(ВИДЕО, ФОТО) ХРСКАВО ЧУДО КОЈЕМ НЕЋЕТЕ ОДОЛЕТИ! Испробајте овај рецепт за штапиће од паленте и нећете се покајати
Блогерка Данијела Пантић објединила је на свом Инстаграм профилу „Рецепти за срећу” све оне ствари које нас чине срећним у свакодневном животу.
Све оно у чему и она, али и сви који је прате, проналази инспирацију. Како каже, воли да се окупи са пријатељима „уз добру клопу”, а пошто воле и да путују и откривају разне дестинације, те се да се радују ситницама, све то може да се пронађе у њеним „Рецептима за срећу”. Кулинарски рецепти које готово свакодневно дели на профилу привлаче огромну пажњу њених пратилаца, којих има и више од 168.000. Свет кувања открила јој је њена пријатељица Драгана са којом је и покренула Инстаграм страницу.
– Свакодневно смо размењивале искуства и разговарале о комбинацијама зачина и састојака.Тако сам све више и више улазила у свет укуса и кренула да сама смишљам и правим разне комбинације – прича нам Данијела Пантић. – Заиста је почело као неки лични дневник и подсетник шта ми се од рецепата свидело. Када сам схватила да је питање „шта да кувам данас?” увек ту, решила сам да људима понудим готово решење и олакшам макар тај део свакодневног живота. Онда су уследиле и остале идеје у вези са путовањима, саветима, разговорима о разним темама.
Данијела признаје да је све теже пронаћи нешто занимљиво после више од 1.000 објављених рецепата, па инспирацију тражи на сваком кораку. Инспиришу је, каже, и годишња доба, актуелне намирнице, стари рецепти записани у маминој свесци, али и актуелни трендови у кулинарству. Воли и да експерименише у кухињи, па све чешће комбинује слатко-слана јела, али и испробава нове зачине.
За читаоце „Дневниковог” Недељног ручка припремила је хрскаво чудо - штапиће од паленте, којима је, како нам каже, „заразила” све око себе
В. Б.
800 мл бујона/коцкица за супу од поврћа
190 г паленте
1/2 кесице пармезана/може и више/може и без
4 кашике путера
зачини: со, бибер, бели лук у праху, оригано (по укусу)
одозго: црвена слатка паприка, со, пармезан
Када бујон прокључа, смањити температуру и додати паленту, путер, пармезан и зачине. Мешати док се фино не згусне. Пробати, зачинити још ако је потребно. Излити у плех, поравнати и ставити у фрижидер да се стегне на сат, два. Исећи на штапиће, поређати у плех, премазати уљем и пећи на 220 степени око 30/40 минута. Пратите рерну, када порумене готови су! Уживајте у крцкању!