sigurno drugo mesto na tabeli C grupe, time i siguran prolazak u osminu finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Utisak je da su „orlovi“ dobro „našpanovani“ i rešeni da dokažu da poseduju kvalitet i snagu da savladaju Skandinavce. O tome su juče s novinarima razogavarali Strahinja Pavlović, jedan od stubova odbrane Srbije i selektor Dragan Stojković.

Da li će naš tim u utorak uveče zaigrati sa jednim napadačem i popunjenijim veznim redom, bilo je jedno od pitanja.

- Razmišljam o svemu i videćete da li ćemo izaći na teren s jednim ili dvojicom napadača – odgovorio je Piksi. – U svakom slučaju, nastojaćemo da susret s Dancima odigramo najpametnije što možemo. Raspoloženi smo, što ne bismo bili? Pred nama je velika utakmica, pravi praznik i tako ćemo i da joj priđemo.

Prepodne Stojković je razgovarao s Lazarom Samardžićem tokom treninga.


Voleo bih Eriksena na klupi

- Da li bi našem timu više odgovaralo da Eriksen počne utakmicu, ili da ostane na klupi Danske?

- Reč je o sjajnom fudbaleru, kojeg, ako bude zaigrao, moramo da držimo dalje od našeg gola. Reč je o igraču svetske klase i moraćemo s njima da budemo oprezni – jasan je bio Piksi.

 


- Rekao mi je da nije spreman – uz osmeh je odgovorio selektor. – Šalim se, naravno, Lazar jedva čeka da počne susret i da poleti na terenu.

Stojković je tri puta vodio Srbiju protiv Danaca i sva tri puta – izgubio.

- Danci igraju veoma ozbiljno. Nadam se da ću sada da promenim istoriju i da ćemo da savladamo velikog rivala. Znamo s kakvim rivalom se sastajemo, ali sam ubeđen da smo spremni za velika dela.

Atmosfera na treninzima i dalje je na visokom nivou.

- Uvek forsiramo snagu tima i tako će i da ostane. Delujemo dosta organizovano, upravo timski, a svaki igrač daje pun doprinos da pomogne ekipi. Nema samoisticanja, već smo fokusirani na to da negujemo ono što smo izgradili. Od 28. maja smo zajedno, zaista se momci besprekorno ponašaju i čudi me da nema nekih incidenata, neke tuče, što ume da se desi. Možda bi neko da poremeti našu harmoniju, ali ne damo se i negujemo je.

Puno vremena igrači i selektor provode zajedno i razgovaraju o svemu.


Novakova podrška nam znači

Pavlović je igrao s danskim fudbalerima, da li je imao priliku da razgovara s njima o duelu koji sledi. Uz to, šta misli o podršci koju su „orlovi“ dobili od Novaka Đokovića.

Pričao sam s Dancima o tome i rekli su da mi možemo da pobedimo u utorak uveče – kratak je bio Pavlović. – Nisam lično čuo Novakovu poruku, ali nam ona jako mnogo znači, jer je reč o našem najboljem sportisti i svetskom sportskom velikanu.


- To je ono što čuvamo i nastojimo da uočimo nedostatke i da ih ispravimo. Potrebna nam je bolja psihološka priprema, da odgovorimo pritisku, Prve dve utakmice odigrali smo dosta dobro, a nadam se da će i treća da bude takva, s tim da verujem u našu radost.

Stojković je rekao i da zna tim koji će sutra da istrči na teren Minhen arene, a da je on zapisan u njegovoj crvenoj fascikli.

- Biće promena, videćete da li jedna, dve i ili tri. Utakmica traje 90 minuta i moramo da učinimo sve da je odvedemo u smeru koji nama odgovara. Treba da budemo dovoljno inteligentni i da povučemo neke poteze. Kada to kažem, mislim i na startnu postavu, ali i na igrače koji budu na klupi. Oni su nam, takođe, jako, jako važni. Plan igre postoji i, u zavisnosti od situacije, reagovaćemo na različite načine.

Ima Piksi i poruku naciji pred važan susret koji sledi srpskim fudbalerima.

- Znam da će biti dosta polemika kada se sve ovo bude završilo, ali ne volim kada je neko negativan i na sve gleda iz te vizure. Niko ne može da nam ospori da želimo uspehe, a ovo je Evropsko prvenstvo, takmičenje na visokom nivou i sutrašnji duel odrediće nam dalji put. Nadam se – u osminu finala. Daćemo sve od sebe protiv sjajnog rivala, koji ima izuzetne pojedince, želeći da pokažemo sve kvalitete kojima raspolažemo – dodao je Stojković.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
BIRMANČEVIĆ CITIRAO ČUVENOG VOJVODU MIŠIĆA „Ko nema strah, taj ide napred“

BIRMANČEVIĆ CITIRAO ČUVENOG VOJVODU MIŠIĆA „Ko nema strah, taj ide napred“

23.06.2024. 14:34 14:39